עבור לתוכן

DOK בתקן USB2 או ESATA מהיר ומומלץ?

Featured Replies

פורסם

אני בחיפושים אחר DOK חדש, מהיר וזריז ככל האפשר לצפות מתקן USB2.

עיינתי אפילו במאמר פה באתר שמדבר על כאלו מומלצים.

האחד שהכי קרץ לי מבניהם, של חברת ADATA כלל יציאת USB2 משולבת ESATA - או שקר בינייים כלשהו בשם eSATAp.

מאוד התעניינתי בו אך לא הצלחתי למצוא בשום מקום.

רכישה בארץ או בחו"ל לא ממש רלוונטי לי, אם באיביי זול יותר - בשמחה.

משהו משולב כמו של ADATA יכול להיות נחמד, אבל גם לכ DOK שיתן לי קצב העתקה ממוצע של 15-20מגה לשניה יהיה מצוין.

למחיר אני לא ממש נותן מגבלה כי אינני יודע מה היא.

הנפח הדרוש הוא 16 ג"ב (אך אני מניח שבדר"כ ל DOK הטובים יש סדרה8\16\32 )

פורסם

עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את האתר הזה:

http://usbflashspeed.com/

גם אני הייתי רוצה משהו מהיר יחסית אבל בארץ מוכרים רק את הזכרונות הפשוטים של sandisk ולוקח חצי נצח להעתיק אליהם משהו.

יש שם אחד של kingston שנותן איזה 40MB סימטרי . חיפשתי את זה ויש אחד חדש שעושה 100/70 אבל הוא משתמש בUSB3 . התקן של USB 2 מוגבל למהירות של 480mbps שזה 60MB לשניה וזה אפילו פחות בגלל הפרוטוקול. בגלל זה לפני כמה שנים יצאו DOK עם יציאת ESATA שאיפשר לעבוד מהר יותר. התקן החדש , usb3 מוסיף עוד 4 קווים פיזיים שמאפשרים תקשורת דו כיוונית שדומה לSATA במהירות של 5gbps . התקן החדש מיתר את הצורך בEsata כי המהירות של USB3 קצת יותר איטית מSATA 3 ולרוב eSATA עובד ב3gbps כי זה sata2 .

אגב תזהר מאוד בקניה מebay יש שם המון זיופים!

פורסם
  • מחבר

ובכן, תקן USB3 לא רלוונטי עבורי בתקופה הקרובה.

המחשב שלי תומך בESATA או USB2 בלבד.

כרגע האופציה היחידה הכי טובה שאני מכיר היא הפטריוט XT שדובר עליו לטובה אפילו בביקורת פה.

מצאתי אותו כאן :

http://www.ebay.com/itm/Patriot-16GB-USB-Memory-STICK-Extreme-Xporter-XT-200x-/380300207138?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item588ba8a422

מעבר לכך, אותו קינגסטון DT ULTIMATE מצאתי באיביי והוא בכלל USB3. לא הצלחתי למצוא משהו דומה עם USB2..

הבעיה שבאיביי יש הרבה זיופים, איך אפשר להימנע, או אולי מקום אחר שמוכר ושולח לארץ DOK?

פורסם

מעקב

פורסם

שים לב שגם אם המחשב שלך תומך בeSATA זה לא אומר שהוא תומך בeSATAp.

eSATAp מכיל בתוכו גם אספקת חשמל, בלי זה לא תוכל להשתמש בDOK דרכו.

פורסם
  • מחבר

קצת התקלת אותי, אבל אם כניסת הesata שלי יודעת לעבוד גם עם תקני USB, הרי שהיא מספקת חשמל. אז אני מסודר, לא?

פורסם

התקן של USB 2 מוגבל למהירות של 480mbps שזה 60MB לשניה וזה אפילו פחות בגלל הפרוטוקול.

אמת. בעולם האמיתי המקסימום שראיתי זה קצת פחות 30MB/s (עם דיסק 3.5" חיצוני).

המחשב שלי תומך בESATA או USB2 בלבד.

אפשר להשיג היום כרטיסי PCIE שיתנו לך יציאת USB 3.0, די בזול. אמנם לא תקבל מהירות USB 3 מלאה כמו ביציאה מובנית (רוחב הפס

של PCIEx1 קטן יותר) אבל תוכל לקבל איזה 40MB/s לפחות (לפי כמה ביקורות שראיתי). עוד אפשרות.

פורסם
  • מחבר

למעשה זו איננה אופציה.

אני משתמש במחשב נייד, ושני התקנים שיש לי אלו הם היחידיים.

כרגע אני רואה שהקינגסטון אולטימייט,הוא העדיף ביותר, אך הביצועים שהוא מציג הינם הודות לתקן USB3 שבו הוא תומך.

אם אחבר אותו ל USB2, האם צפויים לי ביצועים מיטביים, יחסית לתקן? (כלומר כ-20~ מגה לשניה קריאה וכתיבה)?

פורסם
  • מחבר

לפי הביקורת שפירסמת,

למעשה כל עוד אינני הולך להתממשק עם USB3, כלל אין טעם לקנות את הדגם החדש G2, ואפשר להסתפק ב G1 מבלי לחוות שוני בביצועים..

אני צודק?

פורסם

כן, כך נראה.

עריכה: וגם נראה לי הגיוני, דיסקים קשיחים חיצוניים תמיד יכלו להגיע למהירויות גבוהות בהרבה מרוב ה DOK ים. אני מנחש שזה בגלל סוג הזכרונות ו\או הקונטרולרים על ה DOK. מכיוון שהחדשים בתקן USB 3.0 אמורים לתמוך במהירויות גבוהות בהרבה סביר להניח שהם גם יכולים להרוות את רוחב הפס בחיבור של USB 2.0.

כמה זה חוסך? :)

פורסם
  • מחבר

מוזר, אך אינני מצליח למצוא אותו כלל.

רק את G2, שזה הדור השני עם USB3.0

לפי הביקורת, הדור הראשון אפילו עדיף על פני השני בכל שאר סוגי הקריאה\כתיבה שאינם Sequental,

שזו עוד סיבה למה לי להעדיף את הדור הראשון על פני השני.

גם חיפשתי ביקורות ישנות או באתר של קינגסטון, כדי להבין איך הוא נראה ולדשדש בתמונות באיביי או משהו,

אך גם זה לא עבד. באתר יש רק את הדגם השני.

פורסם
  • מחבר

נסיון אחרון להחיות את האשכול לפני שהוא מצטרף ליתר דפי ההיסטוריה.. :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים