עבור לתוכן

dell U2312HM לקריאה מרובה במשך הרבה שעות רצופות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך מסך חדש. אני יודע שהמסך הזה ואחיו הגדול (2412) נחשבים מאוד כאיכותיים והרבה גיימרים משתמשים בהם.

השימושים שלי למסך הם קריאה מרובה הרבה שעות רצופות במשך היום,

אז אני צריך מסך שיהיה נוח ולא "יעייף" את העיינים אחרי הרבה זמן בהייה בו...

שיהיה נוח לעבודה שוטפת של הרבה שעות..

הוא נחמד גם כי יש לו את הPIVOT MODE שזה דיי גימיק אבל נחמד שיש לך את זה (:

רציתי לשאול אם המסך הזה עומד טוב בדרישות שלי ? איך הוא ? יש מסכים אחרים שעונים על הדרישות שלי יותר טוב ממנו ?

תודה (:

פורסם

יש מספר קטן של אנשים שרגישים לתופעת ה"רשת" שנראית על מסכי IPS דוגמת ה2312/2412 (זה נראה כאילו רקע אחיד, במיוחד לבן, הוא לא לגמרי חלק, אלא קצת מחוספס/מנצנץ. אותו מיעוט דווקא יכול להרגיש לא בנוח בקריאה על מסכים כאלה. לרוב שלא רגיש - אלא מסכים מעולים, ובזכות זוויות הצפייה הרחבות שמאפשרות לשמור על גוון אחיד לכל גובה המסך, והצבעים הנעימים שהמסכים האלה מפיקים - הם יהיו עדיפים על מסכי הTN.

פורסם
  • מחבר

איך הוא מבחינת עיתייפות של העיניים ? הכוונה שלך במחוספס/מנצנץ זה הוא מסנוור כזה ? אם כן זה לא טוב לקריאה זה מעייף את העיינים ...

יש לך את המסך ? שאתה קורא בו דברים ארוכים , העינים מתייפות ? אתה מתחיל להסתנוור מלבהות בו זמן ארוך ? אלא דברים שקורים לי במסך הנוכחי שלי ( acer AL1917- 4:3 ,19'' , 1280X1024)

פורסם

לא, זה לא מסנוור (אתה אולי חושב על מסכים מבריקים שהסביבה משתקפת מהם כמו מראה - הוא לא כזה).

אין לי את ה2312. עם זאת, יש לי והיו לי לא מעט מסכי IPS. כמעט בכולם יש תופעה של חספוס/נצנוץ. קשה להסביר את זה בלי להראות, והרוב בכלל לא ישימו לב עד שלא יפנו את תשומת ליבם לכך. אני יכול להבחין בכך אם אני רוצה, אך איני שייך לאותו מיעוט שהתופעה מפריעה לו.

כאמור, אני מצאתי לנכון להמשיך ולקנות מסכי IPS, סימן שאני מוצא אותם לנוחים ומתאימים מאוד לכל השימושים (ואכן חלק גדול מהשימושים שלי כוללים קריאה של טקסט / עבודה מול טקסט זמן ארוך).

דעתי הכללית היא שלמעט מקרים חריגים - אין כזה דבר מסך שמעייף את העיניים. העיניים מתעייפות לא מהמסך, אלא משימוש לא נכון במסך. למשל: בהירות גבוהה מידי, ניגודיות נמוכה מידי, עבודה ממושכת ללא הפסקות קצרות, עבודה בחושך מוחלט ללא מקור תאורה אחר. גם גובה לא מתאים עשוי לגרום לעייפות. צריך למקם את המסך כך שעיניך מול חלקו העליון ומבטך מעט כלפי מטה - כך העיניים מכוסות חלקית ע"י העפעפיים ומתייבשות פחות.

פורסם

זאת פעם ראשונה שאני קורא על התופעה הזאת בIPS, ולמען האמת שקיבלתי את המסך הבחנתי מיד בתופעה הזאת.

בהתחלה זה קצת הפריע לי אבל אחרי שהתרגלתי אני לא יכול לעבור למסך אחר(יש לי את ה2312), המסך פשוט נעים לעיניים בצורה מדהימה.

פורסם
  • מחבר

שהתכוונתי למבריק התכוונתי לא לזה שהוא משתקף עם הסביבה, התכוונתי לזה האחרי הרבה זמן העיניים רוצות להיסגר והם יוצאות והעיניים צריכות להיתכווץ כדי לקרוא..שהוא מסנוור כזה...אולי אצלי הבאירות גבוהה מידי ? אם אני יוריד את הבהירות אז הלבן נראה אפור וזה מעצבן...אם מורידים את הבהירות בדל איך הצבהים נראים ? נורמלים או שהלבן נראה אפור ?

פורסם

אחד מהיתרונות של מסכי IPS (וגם VA) הוא שהם לא מאבדים מידע כאשר מורידים את הבהירות, ולכן ניתן להוריד את הבהירות לערכים מאד נמוכים מבלי לפגוע באיכות התצוגה.

בהירות גבוהה (מדי) היא אחת מהגורמים לעייפות עיניים.

בנוסף חשוב לכוון את סביבת העבודה (מסך\כסא\שולחן) כך שהעיניים יהיו בשליש העליון של המסך.

חשוב גם שהמסך לא יהיה מקור האור היחידי - לא לעבוד בחושך מוחלט.

מדי פעם יש לעשות הפסקה ולמקד את העיניים במשהו רחוק - עדיף להביט דרך החלון החוצה.

פורסם

זה מדהים.

פרסמתי הרגע ט'רד חדש על זה שברשותי המסך הנל ושהעיניים שלי מתעייפות יותר מהרגיל מול דוגמת מסך לא רחב שהיה לי.

עדיין אשמח מאוד אם תענו לי על הט'רד - "התרגלות למסך רחב / עייפות בעניים" שפתחתי - השאלות שלי שם קצת יותר ממוקדת שונה

פורסם

אני עם המסך (2312HM) כבר שבועיים, ובהתחלה הרגשתי שבזמן קריאה וגלישה באינטרנט העיניים היו מתייבשות ושורפות.

אבל אז עברתי למצב Text שמגיע עם המסך והרגשתי שיפור מדהים, לאחר מכן הורדתי עוד קצת את הבהירות ואני כבר לא מרגיש שום דבר כמו עייפות/התייבשות של העיניים או כל דבר דומה לזה.

המסך הזה מדהים מכל בחינה, אם זה למשחקים(שאני משחק הרבה בFPSים), סרטים ובכללי להכל.

במחיר הזה(1000-1100) באמת שאין למסך הזה תחרות.

פורסם

אגו:

אתה משתמש ברזולוציה המלאה הטבעית של המסך או במשהו אחר?

פורסם

כן אני משתמש ברזולוציה הטבעית 1920X1080.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים