עבור לתוכן

מערך RAID..איזה סוג לבחור ואיך לעשות

Featured Replies

פורסם

יש לי את המפרט הבא:

AMD PHENOM 2 X4 965

HD6850

G.SKILL 4GB RAM DDR3 1333

GIGABYTE GA-880GM-UD2H

SAMSUNG 1TB HD103SJ F3‎

Sea sonic 500W

הנה קישור ללוח אם שלי:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov

עכשיו יש לי כונן קשיח די ישן (כמאט בן 6 אך עובד מצויין) של 160GB ,7200RPM ו SATA2 תוצרת hitachi. אני רואה מלא באתר שמדברים על מערכי RAID מסוגים 0 1 10 או כל מיני מספרים שונים. בדקתי על הלוח אם שלי וראיתי שהוא מסוגל לעשות מערך RAID מכל מיני סוגים. אני לא מבין גדול בכל העניין הזה של מערכי HDD או אם בכלל כונן ישן כמו זה יכול להיות במערך...מה שאני שואל הוא האם הכונן הישן יכול לעזור לי איך שהוא במחשב ולתת יותר ביצועים? ז"א לחבר את הכונן שסתם ייתן לי עוד 160GB אין לי צורך בכך, אך האם יש סוג RAID כך שהכונן הזה ייתמוך בכונן הראשי של 1TB של סמסונג שיש לי? כאילו ייתן לו יותר מהירות או בכלל יגדיל את המהירות במחשב באופן כללי? אז בגדול שווה לחבר את הכונן הזה למחשב החדש. השימושים שלי במחשב הם משחקים כבדים מאוד, סרטים FHD ואינטרנט. דבר נוסף ומוד רלוונטי הוא שאני עובד מלא עם תוכנת WINRAR ופותח (לא מתעסק בכווץ בכלל) מלא קבצים של עשרות GB מה שלוקח לי המון זמן.

במידה וכן השאלה הבאה תהיה איך מגדירים RAID והאם הוא נשמר אחרי פרמוט המחשב והתקנת ווינדוס מחדש.

פורסם

אל תתעסק עם RAID מכל סוג שהוא. אין לכך כל הצדקה לשימושים שלך, ודאי לא סמחירים של הדיסקים היום וודאי שלא עם דיסק ישן ואיטי.

אם כבר - קנה SSD טוב, אבל גם זה לא ממש מוצדק.

חלופת ביניים היא לקנות SEAGATE MOMENTUS XT שבפועל נותן ביצועים קרובים ל-SSD במחיר שפוי בהחלט ונפח נורמאלי.

פורסם
  • מחבר

אל תתעסק עם RAID מכל סוג שהוא. אין לכך כל הצדקה לשימושים שלך, ודאי לא סמחירים של הדיסקים היום וודאי שלא עם דיסק ישן ואיטי.

אם כבר - קנה SSD טוב, אבל גם זה לא ממש מוצדק.

חלופת ביניים היא לקנות SEAGATE MOMENTUS XT שבפועל נותן ביצועים קרובים ל-SSD במחיר שפוי בהחלט ונפח נורמאלי.

הבנתי אותך. עבור חילוץ של קבצי RAR שהדיסק הקשיח הנוסף הזה לא יכול לעזור לי?

פורסם

כמה גבר אתה מחלץ קבצים? SSD בהחלט יכול לעזור וגם המעבד משחק כאן תפקיד חשוב.

יש לך ב-IQPC מחירים מעולים על כונני SSD של silicon power שבאים רק ב-SATAII מה שיש לך.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, יש לי מעבד 4 ליבות של AMD. שאני מחלץ קבצים אני רואה שהוא משתמש בקושי ב- 10 אחוז מאמץ. ככה שה- HDD הוא הצוואר בקבוק.

הסתכלתי עכשיו על הכוננים ב- IQPC. תפיסתית קשה לי להוציא 300 שקל על כונן שנותן לי 32GB והאמת שהסתכלתי על SSD אחרים שיש להם וזה באמת מחיר נמוך יחסית לשוק הזה (שאני לא מכיר ממש האמת) אבל שאני חושב על זה הקבצים שאני מחלץ הם בגדלים שבין 8-20 גיגה ואני מחלץ כמאט כל יום כאלו...ככה שכונן 32GB לא ייתן הרבה כי לא יהיה לי מקום לאחסן בקושי קובץ אחד כזה ובמקביל לפתוח אותו לכונן. SSD גדול יותר עולה ממש הרבה!

קראתי עכשיו קצת מה זה RAID השונים ואני חוזר שוב למה ששאלתי בתחילה... כונן 160GB ב- RAID 0 יחד עם 1TB לא ייתן יותר ביצועים באופן כללי? זה אפשרי בכלל עם כוננים לא זהים? אם כן אני אשמח לשפר את המערכת ובעיקר לחכות פחות זמן לכל קובץ שאני מחלץ ב- RAR..אבל זה לא כזה קריטי כדי שאני אשקיע על זה בשדרוג (עדיף לשמור כסך למתאי שבאמת צריך).

פורסם
  • מחבר

הקפצה:

אני רוצה לחבר 160GB יחד עם 1TB ולעשות בניהם RAID 0. זה אפשרי עם כוננים בנפחים וחברות שונות?

פורסם

לא כדאי, לא מומלץ ולא בריא.

ב-RAID0 המידע מחולק בין שני הדיסקים והם יראו ביחד כדיסק בודד של 160GB בלבד במקרה הטוב. בזבוז אטומי.

הדיסק הישן שלך יגביל מאוד את הביצועים גם כך ואם הוא יקרוס (והוא יקרוס) גם כל המידע בדיסק החדש יאבד.

בקרי RAID מובנים לא מומלצים במיוחד ובעבודה עם הרבה קבצים קטנים (RAR מפוצל) התועלת בהם יורדת פלאים.

בקיצור - רד מזה...

פורסם
  • מחבר

OK ירדתי מעניין ה- RAID.

אז כמה שאלות..בכל זאת אם אני מחבר את הכונן הישן כמחיצת 160GB עצמאית סתם שיהיה לי עוד מקום למקרה חירום או גיבוי (למרות שבהתחלה לא ראיתי בזה צורך אך חבל לי על הכונן)...יכולה להתעורר איזו בעייה? עד עכשיו הכונן הזה היה מחובר בסטרימר והוא עובד ומצויין.. קצת רועש וקצת חם אבל בעיקר לוקח לו הרבה זמן להתניע. השאלה שלי היא אם מערכת ההפעלה לא מותקנת על כונן זה ולמעשה אני לא ניגש אליו כמאט בכלל ואין עליו תוכנות (רק סרטים, שירים נגיד), אני אצטרך לחכות שהוא יידלק בכל הפעלת מחשב ובכך תהיה איטיות כל שהיא? ודבר שני..אם אני מחלץ קבצי RAR מכונן אחד לשני..יש שיפור במהירות לעומת פתיחה לאותו כונן (מדובר על כונן סמסונג F3 איכותי).

פורסם

שמור אותו לגיבויים אם הנפח מספיק לך. דברים שאתה לרוב לא ניגש אליהם, מה שיוריד ממנו עומס ולא יאיט אותך - גיבויים ישנים וכדומה.

בגלל גילו המופלג לא הייתי שם עליו חומר קריטי.

כשאתה פותח ZIP אל ומאותו דיסק פיזי יש פי 2 גישות לאותו דיסק וזה בתיאוריה מאט פי 2 את מהירות הגישה לדיסק (בהנחה שהמעבד שלך מהיר דיו ולא מהווה צוואר בקבוק). לכן בתיאוריה עדיף לקרוא מדיסק אחד ולכתוב לדיסק אחר אבל כיוון שהדיסק שלך ישן ואיטי לא יודע כמה זה ישנה.

בכל מקרה לא מדובר בהבדלים של שמיים וארץ.

הכי מהר זה לעבוד מ-SSD או אפילו מ-RAMDISK עם מעבד מרובה ליבות מהיר ותוכנה מרובת נימים כמו 7ZIP המצויינת.

פורסם
  • מחבר

הכי מהר זה לעבוד מ-SSD או אפילו מ-RAMDISK עם מעבד מרובה ליבות מהיר ותוכנה מרובת נימים כמו 7ZIP המצויינת.

המעבד שלי הוא amd phenom 2 x4 965 מעבד יחסית חזק ועם 4 ליבות. שאני מחלץ קבצים עם WINRAR אני רואה שני ליבות עולות לסביבות ה- 70 אחוז מאמץ ושני ליבות נשארות באפס מאמץ...אני מסיק מיכך שאין ניצול מלא של המעבד ובפרט הליבות בתהליך הפתיחה של הקיווץ. אתה חושב ש- 7ZIP תעשה שימוש יעיל יותר במעבד? ותתיתן אולי יותר ביצועים ואני אחכה פחות זמן לפתיחות קבצים?

פורסם
  • מחבר

עדכון:

שמע בדקתי את ה- 7-ZIP וזו פשוט תוכנה גרועה!! אין מה להשוות בכלל בינה ל- WINRAR. לוקח לה בערך פי שניים זמן לפתוח קובץ לעומת WINRAR! וגם היא מוציאה קולות ממש מוזרים מהכונן בזמן פתיחה.

דבר נוסף: התכנתי את הכונן הנוסף עכשיו..עשיתי ניסיון לפתוח מכונן אחד לשני עם ה- WINRAR ויש דבר מוזר..הוא קודם כל פותח על אותו כונן ורק אז מעביר את זה כאילו עשיתי העתק הדבק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים