עבור לתוכן

איך ניתן להמיר יציאת lan port ליציאת wan port

Featured Replies

פורסם

ולגבי פונקציות בחומרה אתה צודק חלקית- אצל חלק ניכר מהציוד (כמו סוויצ' L3) המון נעשה בחומרה (אפילו ראוטינג) אבל לא ניתן לעשות בתוכנה שום דבר שלא נתמך בחומרה, לדוגמא, אם החומרה לא יודעת להוציא מידע מסויים (כתובת IP, לדוגמא) לזיכרון אתה לא תוכל להשתמש בו.

כל עוד החומרה יודעת להוציא את הframe במלואו לזכרון, כולל כל הheaders (וזה כל חומרה צריכה לדעת לעשות), תוכל לעשות כל דבר בתוכנה.

פורסם

לא כל חומרה יודעת..

הלוואי והיית צודק, וזו הסיבה שלא ניתן להפוך פורט L2 לL3, אלא אם כן כתוב אחרת :)

פורסם

מה שאתה אומר הוא לא הגיוני.

אם פורט הוא להגדרתך "פורט L2", סימן שהוא בכלל לא מכיר שום דבר שם L3 ומעלה, ולכן מבחינתו זה הכל data payload, והוא חייב להיות מסוגל להעלות את זה לזכרון. זה פשוט לא יכול להיות אחרת.

הפוך אולי זה כן יכול להיות - אם נחשוב על חומרה מוזרה שיודעת לעשות עיבודים בL3, ועושה את כל הoffload לבד, אך לא יודעת להעביר את כל הdata במלואו הלאה, אלא רק את החלק שמוגדר כL3 payload (כלומר מכיל רק headers של L4 ומעלה).

אז פורט L3 כזה (שאני בספק שגם הוא קיים) אי-אפשר להפוך תוכנתית לפורט L2. אבל פורט L2 תמיד אפשר תוכנתית להפוך לפורט L3.

סליחה, אני אדייק ואתקן את עצמי:

להפוך פורט L2 לL3 תוכנתית אפשר אם ורק אם החומרה בכלל מעבירה את המידע לאיזשהו זכרון חיצוני שיש עליו גישה מרכיב שאפשר לתכנת. אם הכל חתום וסגור באריזה אחת שמטפלת בהכל ורק יודעת לעביר פריימים מפורט אחד לאחר, אז מן הסתם אי-אפשר.

פורסם

סליחה, אני לא מצליח להבין למה חומרה שלא מפרקת הדרים עד L3 לא נתפסת בעיניך.

חומרה שמיועדת לפונקציונלית מסוימת ולא אחרת נשגבת מבינתך ?

פורסם

תקרא שוב את התיקון שלי וההסתייגות שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים