עבור לתוכן

איזה SSD מומלץ לעבודה אינטנסיבית עם קבצים קטנים? ~1000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מתנצל על ההקפצה, אבל הצורך להחליט דוחק...

שאלה לפני קניה - איך הדגם הבא של קרוסייר? המחיר נמוך באופן מחשיד...

Corsair CSSD-F120GB3-BK

פורסם

כן מתחת ל-800 ש"ח זה מחיר מטורף, אבל אם אני לא טועה אלה הדיסקים שקורסאייר קוראת להחזיר בגלל איזו תקלה...

פורסם

שאלה לפני קניה - איך הדגם הבא של קרוסייר? המחיר נמוך באופן מחשיד...

Corsair CSSD-F120GB3-BK

הוא שייך לקבוצת ה- SSD's עם בקרי ה- SF הבעייתים (ניתן לקרוא זאת בפורומים של היצרנים), זו גם הסיבה לדעתי ש- SSD's מבוססי בקרי SF יותר זולים בהשוואה לאלו שבמבוססי בקר Intel ו- Marvell למרות שהראשונים בד"כ מראים ביצועים טובים יותר.

פורסם
  • מחבר

^

תודה - זה בדיוק החשש שלי.

כרגע הכיוון הוא VERTEX3 של OCZ כי אין באיבורי את ה-M4 בדרסת ה-128M

פורסם

C300 יש להם?

פורסם

למה לחשוב על m4, דגם ישן. במקומך הייתי מזמין מארה"ב, גם כולל השילוח כל העסק יוצא לא יותר מ950 ש"ח ואפשר להנות ממבחר משמעותי וזמינות. גם האחריות יותר טובה בארה"ב, לא צריך לרדוף אחרי יבואן וחנות שמסננים אותך.

קניתי לפני שבועיים Plextor M2P שמבוסס על אותו בקר marvell של שנעשה בו שימוש בM4 וC300. עדיין קשה לי להתרגל לזה שמאטלב נפתח תוך 3 שניות:

http://imageshack.us/photo/my-images/341/m2pn.jpg/

הדגם שלי מגיע עם 3 שנות אחריות, אבל בינתיים פלקסטור הוציאו M3S עם 5 שנות אחריות (וגם יותר מהיר). אישית אני מעדיף את האופציה הזאת, גם במקרה של מימוש אחריות השילוח לארה"ב של אריזת SSD -בדואר רשום- זה 11 ש"ח. שם בניגוד לארץ יש עם מי לדבר וכל הפרוצדורה נגמרת במיילים

פורסם
  • מחבר

כמו שכבר כתבתי - הרכישה ממקום העבודה ולא תלויה בי אז חו"ל לא על הפרק.

בכל מקרה, זמן העליה של MATLAB משמעותי רק במפעם הראשונה - ההפעלות הרצופות הבאות ממילא מתוך ה-RAM ואז 2-3 שניות זה זמן טיפוסי בלי קשר ל-SSD או HDD כלל (אלא אם אין לך די RAM או שאתה פותח וסוגר אותו פעם בהרבה זמן ואז הוא "יורד" מה-RAM ל-CACHE שוב אבל ממילא אתה לא עושה את זה הרבה פעמים במקרה כזה אז שוב זה לא קריטי).

פורסם

נו באמת, זאת היתה רק דוגמא למצב (שכיח) בו אתה מפעיל תוכנית שלא יושבת בRAM. עם גישה כזאת לא צריך בכלל SSD

פורסם
  • מחבר

^

זו לא סתם דוגמה, זה המצב כמעט עם כל תוכנה שתפתח - פעם ראשונה לוקח זמן אבל אח"כ היא עולה ממילא מה-RAM.

האם בשביל לחסוך 25 שניות בהפעלה ראשונה שווה לשים מעל 1000 ש"ח על SSD של 120GB? לא בטוח...

כל אחד והשיקולים שלו.

לביצועי MATLAB עדיף להשקיע על רכיבים איכותיים ל-OC, לגיימינג עדיף להשקיע על כרטיס מסך ובעריכה עדיף להשקיע על RAM למשל.

פורסם

לפי מה שזה נשמע RAMDRIVE הוא פתרון הרבה יותר טוב בשבילך,

דבר ראשון הרבה פעולות של כתיבה וקריאה יגרמו לבלאי מהיר מאוד של הכונן, במיוחד אם אתה מריץ את הסקריפט על בסיס יומיומי.

אני לא מכיר כונני SSD ואת האחריות שלהם אבל בלאי טבעי בדרך כלל לא מכוסה במסגרת אחריות של מוצרים.

ולמעט הקאש של המעבד RAMDRIVE זה הדבר הכי מהיר שאתה יכול לבקש.

לא צריך לקנות התקנים חיצוניים, יש היום תוכנות (חינמיות לפעמים מגבילות את הגודל) שמאפשרות לך להשתמש בזכרון של המחשב.

מה שכן אתה צריך לוח אם שיתמוך בהרבה זכרון ורצוי DDR3 שיהיה זול.

אם אתה הולך על זה הייתי גם ממליץ לגבות עם UPS, לגבי גיבוי של המידע רוב התוכנות תומכות בגיבוי אוטומטי כל כמה זמן, ואתה תמיד יכול להוסיף לסקריפט שורה בסוף להעתיק לכונן הקשיח.

אגב, חשוב לציין שגם קבצי המקור צריכים לשבת על הRAM ולא רק קבצי הפלט, אני לא יודע מה זמן הריצה של הסקריפט שלך אבל קח בחשבון את התקורה של להעתיק את כל הקבצים הקטנים לפני ריצת הסקריפט ולהעתיק את כל הפלט בסוף הסקריפט.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

לגבי ה-RAMDISK, אני משחק בימים האחרונים עם ImDisk המצויינת ומאוד מאוצה מהעבודה והתוצאות.

בכל מקום בו בעבודה מול קבצים מהווה צוואר בקבוק (בעיקר קומפילציה) יש שיפור פ י5 עד פי 6 בשימוש ב-RAMDISK לעומת HDD מהיר יחסית.

התוכנה יציבה מאוד ונוחה למדי.

היתרון הגדול שלה שהיא משקפת בזמן אמת את כל מה שנעשה על ה-RAMDISK לקובץ image על הדיסק הקשיח כך שיש לך גיבוי אוטומטי ורציף כל הזמן. אם היתה הפסקת חשמל כל מה שצריך זה לעשות MOUNT מחדש ל-image והכל שם.

יתר על כן, היא לא מוגבלת בגודל וניתן להגדיל את גודל הדיסק הוירטואלי בזמן אמת.

פורסם

למה לחשוב על m4, דגם ישן. במקומך הייתי מזמין מארה"ב, גם כולל השילוח כל העסק יוצא לא יותר מ950 ש"ח ואפשר להנות ממבחר משמעותי וזמינות. גם האחריות יותר טובה בארה"ב, לא צריך לרדוף אחרי יבואן וחנות שמסננים אותך.

קניתי לפני שבועיים Plextor M2P שמבוסס על אותו בקר marvell של שנעשה בו שימוש בM4 וC300. עדיין קשה לי להתרגל לזה שמאטלב נפתח תוך 3 שניות:

http://imageshack.us/photo/my-images/341/m2pn.jpg/

הדגם שלי מגיע עם 3 שנות אחריות, אבל בינתיים פלקסטור הוציאו M3S עם 5 שנות אחריות (וגם יותר מהיר). אישית אני מעדיף את האופציה הזאת, גם במקרה של מימוש אחריות השילוח לארה"ב של אריזת SSD -בדואר רשום- זה 11 ש"ח. שם בניגוד לארץ יש עם מי לדבר וכל הפרוצדורה נגמרת במיילים

איפה קנית?

פורסם

תודה :xyxthumbs:

אני משחק בימים האחרונים עם ImDisk המצויינת ומאוד מאוצה מהעבודה והתוצאות.

...היתרון הגדול שלה שהיא משקפת בזמן אמת את כל מה שנעשה על ה-RAMDISK לקובץ image על הדיסק הקשיח

כך שיש לך גיבוי אוטומטי ורציף כל הזמן.

אם היתה הפסקת חשמל כל מה שצריך זה לעשות MOUNT מחדש ל-image והכל שם.

יתר על כן, היא לא מוגבלת בגודל וניתן להגדיל את גודל הדיסק הוירטואלי בזמן אמת.

לא הבנתי, איך IMDISK שומרת לקובץ IMAGE ואפילו באופן רציף :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים