עבור לתוכן

רוצה לרכוש ראוטר אלחוטי חדש לגלישה מממ"ד

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי אינטרנט בתשתית של בזק וספק בזק בינלאומי במהירות 10 מגה עם הpowerngn החדש.

יש לי ראוטר אלחוטי בן שנתיים בערך שסופק על ידי בזק והבנתי מאנשים שמבינים בזה שאפשר עם ראוטר חדש להשיג טווח גלישה אלחוטית הרבה יותר טובה.

העניין הוא כזה:

הראוטר נמצא בתוך ממ"ד, ומחובר בכבלי רשת לשלושה מחשבים, כשיש עוד לפטופ בחדר וכמה סמארטפונים בבית.

הבעיה כשיוצאים עם הלפטופ מהממ"ד כבר אין קליטה אחרי כמה מטרים ובסלון כבר אי אפשר להתחבר כמעט בכלל.

הבנתי שהבעיה בראוטר הישן ויש כאלה עם טווחים גדולים בהרבה

חשוב לציין שהראוטר נמצא בתוך ממ"ד דבר אשר מוריד את טווח הקליטה, ולכן אני צריך אחד עם טווח גדול במיוחד.

אני מוריד כבד מאוד לדעתי (במחשב הפרטי שלי לפחות 100 ג'יגה הורדה ו100 העלאה, ויש גם את השאר כמובן) כך שהראוטר צריך לתמוך בעומסים גדולים (מניח שזה טריוויאלי..)

על איזה ראוטר אתם ממליצים?

האם הוא נקנה דרך בזק או שאפשר גם דרך חנות פרטית?

אין לי מושג מה טווח המחירים של ראוטרי בימינו אך אני מניח ש250 שקלים אמורים להספיק.

חשוב מאוד לציין שעל הראוטר לתמוך גם באינטרנט אלחוטי וגם בחיבורים קוויים, מכיוון שכפי שאמרתי למעלה חלק מהמחשבים מחוברים עם כבל וחלק באלחוט.

תודה רבה לכולם!

עריכה:

מחיפוש קצר שערכתי בזאפ ראיתי שבפירוט כתוב על הראוטרים "ללא מודם" למה הכוונה? אני צריך לרכוש גם מודם בנפרד? כרגע יש לי רק את הראוטר שמחובר ישירות לחיבור של בזק, ולמחשבים.

פורסם
  • מחבר

אף אחד? :'(

פורסם

היי Yossarian2,

לפתרון בעיות קליטה כאשר ראוטר או מחשב נמצאים בממ"ד, ניתן להשתמש במגדיל טווח.

תוכל לעיין בנושא במדריך הבא: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ישנם גם אופציות נוספות שאף טובות יותר ממגדיל טווח, כגון: מודם HPNA אשר מעביר תקשורת אינטרנט דרך תשתית קווי הטלפון בבית, כך שכל מחשב יכול להתחבר דרך מתאם לשקע הטלפון. כמו-כן, ישנם פתרונות נוספים, דרך כבלי החשמל שבבית, או הפתרון הישן, הטוב והאמין ביותר להעביר כבלי רשת בין חדרי הבית.

ליאור

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה על התשובות,

המודם ראוטר שיש לי כרגע הינו: ASUS AM 604G

אם אני אקנה ראוטר ואשתמש במודם ראוטר של בזק כמודם, הוא לא יהווה צוואר בקבוק לחיבור הרשת? הוא די מיושן.

הבית הוא די גדול וכמו שציינתי שאר המחשבים ברשת (מדובר על 3 מחשבים) מחוברים בחיבור קווי, כשעוד לפטופ ו3 סמרטפונים מתחברים לWIFI.

ישנה אפשרות לשים עוד התקן כלשהו מחוץ לממ"ד ולחבר בינו לבין המודם ראוטר של בזק בכבל, השאלה היא האם הדבר ירחיב את הטווח?

זה לא יפגע במהירות ? (במדריך שליאור צרף כתוב שיש מקרים שבהם המהירות יורדת בחצי.. זה לא המקרה?).

ואיזה ראוטר הייתם ממליצים לי לקנות לצורך זה?

בכל מקרה הייתי רוצה גם לקבל המלצה לראוטר חזק שאולי יתן לי טווח יותר גדול מחוץ לממ"ד, והסבר בנוגע לעניין צוואר הבקבוק..

מצטער על החפירות, פשוט אני לא כל כך מבין בזה ורוצה לעשות את הבחירה הנכונה ביותר.

אני מודה לכם מאוד על העזרה :)

אבי.

פורסם

האפשרות של חיבור כבל בין הראוטר שלך לראוטר נוסף מצויה בסוף המדריך שליאור צרף והיא הטובה ביותר בשבילך,שכח מחיבור אלחוטי כי איכות הקליטה בין הרפיטר לראוטר שבתוך הממד תשפיע בצורה משמעותית על חווית הגלישה ובאמת תוריד את המהירות לעומת זאת כבל בין הראוטר לראוטר נוסף (אותו תגדיר לפי המדריך התחתון) יתן לך את מלוא המהירות.

פורסם

אם יש לך מחשבים התומכים במהירות אלחוטית של תקן N או במהירות קווית של 1G, מומלץ שתרכוש נתב התומך בתכונות אלה. מומלצים ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm ובסקירות באתר שלי.

פורסם
  • מחבר

יש לי שני לפטופים חדשים דנדשים ושלושה גלקסי 2 .. אני מניח שהם תומכים במה שציינת (?)

המלצה לראוטר ספציפי? (למטרת חיבורו בכבל רשת למודם ראוטר ויצירת שדה אלחוטי חדש שיצא ממנו..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים