עבור לתוכן

המגבר מרעיש (המגבר עצמו, לא הרמקולים)

Featured Replies

פורסם

היי מה שלומכם?

חזרתי, עם צרה חדשה: המגבר שלי מרעיש! לא משמיע רעש דרך הרמקולים, אלא מרעיש בעצמו.

מדובר במגבר בא בימים, תאריך ייצור אי שם בשנות ה-90.

שמו בישראל Musical Fidelity A1-X. מחובר דרך קבע ל-Epos ES11 ביציאה וכרטיס קול של המחשב בכניסה, E-MU 1212m PCI (לא נראה לי שזה משנה)

ללא תלות בווליום (הסאונד מהרמקולים נשמע בסדר כרגע)

ללא תלות במקור או במצב של כל חוגה או כפתור אחרים.

נשמע כאיזשהו זמזום על בסיס 50 הרץ. אני אמור להבין מזה שמדובר בתקלה חשמלית כלשהי? אולי בספק כח שלו?

אתמול נראה לי שזה קרה גם כשהדלקתי אותו, רק שלאחר מס' שניות נשמע מעין "קליק" והזמזום נפסק, ולא שמתי לב בכלל שהמגבר עצמו הוא המרעיש.

מישהו מכיר תופעה כזו????

כרגע הוא מרעיש כבר במשך איזה 10 דקות, ואני מכבה אותו כי לא נראה לי שזה בריא.

פורסם

מעקב.

פורסם

המגבר מוארק?

מה עוד יש לך במערכת שמחובר ללמגבר מלבד כרטיס הקול?

פורסם
  • מחבר

היי אנטולי,

בעקרון דיברתי עם המקום שקניתי ממנו את הציוד (בני מאודיופיל - חיפה) ולדעתו לא מדובר בשלב זה בבעיה קריטית אז אני אביא אליו את המגבר כאשר יתפנה לי זמן לכך.

באופן עקרוני, כבל החשמל של המגבר לא כולל הערקה (הפין השלישי בתקע, נכון?).

הדירה זאני גר בה כרגע קצת ישנה ויש מצב שיש בה בעיה של הערקה באופן כללי. זה משנה, בהחשב בעובדה הראשונה שציינתי?

ניסיתי גם לחבר את המגבר ל-UPS במקום למפצל שאליו מחובר כל הציוד ההיקפי שלי, הזמזום נשאר.

מבחינת דברים שמחוברים לכניסה, בנוסף מחובר כרטיס קול בממשק USB ש*לא* מחובר למחשב אז אני לא מחשיב אותו בכלל.

אגב הזמזום הוא לא כזה חזק, ברמה של מאוורר 80 מ"מ שפועל במהירות המירבית שלו אולי טיפה יותר ככה שהוא לא ממש מפריע מבחינה אקוסטית רוב הזמן....

פורסם

קשה לי לדעת מה הבעיה ללא בדיקה יותר מעמיקה. חשבתי תחילה שאולי מדובר על לולאת אדמות (ground loop), אבל לפי התיאור שלך של הציוד המחובר נראה שזה לא המצב.

אני מקווה שבני יוכל לפתור לך את הבעיה.

פורסם

נסה לנתק לגמרי כל מקור חיצוני ושמע אם זה מביא לשנוי כלשהו (הרץ את חוגת הווליום על כל הטווח כדי לבחון אם ישנו שנוי תחת אותה עוצמה כאשר יש מקור מחובר לעומת כשאין). אני לא מתיימר להיות איש טכני, אבל זה נשמע לי כמו משהו שיכול להיות לו מקור "מכאני" - נסה לשחק עם חוגת הווליום שוב ושוב (מהר, לאט ובמהירויות משתנות) והקשב היטב אם המשחק הזה משנה את האות המציק באיזה אופן, אפילו הקל ביותר. כנ"ל לגבי המעבר בין הכניסות השונות ופונקציות נוספות אם ישנן (למשל, tape loop). על הדרך, אם זה לא מהווה קושי, הייתי בודק את הרמקולים עם מגבר אחר שנמצא בסביבה הקרובה (כל מגבר שהוא, אצל המשפחה או אצל חברים) ואת המגבר עצמו עם רמקולים אחרים (כנ"ל).

על כל פנים, אני מקווה שבני יוכל לפתור לך את הבעיה ללא הוצאות כספיות מיותרות. אם אין אחריות על המוצרים, או שהייתה ופגה, צפויה לך הוצאה. זה הסיכון ברכישת אלקטרוניקה משומשת, בעיקר כזו שהיא אקזוטית. :-\ אבל, זה שווה את זה, אם האוזן שלך אנינה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם,

it's much appreciated

Fkl0ster , חלק מהדברים שהצעת עשיתי, היום אנסה לנתק את הרמקולים ואת כרטיס הקול. ניסיתי לשחק עם בורר המקרות, הווליום והכפתור הזה של הtape monitor או איך שלא קוראים לו (למה הוא טוב בכלל? רק עושה לי צרות) אבל אני אנסה שוב יותר ביסודיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים