פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים אהלן,כרגע בחדר יש לי על שקע אחד מפצל של 6 והוא לא ממש מספיק לי. אני צריך עוד שניים.קניתי מפצל של 10, אך אני פוחד לחבר אותו עדיין כדי לא לשרוף שום דבר. השאלה שלי היא, האם יש סכנה בשימוש במפצל כזה, שמחובר לשקע אחד בחשמל?אני רוצה לחבר אליו את המחשב, מסך, מודם, ראוטר, LCD, ממיר של הוט, הגה עם FORCE FEEDBACK, ורמקולים.אשמח לתשובות, תודהמצטער אם אני במקום הלא נכון, לא הייתי בטוח איפה לפתוח את הדיון
פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים כל עוד לא תמשוך יותר מ 16 אמפר (שווה ערך למשהו כמו 4.5 מחשבי גיימינג שצורכים כל אחד 800W) אתה בסדר גם עם 20 שקעים.
פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים ^^16A?!?!?!זה מדהים!!!אני כמעט בטוח שהחוטי חשמל בבית יימסו הרבה לפני זה...לשולח הכתבה-עדיף שתדאג שהמחשב יהיה על פיוז לבד, כדי ש(נגיד) המכונת כביסה או מדיח לא יקצרו
פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים ^^16A?!?!?!זה מדהים!!!אני כמעט בטוח שהחוטי חשמל בבית יימסו הרבה לפני זה...למה? 16 אמפר זה התקן הישראלי לשקע ביתי. וד"א, זה לא הרבה. תנור ביתי שצורך 3500W מגיע לזה.
פורסם 2011 בנובמבר 3013 שנים ההגבלות שיש לך לזרם קבוע (שניתן להשאיר בצורה בטוחה כל הזמן) :המפסק שבמפצל (במפצל שיש לו מפסק) : 8-10Aשקע חשמל רגיל : 10A (כתוב 16A, הוא ממש לא הולך להחזיק 16A)חוט חשמל 1.0ממ : 8Aחוט חשמל 1.5ממ : 12Aחוט חשמל 2.5ממ : 20Aחיבור "פקק קפיצי" ישן : 10A כשהוא מחובר טובמסקנות :בבית חדש, שבו הכול בנוי לפי התקן וכו. 10A לכל שקע ו 16A לכל השקעים שאל אותו מפסק. החוטים בקירות הם 2.5ממ לכבל הראשי של החדרבבית חדש שאוליי לא ממש בנוי לפי התקן או בבית בינוני (198X ומעלה), 10A לכל שקע ו 12A לכל השקעים שאל אותו מפסק (גם אם הוא של 16). החוטים יכולים להיות של 1.5ממ לכבל הראשי של החדר ומכאן ההגבלהבבית ישן (198X ומטה), 10A לכל השקעים שאל אותו מפסק. עד להתחלת שנות ה 80 במקום הטרמינל של היום (פס של חיבורי חוטים אם ברגים), היו משתמשים אם חיבור קפיצי מסוג ישן שנראה קצת כמו הפקק אוויר של הגלגל באוטו. החיבור הזה יוצר חיבור שיכול להיות טוב או לא טוב בצורה דיי אקראית ולכן גם אם הוא במצב טוב יחסית אז מעל 10A הוא יכול להתחמםכדיי להמיר מ A ל VA תכפיל ב 240Vברוב המכשירי חשמל VA = W או קרוב לזה, אבל לפעמים ה VA יותר גדול מה Wמזגנים : 1W = 1.1VAמנועים אחרים : 1W = 1.5-2VAפלורסצנט : 1W = 2.5VAמחשב אם ספק Active PFC (איכותי מתקדם) : 1W = 1VAמחשב אם ספק Passive PFC (איכותיים בסיסיים שונים) : 1W = 1.4VAמחשב אם ספק ללא PFC (כל הספקים הגנרים וחלק מהאיכותיים הבסיסיים) : 1W = 2VAמסכים וכו : 1W = 2VAפקטור חשוב נוסף : איכות החיבור בין השקע לתקע והחוטים בפנים. שקע שהתקע נכנס אליו בקלות מידי, או לא מספיק עמוק, שקע או תקע שבתוכו אחד מהברגים של החוטים לא סגור טוב וכו' יכולים להישרף כבר בכמה A בודדים ופחות מזה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.