עבור לתוכן

עזרה בתיקון מערכת מיקרו

Featured Replies

פורסם

שלום לכם!

יש לי מערכת מיקרו (משולבת DVD + מסך 7").

אחרי נפילת החשמל בבית היא הפסיקה לעבוד.

פתחתי אותה וראיתי שהספק + המגבר משולבים ביחד בלוח אחד.

הקבלים נראים בסדר - לא נפוחים.

מגיע מתח מהקיר - הפיוז תקין.

בתמונה השנייה סימנתי מקום שבו יש קבל ונגד שהלוח שם נראה קצת יותר "שזוף" לא שרוף.

הקבל:

C346

F

104Z

הנגד:

22R/2W

אדום אדום שחור זהב

יכול להיות שהם הבעיה?

המערכת לא נדלקת וגם אין סטנד בי

המתחים שצריכים לצאת הם 5V ו 12V והם מראים במוצא 0.

מישהו יכול אולי להפנות אותי מה צריך לבדוק?

תודה מראש,

תומר

[attachment deleted by admin]

פורסם

שים לב לבטיחות בעבודה עם מתח 220.

בדוק מתח 310VDC על קבל 100u 400V הנמצא בצד השמאלי העליון של התמונה.

בדוק את הנגדים R303/R341

תרשום כאן את המספר על הממתג של הספק, המחובר לגוף הקירור השמאלי בתמונה, ועל הדרך תראה מה מצבו.

בדוק מתחי DC על שורת הדיודות D314 --- D357

תכתוב מה יצא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המהירה,

על הקבל 100u 400V יש מתח של 320 VDC

הנגדים:

R303 - 95KΩ

R341 - נתק

המספר של הממתג: 7M0880

J42

לא רואים משהו מיוחד עליו.

הדיודות:

D360 - 0.656V

D357- 0.656V

השאר 0 V

פורסם

R431 אמור להיות גם 100K. אם אתה יכול לשלוף רק אחת שלו ולבדוק התנגדות כמו שצריך, זה יעזור.

בממתג, כשהוא מנותק מהחשמל (והקבל הנ"ל פרוק) תבדוק אם יש קצר בין רגל 1 ו2.

והתכוונתי למתח על הקבלים שמחוברים לדיודות (סליחה על הטעות) ביציאה מהספק. פשוט לראות אם הספק עובד בצורה כלשהי.

פורסם

נתקלתי בכמה מקרים שבהם יש תקלה אם הקבל הגדול של ה 400V : הקבל נראה שלם (ואוליי אפילו נטען וכו), אבל אם מנסים להזיז אותו מהמקום רגל אחת נתלשת מתוכו כשהקצה שלה (שהיה בתוך הקבל) אכולה לגמרי אם קורוזיה שיצאה מהקבל אבל לא רואים אותה סתם כך

בין הקבל לממתג הרבה פעמים יש נגד-פיוז (נגד שמיועד להישרף כמו פיוז slow blow אם יש קצר בממתג) - תמצא שם נגד כזה (התנגדות קטנה, הספק גבוה יחסית, בטור לממתג והשנאי) תוציא אותו מהמעגל ותמדוד אם המולטימטר

פורסם
  • מחבר

הוצאתי את הנגד הוא מראה 50M oham אולי זאת הבעיה?

ברגליים 1 ל 2 בממתג אין קצר יש נתק.

לא הבנתי בדיוק לאיזה קבלים אתה מדבר?

11010010110:

הקבל נראה תקין ניסיתי להזיז לא יוצאת שום רגל, אני אחפש אולי יש לי כזה קבל ננסה להחליף.

לגבי הנגד פיוז שאתה מדבר מה שהכי נראה לי זה הרכיב HER107 (גליל שחור שנראה כמו נגד).

בכל מקרה הוא מראה שיש קצר התנגדות 0.4 oham

.

פורסם

הוצאתי את הנגד הוא מראה 50M oham אולי זאת הבעיה?

זו בהחלט הבעיה. לא יודע אם הבעיה היחידה, אבל זו בעיה. עד כמה שניתן לראות מכאן, אלו נגדים שנותנים מתח הפעלה נמוך לממתג, לרוב בטור לדיודת זנר (ZD313?) אם הם בטור לדיודה, תצטרך לבדוק גם אותה, שאכן היא לא מקוצרת, ושנופלים עליה 22V בממתח קדמי עם נגד טורי.

HER107 זה לא רכיב, זה סתם ג'אמפר עם גליל פריט עליו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההכוונה והכל

החלפתי את הנגד והכל עובד :)

שאלה אחרונה: המערכת בת שנתיים בערך, האם התקלה נוצרה מעייפות החומר? או בגלל הפסקת החשמל? או שיש משהו אחר שאני צריך לחפש במעגל שיכול לגרום לתקלה הזאת?

ד.א בדקתי את הדיודה היא תקינה

שוב, תודה רבה!

פורסם

נגד-פיוז נשרף כמו פיוז אם יש זרם גבוה מידי. דוגמה למצב כזה אם יש קפיצת מתח גדולה (לא משהוא שהקבל האלקטרוליטי מצליח להחליק לבד), קצר במעגל, או שהממתג "נתקע" למה שהוא במצב ON

יש כאן מעגל שאמור לרוץ כל הזמן (הממתג) ואם הוא נתקע זה מצב כמעט זהה למצב של קצר כלומר קורה נזק מיידי. הוא יכול להיתקע מדברים כמו אבק ורטיבות במעגל שמפריעים לבקרה לעבוד או דברים אחרים, לא יודע ממה בדיוק

פורסם
  • מחבר

אז כרגע אין עוד מה לעשות חוץ מלנקות את האבק ולקוות לטוב? ;D

פורסם

אין

פורסם

תודה רבה על ההכוונה והכל

החלפתי את הנגד והכל עובד :)

שאלה אחרונה: המערכת בת שנתיים בערך, האם התקלה נוצרה מעייפות החומר? או בגלל הפסקת החשמל? או שיש משהו אחר שאני צריך לחפש במעגל שיכול לגרום לתקלה הזאת?

ד.א בדקתי את הדיודה היא תקינה

שוב, תודה רבה!

זו תקלה אופיינית לקפיצת מתח או מכת ברק. הנגד היה חם, וקפיצת המתח עברה את כושר הספיגה/הספק שלו, ואז הוא הפך לנתק. אין עוד משהו לחפש במעגל.

שמח שהסתדר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים