עבור לתוכן

עזרה OC ל2500K בלוח אם GIGABYTE GA-Z68P-DS3

Featured Replies

פורסם

שלום,

פעם ראשונה לפני OC

יש לי מה שציינתי למעלה+MUGEN III

כרגע בסטוק , 100% מאמץ של PRIME95 מגיע ל46 מעלות.

מה המתח המקיסמלי שאני יעדיף להשתמש?

מה הטמפרטורה המקסימלית שאני יכול להגיע?

ראיתי שתדר 4.5-6 זה התדר הממוצע שיציב על קירור אוויר טוב.

אני לא מתכנן יותר מדי , לא רוצה לשחוק את המעבד שלי יותר מדיי.

פשוט נכנס לBIOS מעלה מתח , מעלה מכפלה למעבד , ורואה שהזכרונות לא עולים יותר מ1600 (800X2) נגיד , נכון?

פורסם

הזכרונות לא מושפעים. אתה מעלה את המכפלה בלבד כל פעם במדרגה אחת ובודק יציבות. ברגע שזה לא יציב אתה חוזר לביוס ומעלה מתח.

על פי אינטל המקסימום זה 1.52V ל-VCORE. ב-PLL לא הייתי עובר את ה-1.9V

בכל מקרה, כמה שפחות יותר טוב.

פורסם

פותח התרד יש המון מידע בפורום, בסטיקי ובביקורות באתר, תריץ חיפוש בפורום ותעיין במאמרים וביקורות, זה יעניק לך הרבה מידע ויענה על הרבה שאלות. :xyxthumbs:

פורסם

ל-OC 24/7 באופן כללי לא הייתי ממליץ לעבור מתח של 1.35V, בלוח שלך אפילו פחות.

עם הלוח הספציפי שלך הייתי ממליץ אפילו לא להעלות מתח בניסיון להגיע ליציבות בתדר מסוים. מערכת החשמל שלו לא מאוד טובה. אם את רואה שאתה מעלה מתח, ואז עוד פעם (בקפיצות קטנות כמובן) ועדיין אין יציבות מתדר מסוים, זה כנראה הגבול של המעבד שלך ועדיף לך להשאר בתדר הזה במתח הנמוך ביותר המאפשר עבודה יציבה שלו.

הגיוני לצפות על הלוח שלך לתדר של 4.3-4.5Ghz (בהתאם לאיך שיגיב המעבד) יותר מזה לא הייתי ממליץ לנסות אם מדובר בעבודה 24/7.

פורסם
  • מחבר

אני לא מנסה וגם לא רוצה לסחוט מהמעבד את כל המיץ

פשוט המעבד מיועד לOC ואני יכול להוציא ממנו יותר בלי לפגום בו אז למה לא לעשות את זה?

בקיצור , מה הטמפ' המקסימלית , והמתח המקסימלי שאתם ממליצים לי להגיע אליו עם התצורה הנוכחית בשימוש 24/7 בלי לפגום באורך חיי המעבד לעתיד כמובן?

פורסם

אם אין לך רווח בפועל מה-OC, לדעתי זה מיותר. תשמור את האפשרות הזאת לזמן שבו המערכת בסטוק כבר תגמגם פה ושם.

בעקרון, לא הייתי ממליץ לך לעבור מתח של 1.2-1.25 עם הלוח הזה.

לגבי טמפרטורה, כל עוד במאמץ אתה לא עובר את ה-55-60 אתה בסדר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי מתח וטמפרטורה קיבלתי

אבל לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד בשורה הראשונה.

אם אני יעשה OC סביר להניח שיהיה שיפור בביצועים לא? מתדר סטוק ל4.4-5 יהיה שיפור של כמה? 10-15%? יותר/פחות?

ואם זה לא מסכן את המערכת שלי למה לא לעשות את זה?

לגבי OC בזמן שהמערכת מגמגמת - דווקא אז אני יפחד לעשות OC מחשש שמא אני יסחט סוס זקן , וגם סביר להניח שכבר לא יהיה לי אז אחריות...

פורסם
  • מחבר

זה המצב הנוכחי:

להעלות ל4.5GHZ?

מה אתם אומרים?

זה יציב גם אחרי שעה של PRIME95

94411471.png

פורסם

אתה יכול להעלות ל-4.5.

תנטר מתח וטמפרטורה (במאמץ כמובן).

כאמור, מעבר ל-4.5 לא הייתי ממליץ עם הלוח הזה אם מתוכנן OC קבוע.

פורסם

עם מעבד מוצלח אתה יכול להגיע ל4.5GHZ בלי להגזים במתח.

חשוב מאוד למצוא את המתח הנמוך ביותר שנותן יציבות מלאה בOC.

במקרה שלך זה כנראה עוד יותר חשוב כי הלוח לא מצטיין בהנדסת החשמל.

על פי התוצאות שהעלת (במידה ואכן בדקת עם תוכנת מאמץ מתאימה) המעבד שלך מוצלח.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שקצת שיחקתי עם זה

אבל לא יותר מדיי

ככה שרק העלתי את המכפלה של המעבד ל4GHZ בלי לגעת בשום דבר אחר והגעתי ליציבות , חצי שעה בPRIME95 , שעה בOCCT

ושאלה נוספת

איך אני מודד את השיפור בביצועים לאחר OC?

יש איזה תוכנות שבודקות את זה? כי זה טוב ויפה שהמעבד מהיר יותר אבל השאלה היא כמה זה מוסיף לביצועים...

פורסם

תוכנות באנצמארקים לא חסר..תעיין קצת בביקורות שלנו ותראה :xyxthumbs:

פורסם

image010.gif

image011.gifimage012.gif

כמו שאתה רואה זה מאוד תלוי בתוכנה.

במשחקים המעבד הוא לא הגורם העיקרי לביצועים לכן התוצאות נמוכות יחסית.

בתוכנות לא כולם הכי יעילות ואת זה התוצאה הממוצעת משקפת (למרות שעדיין מדובר על שיפור יפה מאוד באופן כללי).

בבדיקה סינטטית אפשר לראות שאם התוכנה יודעת לעבוד יעיל ומבוססת על חישובי מעבד, תקבל כמעט בדיוק את אותם אחוזים של שיפור התדר בOC בביצועי התוכנה.

שיפור של 50 אחוז תדר בOC אכן יניב שיפור של 50% בביצועי המעבד (וגם בביצועי התוכנה אם היא עושה שימוש יעיל ביכולת המעבד).

מדהים!!!!!!! :jump: :jump: :jump: :jump: ;D

פורסם

Art, תתפלא לשמוע שב-CINEBENCH למשל במעבדי 775, בתחרות אוברקלוק היה מעבד E4300 (לצורך דוגמא) ששיפר 100% תדר על ידי ניפוח באס והשיפור בשטח היה 100% מלאים ושלמים (לא בוצע OC לזכרון).

בסנדי ברידג' המצב הרבה פחות טוב, שיפור של 35% בתדר של 2500K הביא לשיפור של 18% בלבד אפילו בתוכנה כמו סינבאנצ'

לכן אין לקחת בשום פנים ואופן מעבדי 775 כדוגמא לשיפור ביחס למעבדי 1155\2011 החדשים.

בנוסף לזאת, כיום אוברקלוקינג מתדר ברירת המחדל לתדר הגבוה ביותר במעבדי סנדי החדשים כמעת ולא מניב שום שיפור במשחקים

אפשר לספור על יד אחת (שוגאן2, סקיירים... אין לי עוד כרגע) את המשחקים אשר יניבו שיפור מורגש באוברקלוק מ3.3 ל-4.6+ בתדר

4.5GHZ זה מצב שאני קורא לו מכבש-FPS, מצב בו גם בעומסים קיצוניים ופחות תדירים כמו פיצוצים כאשר כן יהיה שימוש אינטנסיבי אתה תדע בודאות שלמעבד שלך יהיה אקסטרא-כח עיבוד על מנת להפחית את הצניחה ב-FPS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים