עבור לתוכן

קניית SSD

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מעוניין לרכוש כונן SSD פנימי חדש, השימוש בוא יהיה כמעט אך ורק למערכת ההפעלה (Windows 7 64BIT).

ישנן 4 דגמים שאני מתלבט ביניהם: (להלן השוואה)

http://www.newegg.com/Product/Productcompare.aspx?Submit=ENE&N=100008120%20600038510%204027&IsNodeId=1&bop=And&CompareItemList=636%7C20%2D227%2D393%5E20%2D227%2D393%2DTS%2C20%2D220%2D580%5E20%2D220%2D580%2DTS%2C20%2D227%2D607%5E20%2D227%2D607%2DTS%2C20%2D233%2D177%5E20%2D233%2D177%2DTS

אלו הם הדגמים המוצגים:

Patriot Torqx 2 PT232GS25SSDR 2.5" Internal Solid State Drive (SSD)

OCZ Agility 2 OCZSSD2-2AGT40G 2.5" MLC Internal Solid State Drive (SSD)

Corsair Force CSSD-F40GB2-A 2.5" MLC Internal Solid State Drive (SSD)

כרגע לא במלאי:

OCZ Vertex Series OCZSSD2-1VTX30GXXX 2.5" MLC Internal Solid State Drive (SSD)

כמובן שאם יש לכם המלצה לכונן שונה אני ישמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

אני לא בטוח שמשתלם לקנות כונן בסיסי כזה, בהרבה מקרים הוא איטי יותר מקשיח רגיל (מלבד העלאת המערכת הפעלה).

גם הגישה האקראית שלהם לא כזו טובה (זה מה שאמור לתת בעיטה רצינית לביצועים).

תשים לב שהסקירות בודקות כונן ביניים או מוצר דגל של חברה, אתן דוגמה על מה שאני מדבר:

נניח שכונן ה"דגל" של חברה X הוא 160GB והוא מסוגל להעתיק קבצים במהירות 200MB לשניה.

כונן ביניים יהיה כנראה 80GB (בד"כ יש קפיצות של 100%), אבל המהירות שלו תהיה 150MB לשניה.

כונן בסיסי של 40GB יהיה בעל מהירות 40-60MB לשניה (קשיח ממוצע מעביר 90MB לשניה).

למה זה קורה?

חברות בד"כ משתמשים בלוח זהה בכל דגם ומורידה או מוסיפה צ'יפים בהתאם. אבל ללוח יש מגבלות והוא מסתמך על עבודה מקבילית, ואז בהנחה שכל צ'יפ הוא 20GB, דגם הדגל 160GB יאחלס נגיד 8 ערוצים, 80GB יאחלס 4 ערוצים, אבל 40GB יאחלס רק 2 ערוצים... מה קיבלת? 1/4 מהירות פוטנציאלית.

זה קורה גם עם כונני USB, היום 8/16GB יהיו בד"כ איטיים משמעותית מהדגמים עם הנפח הגבוה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על המידע עכשיו אני מבין קצת יותר. :)

אז אתה אומר שאין שום יתרון בלקנות SSD אך ורק לשם המערכת הפעלה שכאמור היא ווינדוס 7 שאמור להיות לה סוג של יתרון עם כוננים מסוג זה?

פורסם

יש יתרון, אבל זה לא משתלם, אין גם הבדל משמעותי במחיר לעומת 60/80GB.

אם אתה רוצה הבדל משמעותי, תלך על 60GB+.

היום יש לך לוחות Z68 שיודעים להפוך SSD ל-cache ואז גם הסוג הכי בסיסי משתלם (משתמש בחוזקות של הקשיח הרגיל ושל ה-SSD יחד) - פה אתה משלם על הלוח אקסטרה.

בכל מקרה, ממליץ שתבדוק סקירה של הדגם עם הגודל הספציפי לפני שתקנה... (על הבסיסיים לא תמצא כמעט כלום, מבטיח לך)

פורסם
  • מחבר

אוקי, אבל אני רוצה לדעת איפה הSSD יכול לבוא לידי ביטוי באופן משמעותי חוץ ממערכת ההפעלה על מנת שיהיה לי שווה לקנות יותר מ30GB?

פורסם

אתה מוזמן לקרוא סקירה ויש בדיקות ספציפיות כמו הפעלת מחשב, עריכת פוטושופ ומשחקים. תמיד יש לך השוואה ל-VelociRaptor של WD, שנחשב לדיסק קשיח הכי מהיר שיש - אם יש לך קשיח, כנראה שהוא איטי ממנו.

http://www.guru3d.com/article/intel-510-ssd-review/9

זה בא לידי ביטוי כשאתה מדליק מחשב, לוקח איזה 10 שניות להפעיל את החלונות (אם לא מכלילים את ה-POST) ואתה כבר גולש, קשיח רגיל יאבק לקרוא את כל הקבצים הקטנים של המערכת וייקח לו כמעט דקה (במחשב נקי) להדלק ואז יש עוד דקה שהוא עדיין טוען דברים ברקע ואם תרצה להדליק תוכנה זה ייקח כמה שניות טובות.

בגדול:

זמני גישה לקבצים ב-SSD הם זניחים וקבצים קטנים נכתבים ונקראים מהר, קשיח לעומת זאת שעובד במהירות 100MBps, יעבוד בפחות מ-1MBps כשמדובר באותם קבצים.

לכן כל תוכנה המותקנת על SSD תדלק משמעותית מהר יותר (קשיח רגיל איטי בפעם הראשונה, פעם שניה המחשב קורא מה-RAM).

חסרון:

תמיד יש לך דאגה שהוא יישחק, לכן אתה חושב פעמיים אם להעתיק עליו דברים (לפחות אני ככה). זה מאלץ אותך לשנות דברים במערכת הפעלה (כמו לכבות super fetch/prefetch אחרת ריבוי הכתיבות לא יעשה לו טוב).

פורסם
  • מחבר

ביליתי את השעה וחצי האחרונה באתר שציינת בתגובה, הבנתי הרבה והרצון שלי לרכוש כונן SSD רק התגבר.

אך לצערי הלוח אם שלי תומך ב SATA 2 בלבד, והאפשרויות שלי הצתמצמו מאוד.

כרגע אני לא מתכוון לשדרג את המחשב חוץ מהוספת זיכרון וקניית ה SSD.

מצאתי את ה Intel Series 320

http://www.guru3d.com/article/intel-320-ssd-review/

שלפי ההשוואות והסיכומים הוא כניראה הכי טוב והכי זול בקטגורית ה SATA 2.

אני ישמח לקחת את ה 40GB ולשים בו את הווינדוס 7 ועוד כמה דברים חשובים, ואני בטוח שאני ירגיש בהבדל.

אם יש לך עוד משהו להוסיף או להגיד לי אני ישמח! ותודה על כל העזרה :hi:

פורסם

Sata2 זה אומר שמקסימום תוכל לנצל 250MB לשניה מכלל המהירות, לא סוף העולם אם יהיה לך צוואר בקבוק (יש גם ככה האטה מסויימת בהעברת נתונים עם הזמן כשהוא מתמלא).

שים לב שגרסת 40GB של הכונן תעביר רק 45MB לשניה בזמן העתקה (כתיבה), כנס לאתר KSP לדוגמה ותראה בנתונים.

אם כבר הולכים על הכוננים הזולים, תראה אם הבקר שלו נקרא SANDFORCE, הם בד"כ מהירים יותר.

פורסם
  • מחבר

דימה תודה רבה לך על העזרה עד כה. פתחתי נושא חדש שבוא רכזתי וסדרתי את השאלות ואת המידע שיש לי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים