עבור לתוכן

אושר בקריאה ראשונה: ייחשפו פרטי כותבי טוקבקים

Featured Replies

פורסם

להיפך, חביבי, זו דוגמה מצויינת. הרי לפי ההגיון שלך, מילא כשהצבא הוא כורח המציאות (כמו בישראל), אבל להחזיק צבא (ועוד ב"גיוס חובה", אפילו אם הקרטריונים שונים) במדינה כמו שוויץ, סתם בשביל שיהיה צבא? זה הרי פאשיזם בהתגלמותו!

• תגובות 77
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

את החוק אפשר לאכוף ובפשטות.

כדי לכתוב טוקבק אתה תהיה חייב להתחבר לחשבון שבו הזהות האמיתית שלך מאומתת (לדוגמא, בעזרת כרטיס אשראי או מספר סלולר).

לזה שכתב שעכשיו לא נדע את האמת כי משתיקים את הטוקבקיסטים:

אתה תדע את האמת, אלא אם הבנאדם ישקר ויוציא דיבה כנגד מישהו.

למעשה, החוק הזה מסנן את השקרים מהטוקבקים.

הלוואי ונגיע למצב שבו כל מי שירצה לכתוב טוקבק יצטרך לקרוא קצת ברשת/בספרים ובאמת לברר את אמיתות האמירה שלו.

ככה יהיו פחות טוקבקים בסגנון "ביבי בן זונה", "פאשיזם", "מוות לערבים", "הפועל בני זונות".

פורסם

את החוק אפשר לאכוף ובפשטות.

כדי לכתוב טוקבק אתה תהיה חייב להתחבר לחשבון שבו הזהות האמיתית שלך מאומתת (לדוגמא, בעזרת כרטיס אשראי או מספר סלולר).

לזה שכתב שעכשיו לא נדע את האמת כי משתיקים את הטוקבקיסטים:

אתה תדע את האמת, אלא אם הבנאדם ישקר ויוציא דיבה כנגד מישהו.

למעשה, החוק הזה מסנן את השקרים מהטוקבקים.

הלוואי ונגיע למצב שבו כל מי שירצה לכתוב טוקבק יצטרך לקרוא קצת ברשת/בספרים ובאמת לברר את אמיתות האמירה שלו.

ככה יהיו פחות טוקבקים בסגנון "ביבי בן זונה", "פאשיזם", "מוות לערבים", "הפועל בני זונות".

SIM חד-פעמי. אם מדובר בכרטיס אשראי, כמות הטוקבקים תיפול במאות אחוזים...

פורסם

ומה לגבי בתי קפה, בתי מלון וכו'? שלא נדבר על שרתי פרוקסי, בוטנטים וכו'...החוק הזה בחיים לא יצליח.

נו באמת. אתה נועל את הדלת כשאתה יוצא מהבית? אתה יודע שזה לא יעצור את הפורץ המיומן, נכון? אז מעכשיוש תשאיר את הדלת פתוחה, שגם הנרקומן הכי מעאפן יוכל לחטט לך ברכוש.

אתה יודע שחגורת בטיחות וכרית אוויר לא יעזרו לך עם תיכנס חזיתית ברכב אחר כשכל אחד מכם דוהר ב- 120 קמ"ש, נכון? אז אפשר לוותר עליהם ולחסוך קצת כסף, מה?

אתה יודע שתרופות לא תמיד עובדות, נכון? אז אל תיקח יותר תרופות.

אתה יודע שגם עם אנטי וירוס טוב ומעודכן, פיירוול מקונפג, כל העדכונים מותקנים וקצת זהירות בסיסית עדיין אפשר להכניס לך כל מיני דרעק למחשב, נכון? אז אין טעם להפעיל הגנות, אפשר להישאר פתוח לגמרי.

אתה יודע שהמשטרה לעולם לא תוכל לתפוס את כל הפושעים, נכון? אז אין טעם לתפוס אפילו אחד.

החוק לא יוכל לטפל בכל המשמיצים באינטרנט. רק בחלק. אז מה? גם חלק זה יותר טוב מכלום.

פורסם

איסתרא, למרות שאתה צודק יש משהו בדבריו. יש הבדל משמעותי בין מצב בו אתה מגן על עצמך באופן חלקי, תוך קיומם של גורמים אקראיים שעדיין עשויים לגרום לנזק דומה (למשל, אין הרבה הבדל בין פורץ מיומן לבין נרקומן במונחים של נזק שייגרם לדירתך אם וכאשר הם יצליחו להכנס אליה כי השארת את הדלת פתוחה, כמו שאין הרבה הבדל בין התנגשות חזיתית בכביש בין עירוני לבין נפילה לתעלה בצד הכביש במונחים של נזק, אם אתה לא חגור), לבין מצב בו הגורמים ה"מיומנים" הם אלא שגם במצב הקיים גורמים למירב הנזק, והחוק לא ישנה זאת.

קח את Ynet כמשל: שמת לב מה הולך אצלם בתגובות לאחרונה? כשבכל כתבה המשמיצה את הימין יש פתאום עשרות תגובות אדומות התומכות בכתבה, כשבאופן חשוד ביותר לכולן אותה כמות המלצות (עשרות, בטווח שגיאה של המלצות בודדות)? מה לדעתך גורם ליותר נזקים בדעת הקהל, הודעה בודדת ועילגת או מבול שכזה? ועכשיו נחש, מבין שני הסוגים, מי יעשה שימוש בפרוקסי?

פורסם

SIM חד-פעמי. אם מדובר בכרטיס אשראי, כמות הטוקבקים תיפול במאות אחוזים...

אני מקווה. היום 99% מהטוקבקים רקים מתוכן וסתם מתלהמים ללא שום סיבה או הוכחה. המון קללות, המון אמירות חסרות בסיס, והמון אנשים בתשלום (ב- ynet רואים את זה לפי כמו ההמלצות).

עוד אופציה היא לאפשר רק תגובות מהפייסבוק. או מחשבון גוגל. זה לא הרמטי, אבל אני מניח שלא כל מדינת ישראל תפתח חשבון פייסבוק פיקטיבי.

פורסם

טוב שפרצתי את הקודים לראוטרים של השכנים.

עכשיו אפשר לנבל את הפה לשקר ולהכפיש חופשי בYNET.

פורסם

לא, לפי ההגיון שלי אין על מה לריב בכלל וצבא זה דבר מיותר...

אבל אני סומך עליכם שתמצאו על מה לריב ;)

פורסם

טוב שפרצתי את הקודים לראוטרים של השכנים.

עכשיו אפשר לנבל את הפה לשקר ולהכפיש חופשי בYNET.

עד שמי שתשמיץ יתבע והשכן שבכלל לא יודע על מה מדובר יגלה שפרצו לו ויפנה למשטרה - כמה שנים בכלא אפשר לקבל על חדירה למחשב ללא רשות ועל שיבוש פעולת מחשב ללא רשות, שלוש שנים או חמש? לא זוכר. אל תשכח לארוז זוג תחתונים נקי ומברשת שיניים בדרך למעצר. וזה כמובן בכלל לא קשור לחוק הטוקבקים, גם גלישה על חשבון השכן יכולה לגרום לזה - ובצדק.

פורסם

איסתרא, למרות שאתה צודק יש משהו בדבריו. יש הבדל משמעותי בין מצב בו אתה מגן על עצמך באופן חלקי, תוך קיומם של גורמים אקראיים שעדיין עשויים לגרום לנזק דומה (למשל, אין הרבה הבדל בין פורץ מיומן לבין נרקומן במונחים של נזק שייגרם לדירתך אם וכאשר הם יצליחו להכנס אליה כי השארת את הדלת פתוחה, כמו שאין הרבה הבדל בין התנגשות חזיתית בכביש בין עירוני לבין נפילה לתעלה בצד הכביש במונחים של נזק, אם אתה לא חגור), לבין מצב בו הגורמים ה"מיומנים" הם אלא שגם במצב הקיים גורמים למירב הנזק, והחוק לא ישנה זאת.

ראשית, אני מבין שלא פרצו לך מעולם. יש הבדל עצום בין מה שנקרומן שצריך כסף למנה הבאה יעשה לך ומה שפורץ "מקצועי" יעשה. הראשון יקח כסף מזומן גלוי וכל מה שאפשר להכניס בקלות לכיס ולמכור בקלות, השני ינקה את הבית מכל דבר שאפשר למכור. פרצו לאבא שלי בשנה שעברה, לפי המשטרה זו היתה עבודה מקצועית - לא השאירו סימנים. הפורצים הסתלקו בין השאר עם כספת נעולה, ששום נרקומן לא היה יכול לפתוח, וזו כספת שהיתה מוחבאת כ"כ טוב שאני בכלל לא ידעתי שהקיימת, למרות שהייתי בטוח שאני מכיר כל חור בבית הזה כבר שנים.

אבל זו סתם הפדנטיות שלי. מה שיותר חשוב זה שלא הבנת את מה שניסיתי לומר. אף אמצעי הגנה לא יעיל ב- 100%. תמיד יהיה מישהו שיצליח להתגבר על כל הגנה, אם רק ירצה להשקיע מספיק זמן, מאמצים ואולי גם כסף בכך. האם מכאן יש להסיק שאין שום טעם להשקיע בהגנה? שוב, מאחר שהפורץ המיומן יכול להתגבר על פלדלת, על סורגים, על אזעקה, על כספת חבויה, על כלבי שמירה, על מאבטחים ועל בעל בית חמוש (ארבעת הראשונים היו לאבי), האם המסקנה היא שאין טעם להשקיע באמצעי הגנה בכלל ושאפשר כבר להשאיר את הדלת פתוחה?

כמובן שלא. דלת נעולה לא תציל אותך מפורץ מיומן, אבל בהחלט תעזור נגד נרקומן על סף קריז. אז היא תעצור רק חצי או שני שליש מניסיונות הפריצה, זה לא שווה?

קח כיוון אחר: כבר יותר ממאה שנים שמשתמשים בטביעות אצבעות. כל פושע כבר אמור לדעת שלא להשאיר טביעות בזירת הפשע. גם בדיקות DNA הן לא בדיוק דבר חדש. בהחלט ישנם פושעים שלא משאירים אחריהם סימנים. אבל עדיין מרשיעים שוב ושוב עבריינים על סמך טביעות אצבע או DNA שהם לא שמו לב שהם משאירים מאחוריהם. אולי תופסים כך רק את הטיפשים והשלומיאלים, אבל מה רע בזה? זה עדיין אומר פחות פושעים.

כנ"ל בנוגע לטוקבקים. נראה לך שכל מי שכותב טוקבק שעונה להגדרת "לשון הרע" טורח למצוא רשת אלחוטית פרוצה? שכולם יכולים בכלל? אז יהיו כאלו שיצליחו להתחמק. ביג פאקינג דיל. כרגע כולם מתחמקים. זה בדיוק ההבדל בין לתפוס חלק מהפושעים ללא לתפוס אף פושע - מה נראה לך עדיף?

כמובן שהפתרון האידאלי יהיה לטפל בכולם, אבל זה בלתי אפשרי.

קח את Ynet כמשל: שמת לב מה הולך אצלם בתגובות לאחרונה? כשבכל כתבה המשמיצה את הימין יש פתאום עשרות תגובות אדומות התומכות בכתבה, כשבאופן חשוד ביותר לכולן אותה כמות המלצות (עשרות, בטווח שגיאה של המלצות בודדות)? מה לדעתך גורם ליותר נזקים בדעת הקהל, הודעה בודדת ועילגת או מבול שכזה? ועכשיו נחש, מבין שני הסוגים, מי יעשה שימוש בפרוקסי?

מעדיף לא להיכנס לאתרים שמתחזים לאתרי חדשות. נו, זו בעיה אחרת, טוקבקים בתשלום. כולם, קרוב לוודאי, משחקים בזה. כשזה יהיה מוגזם, ימצאו דרך לטפל גם בזה. זה שאין תרופה לסרטן לא צריך למנוע מאיתנו לרפא מלריה.

פורסם

עד שמי שתשמיץ יתבע והשכן שבכלל לא יודע על מה מדובר יגלה שפרצו לו ויפנה למשטרה - כמה שנים בכלא אפשר לקבל על חדירה למחשב ללא רשות ועל שיבוש פעולת מחשב ללא רשות, שלוש שנים או חמש? לא זוכר. אל תשכח לארוז זוג תחתונים נקי ומברשת שיניים בדרך למעצר. וזה כמובן בכלל לא קשור לחוק הטוקבקים, גם גלישה על חשבון השכן יכולה לגרום לזה - ובצדק.

כן אני ממש רואה את זה.

למשטרה אין מספיק שוטרים כדי לתפוס גנבים, אבל יש להם יחידות שלמות ברחבי הארץ עם מכשירים לאיתור תשדורת אלחוטית שיסתובבו 24/7 באיזור כמה ימים עד שאני יואיל בטובי להיכנס לYNET ולטקבט.

הם גם יצטרכו להוכיח שאכן הראוטר נפרץ ונעשה בו שימוש, ושהדבר נעשה על ידי.

בוא נספור כמה מומחים צריך, איזה ציוד, כמה זמן.

ונספור את מאות ואלפי האנשים ברחבי המדינה שיאמצו את אותה שיטה.

מצטער, אין מצב.

חוסר עניין לציבור.

פורסם

כרגיל, הולכים מקיצוניות לקיצוניות? הם לא צריכים להיות בכל הארץ. כפי שכתבת הם לא תופסים את כל הגנבים כי אין מספיק שוטרים, אז נראה לך שהם לא מנסים לתפוס אף גנב? יש למשטרה גוף שמטפל בפשעי מחשב והם הולכים ומשתפרים. כבר היו לי כמה התעסקויות איתם (ולא מהצד של החשודים 8) ), כך שאני יכול לומר את זה מניסיון.

פורסם

אם כבר אז הם יתמקדו במי שבאמת מכוון לעשות ועושה נזק אמיתי.

ליחידת פשעי אינטרנט של המשטרה יש מעט כוח אדם, ואלו עסוקים בעיקר בפשעים חמורים.

אין להם זמן ורצון להתעסק עם מטקבק שהביע את דעתו בחופשיות ובשפה ציורית.

ולא לא פרצתי כלום ואני בכלל לא מטקבק.

מי שבאמת רוצה להכפיש ולהזיק באינטרנט יכול לעשות זאת בלי שיתפשו אותו.

מי שישלם את המחיר זה האיש הקטן שרק הביע את דעתו ועצבן במקרה את בעלי הכוח והממון שבזעמם מכלים את כל שעומד בדרכם.

דברים כמו "ישראל כץ הוא חזיר נהנתן מושחת שאינו ראוי להיות מהנדס תחבורתי" לא יענו בתביעה, כי ישראל כץ לא מעוניין להיות באור הזרקורים בפרשת ביקורת על אמינותו, התנהלותו, וכוונותיו.

דברים כמו "עידן מוצרי זכוכית בע"מ הוא שקרן וגנב" כן עלולים להיגרר לחשיפת פרטים ותביעה, כי את התקשורת זה לא מעניין, ועידן השקרן מתנהל באלימות עסקית מאז המצאת התוקפנות.

פורסם

כן, החארות האלה שמביעים את דעתם בחופשיות. התופעה חייבת להפסקת.

פורסם

החוק לא יוצא כנגד הבעת עמדה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים