עבור לתוכן

איזה SSD מומלץ לעבודה אינטנסיבית עם קבצים קטנים? ~1000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

מעוניין ב-SSD לעבודה בגודל של ~120GB עם דגש על עבודה אינטנסיבית עם קבצים קטנים, בעיקר בכתיבה.

מהירות קריאה/כתיבה רציפות כמעט חסרות משמעות בשביל האפליקציות שלי.

כרגע על הכוונת AGILITY3 או VERTEX3 אבל אשמח לכל המלצה הטווח המחירים הזה (1000-1100 ש"ח בערך).

תודה!

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אם הנפח לא גדול אתה יכול לעשות את זה עם ramdrive ולגבות אותם באופן אוטומאטי . פעם בדקתי את זה עם תוכנית שכתבתי שהופכת קבצי CSV לHTML. התוכנית היתה בלתי יעליה להחריד אבל המעבד אכל את זה בלי מלח הבעיה העיקרית היתה זמן הכתיבה. בהמרה של 18 קבוצות של 3 CSV בגדלים שונים (5-600kB) לכ700 HTML לקח לה 6 שניות על דיסק רגיל ובערך 2 כשהיא כתבה את זה לram drive (קראה עדיין קבצים מהקשיח). מה שמצחיק היה שכשהרצתי את ה18 בprocess נפרד (השתמשתי בstart) זה לקח עוד יותר זמן כי זה העסיק את דיסק הקשיח. עשיתי את זה מזמן אז אני לא זוכר פרטים מדויקים . אני אולי יכול לדוג אותה מהאינטרנט (הלך לי הדיסק הקשיח מאז) ולבדוק שוב.

SSD היום נורא מהירים והנתון שהכי מעניין אותך הוא IOPS ונתוני כתיבה Random access (רצוי אמיתיים). יש לflash מספר מחיקות מוגבל (אומרים כתיבות אבל בפועל זה מחיקות) בגלל זה צריך לקחת את זה בחשבון.במקרה של NAND התאים גם מתקלקלים עם הזמן (משתמשים בError correction תמיד בגלל זה) . מספק הכתיבות כנראה גם פקטור בשבילך.

אני לא מומחה בעניין רק חקרתי קצת - אין לי SSD כרגע . פעם גם גיליתי שיש חברה שנותנת גם הרבה IOPS על ramdrive גדולים (כדיסקים קשיחים או כרטיסי PCIE) אבל אני לא בטוח שצריך את זה יותר - הם הגיעו לאיזה 80000 אמיתי אולי יותר - לא בדקתי לאחרונה.

פורסם

קשה למצוא היום ביקורות רציניות לכונני SSD, על אחת כמה וכמה כשמדובר בגדלים קטנים (יחסית) שכאלו שלעיתים יכולים להציע ביצועים שונים לגמרי מאחיהם הגדולים יותר..מזל שיש לנו anandtech בעולם..

http://www.anandtech.com/show/4421/the-2011-midrange-ssd-roundup/2

אין ספק שאם ביצועי כתיבה אקראית הם הדבר היחיד שמעניין אותך אז ה-Agility3/Vertex3 ולמעשה כל כונן SF מהדור החדש יראו טוב מאוד עבורך.. לדעתי, אם אתה מעוניין בביצועים כלליים טובים יותר וגם לאמינות מעט גבוהה יותר (לפחות ברמת המיתוג, היות ולא הזדמן לי להתנסות ולבדוק זאת בעצמי) ה-C300 של מיקרון/קרושיאל יהיה בחירה טובה יותר

http://www.shirion-computers.com/Product.asp?Pid=CRUCIAL-128GB-SSD&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=300&aff=Zap〈=he

הוא מעט ישן וכבר הוחלף ע"י דגם חדש יותר (m4), אבל אני מקווה שעוד אפשר למצוא אותו באיזה חנות סבירה במחיר סביר (מה שפרסמתי למעלה הוא לינק שמצאתי בזאפ לרפרנס, לא מדובר בחנות מומלצת היות ואף פעם לא שמעתי עליה עד עכשיו).

אגב, גם ה-m4 עצמו מומלץ בהחלט

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=792026

עריכה: הנה כמה מבחני ביצועים אחרי עדכון הקושחה האחרון:

http://www.storagereview.com/crucial_m4_ssd_64gb128gb_review_firmware_0009

http://www.anandtech.com/show/4712/the-crucial-m4-ssd-update-faster-with-fw0009/2

פורסם
  • מחבר

^

תודה רבה לשניכם :xyxthumbs:

אני ניגש לקרוא בלינקים.

רעיון ה-RAM-DRIVE לא חדש לי ועכשיו אני חושב עליו שוב...

לשים היום 16G זיכרון במקום 4 או 8G זול יותר מלקחת SSD, אבל אני תוהה האם לעובדה שמערכת ההפעלה עצמה יושבת על SSD תתרום משהו ןמצדיקה SSD בכלל.

ד"א: פעם בדקתי עם IRAM - הוא עוד שוכב לי פה איפהשהו באיזה ארגז. מעניין אם הוא עדיין עובד. רק בטריית הגיבוי שלו התפוצצה... :lol:

לשים RAM DRIVE בגודל 8G יספיק לי בהחלט לעבודה שוטפת והוא בטוח יהיה מהיר יותר מכל SSD.

אז רק צריך להתרגל לעבוד עם גיבויים בזמן אמת וכל פעם להעתיק אל/מהדיסק ל-RAM DRIVE באופן שוטף.

רק נשאר לבדוק/לשאול אם לעובדה שמערכת ההפעלה עצמה מותקנת על SSD יש משמעות באפליקציות שלי (MATLAB/MODELSIM בעיקר).

SilentBob - אתה טוען שעדיף לקחת M4 במקום מה שבחרתי?

יש לכם המלצה על תוכנת RAM DRIVE טובה, אמינה וחינמית?

פורסם

לפני אתה מחליט לקנות SSD מבוסס בקר SandForce כדי שתקרא קצת בפורומים של היצרנים (כמו OCZ, Corsiar וכו').

כרגע איך שזה נראה ל- Crucial יש את הכוננים הכי אמינים ואחריה Intel.

פורסם

גם אני חשבתי על לקחת את הm4. אם יהיו מספיק אנשים שרוצים אפשר יהיה לארגן קנייה קבוצתית על מנת להוריד מעט את המחירים :yelclap:

פורסם

רק נשאר לבדוק/לשאול אם לעובדה שמערכת ההפעלה עצמה מותקנת על SSD יש משמעות באפליקציות שלי (MATLAB/MODELSIM בעיקר).

SilentBob - אתה טוען שעדיף לקחת M4 במקום מה שבחרתי?

מנסיוני האישי - SSD בתור כונן למערכת ההפעלה וכלל התוכנות המותקנות הוא פשוט עולם אחר. כמובן שיהיו הרבה שיצעקו "זה ממש יקר בשביל כמה שניות פחות בעלייה של חלונות!!!", אבל אם אתה, כמוני, לא סובל את כל ה"שיהוקים" שאופייניים לכונן קשיח - SSD יהיה כמו גן עדן בשבילך.

חלונות עולה בתוך פחות מעשר שניות, וחשוב מכך - מוכנה לפעולה ברגע שהיא עולה (בניגוד לכונן קשיח שצריך עוד איזה דקה אחרי העלייה בשביל "להתאפס" על כל השירותים והתוכנות שמתחילות לפעול בעת עליית מערכת ההפעלה), פוטושופ עולה בתוך שתי שניות, תוכנות אופיס, אקרובט ודומיהם עולים מיידית וכו'.

לא יצא לי עדיין להפעיל מאטלב עם ה-SSD, אבל אני משוכנע שגם הוא וגם כל תוכנה "כבדה" אחרת יעבדו הרבה יותר מהר.

אם אין לך בעיה תפיסתית להוציא 1100~ ש"ח על כונן אחסון (מה שהופך פתאום להרבה יותר הגיוני עם כל הבלאגן בשוק הכוננים הקשיחים), אז אין ספק ש-SSD יוכל להועיל לך מאוד.

לגבי בחירת הכונן - הבאתי לך את המידע משני האתרים שהם ככל הנראה הכי רציניים בתחום כולו, כעת אתה הוא זה שצריך לעשות את החשבון:

לכונני ה-SF-2281 יש מהירויות כתיבה מדהימות לקבצים ניתנים לדחיסה (ומהירויות רציפות מרשימות, אם כי אני שמח לראות שאתה מודע לכך שמדובר בעיקר בגימיק מפוצץ), לצד קושי בעבודה עם קבצים בלתי דחיסים ומהירויות קריאה שלא מפילות מהרגליים. לבקרים האלו יצא גם שם לא ממש טוב בעקבות בעיות BSOD, אם כי יצא לא מזמן עדכון קושחה שאמור היה לפתור אותם..

כונני ה-Crucial C300 מציעים מהירויות מרשימות גם בקריאה אקראית וגם בכתיבה אקראית וגם שבבי NAND של 34 ננומטר שלהם אורך חיים ארוך יותר משבבי ה-25/24 ננומטר שיש בכוננים חדשים יותר..מצד שני, לא בטוח שתוכל למצוא אותם בארץ במחיר סביר כעת.

כונני ה-Crucial M4/C400 מציעים מהירויות כתיבה אקראית מדהימות לגמרי, אבל גם מהירויות קריאה טובות פחות משל ה-C300 ושבבי 25 ננומטר.

בשורה התחתונה, נראה לי שה-m4 הוא הכונן האידיאלי..לא רק עבורך, אלא באופן כללי. ביצועים טובים all around, מחיר טוב מאוד, רכיבים "מבית טוב" וכו'

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2827

אבל שוב, הייתי ממליץ לך לעשות החשבון שלך, בהתאם לצרכים ולשימושים הצפויים שלך. מקווה שעזרתי ;)

פורסם
  • מחבר

עזרת מאוד, תודה! :xyxthumbs:

אני גם שותף לדעה ש-SSD עדיין רחוק מלהצדיק את מחירו אם מדובר רק בעליה מהירה יותר של המערכת (אצלי אולי פעם בשבוע) או עוד כמה שניות לחכות שתוכנה תעלה בפעם הראשונה (שאר ההפעלות הרצופות ממילא מהירות בהרבה), אבל זה באמת משהו אישי.

אם מדובר בעריכת וידאו או שימושים שם הדיסק הוא צוואר בקבוק - זו שאלה אחרת לגמרי וניתן בהחלט להצדיק SSD, במיוחד מול מחיר ה-HDD הלא שפוי.

עיקר החיסכון שאני מחפש זה בזמן ריצה של MODELSIM ו-MATLAB ופה מדובר על עשרות אם לא מאות הרצות ביום ו/או סימולציות של שעות ארוכות.

מדובר על מחשב של העבודה ואני צריך "להצדיק" להנהלה קניה של SSD בפרמטרים הנ"ל - זה לא שיקול שלי.

אם אפשר להשיג ביצועים עדיפים בתוספת של 200 ש"ח דרך RAM DISK קשה לי מאוד להצדיק SSD ב~1100 ש"ח ויותר רק בשביל יתר השיפורים שהועלו כאן.

פורסם

במידה ומדובר בעבודה מאומצת במיוחד שכוללת מחזורי קריאה/כתיבה רבים - בהחלט יתכן ש-SSD שכזה הוא לא התשובה, היות ואלה כוננים לשימוש ביתי, ואורך החיים של שבבי ה-NAND שלהם בהתאם..לא ידועה לי האמינות של RAM Drive, אבל בהחלט יתכן שלשימושים שלך אתה צריך כונן SSD "מקצועי" ושם רמות המחיר הן כמובן שונות לגמרי.

פורסם
  • מחבר

במידה ומדובר בעבודה מאומצת במיוחד שכוללת מחזורי קריאה/כתיבה רבים - בהחלט יתכן ש-SSD שכזה הוא לא התשובה, היות ואלה כוננים לשימוש ביתי, ואורך החיים של שבבי ה-NAND שלהם בהתאם..

מדובר בסוג של קומפיילר שמריצים מאות פעמים ביום - קורא עשרות קבצי קוד של 2K-200K, מקמפל כל אחד (בעיקר עבודת מעבד) ואז כותב מאות קבצי קוד מכונה מקומפלים שגודלם הכולל יכול להגיע לעשרות ואף מאות מגה במקרים מסויימים.

לאחר הקומפילציה אני כמעט בטוח שזמן הריצה עצמו תלוי כמעט לחלוטין במעבד. אמנם נכתבים קבצי LOG ענקיים בזמן הריצה (מעל 1GB) אבל במשך זמן ארוך של שעה-שעתיים. בזמנו ניסיתי עם iRAM ועם RAM DISK ולא ראיתי השפעה על זמני הריצה... אני חושש שעיקר העיכוב נגרם בגלל הזמן שלוקח למערכת ההפעלה רק לגשת לקבצים ולא מהירות הכתיבה עצמה (כי ללא כתיבת LOG כלל זמן הריצה נמוך יותר).

לא ידועה לי האמינות של RAM Drive, אבל בהחלט יתכן שלשימושים שלך אתה צריך כונן SSD "מקצועי" ושם רמות המחיר הן כמובן שונות לגמרי.

האמינות של RAM DRIVE אמורה להיות זהה לזו של RAM. גם להחליף לא עולה הרבה... 200 -300 ש"ח ל-8G היום וזה יורד כל הזמן.

אני לא מצליח לשכנע אותם לקנות SSD "ביתי" אז למקצועי ממש אין מצב :s07:

פורסם

לא בטוח האם כונן SSD ביתי יתאים לסוג מעמסה שכזה או לא, ולכן לא אוכל להמליץ לך לקחת אחד..

אם לא עליית המחירים הפסיכית בשוק הכוננים הקשיחים הייתי ממליץ לך לשקול מערך raid 0 של זוג כוננים קשיחים, אבל עכשיו נראה שאתה "תקוע" עם מה שיש... :-\

פורסם
  • מחבר

היה לי עד עתה RAID0 של רפטורים - צרות בלי סוף במחיר לא שפוי.

פורסם
  • מחבר

תראו איזה ביצועים פסיכיים עם RAMDISK לדוגמה:

Scenario 1:

Read (MB/s), Write (MB/s)

Seq: 6240, 10410

512K: 6197, 9920

4K: 933.8, 727

4K QD32: 1706, 1167

חשבתי שזה ב-KB, לא ב-MB :lol:

או זה למשל:

ImDisk_bench.png

פורסם
  • מחבר

שאלה לפני קניה - איך הדגם הבא של קרוסייר? המחיר נמוך באופן מחשיד...

Corsair CSSD-F120GB3-BK

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים