עבור לתוכן

מפעילות סלולאריות חדשות - הדיון המרכזי

Featured Replies

פורסם

אני מאמין שלפחות 90% לא יודעים כי 012 זה בעצם פרטנר.

+1

"כל מי שלא מסכים עם הדעה שלי הוא פשוט סתום, אין לי דרך אחרת לתאר את זה." פרייסלס.

זה פשוט נכון, מה לעשות. זה מה יש, תתמודד :)

• תגובות 2k
  • צפיות 430.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מאמין שאת 90% מהאנשים זה גם לא מעניין. מעניין אותם לקבל מחיר נמוך ומוצר טוב.

פורסם

נכון אבל בחירה ב-012 עשויה להוביל מהלך הפוך למה שקהל הצרכנים רצה.

עמרי, אם מי שלא מסכים איתך טיפש, אז או שאתה לא סובלני, או שאתה לא יכול לכנות את הדעה שלך 'דעה' אלא עובדה...

פורסם

בדיוק! זו אכן עובדה....

אין פה בכלל עניין של דעות, זו עובדה. המטרה של משרד התקשורת היתה להכניס חברות נוספות חדשות על מנת להגדיל את התחרות בשוק.

בפועל פרטנר יצאה חברה וירטואלית שמשתמשת באותה תשתית וזאת במטרה לפגוע בתחרות בשוק, בדיוק להיפך מ"כוונת המשורר".

זו לא דעה, זו עובדה.

כשכתבתי "מי שלא מסכים עם הדעה שלי" הכוונה היתה לגבי ציון העובדה הנ"ל. תחליף את המילה "דעה" במילה "תגובה"..

משרד התקשורת לא יכול לעצור את זה כי אין לו קייס...

בוודאי שיש לו קייס - לחברת פרטנר יש הסכם מול מדינת ישראל לגבי אופן השימוש בתדרים הסלולריים, שהם "נכס" של המדינה.

בדיוק כמו שמשרד התקשורת יכול לכפות עליהם לא לחייב לקוחות ל-3 שנים על מנת לא לפגוע במזיד בתחרותיות בשוק, כך הוא גם יכול לכפות עליהם לא לפתוח חברות קש על מנת לא לפגוע במזיד בתחרותיות בשוק.

פורסם

שוב אתה משתמש במושגים שגדולים עליך...

החברה היא לא חברת קש, היא פשוט חברה שפונה לנתח שוק אחר. בדיוק כמו שכשאתה רואה מוצרים של "המותג" בסופר עומדת מאחוריהם חברה גדולה שהמוצרים שלה נמכרים במחיר גבוה יותר ליד.

אין שום דבר לא חוקי במה שהם עושים (עם או בלי קשר לתדרים שאורנג' מחזיקה) ולכן הרגולטור לא יכול לעשות כלום. בטח שלא להשתמש בטענה של "מנסים לפגוע בתחרות" כש נכון להיום הם זולים יותר מהמפעילות החדשות האחרות.

בכל אופן, אתה מוזמן להסתכל ברשיון שלהם (באתר משרד התקשורת) ולראות מה הם הפרו שם.

פורסם

זה בדיוק כמו במנהטן שלסטארבאקס יש בצומת אחד 4 חנויות פינתיות. רק כדי שלא יפתחו שם מתחרים.

פורסם

מתוך עניין - איך אתה מצפה שחברת סלולר גדולה תגיב לתחרות?

פורסם

שוב אתה משתמש במושגים שגדולים עליך...

החברה היא לא חברת קש, היא פשוט חברה שפונה לנתח שוק אחר. בדיוק כמו שכשאתה רואה מוצרים של "המותג" בסופר עומדת מאחוריהם חברה גדולה שהמוצרים שלה נמכרים במחיר גבוה יותר ליד.

אין שום דבר לא חוקי במה שהם עושים (עם או בלי קשר לתדרים שאורנג' מחזיקה) ולכן הרגולטור לא יכול לעשות כלום. בטח שלא להשתמש בטענה של "מנסים לפגוע בתחרות" כש נכון להיום הם זולים יותר מהמפעילות החדשות האחרות.

בכל אופן, אתה מוזמן להסתכל ברשיון שלהם (באתר משרד התקשורת) ולראות מה הם הפרו שם.

טוב, אתה מתעקש להיות טיפש. אני פורש מהויכוח המיותר.

מתוך עניין - איך אתה מצפה שחברת סלולר גדולה תגיב לתחרות?

בכל צורה לגיטימית שהיא מוצאת לנכון - הורדת מחירים ו/או מתן ערך מוסף לשירות ו/או כל דבר אחר שעולה בדעתם.

פגיעה מכוונת בתחרותיות השוק, בניגוד לכוונת המחוקק - לא לגיטימי. והייתי מצפה ממשרד התקשורת שיטפל בזה.

בדיוק כמו שהוא מטפל בחברות כשהן מנסות להתחכם ולכפות על אנשים התחייבויות ארוכות טווח למרות האיסור שהוא כפה עליהן.

פורסם

זו בדיוק הנקודה - לחברות הישנות יש ערך מוסף - "שירות לקוחות". בלי להיכנס ליעילות של זה הדבר עולה כסף, דבר שלא משתלם במודל המוזל של החדשות. בנוסף, חברה שיש לה הסכם קיבוצי עם צה"ל לדוגמא לא יכולה לתת מחיר נמוך יותר ללקוח פרטי כי הלקוחות הקיבוציים "יקרעו" אותה. יצירת מותג משנה עם פחות "ערך מוסף" הוא פתרון לבעיות האלו ואחרות. הבעייתיות שאתה מצגי היא חצי "מוסרית" במקרה הטוב (לדעתי אפילו לא זה) ולא אמורה להפריע לחברה הסלולרית. אם משרד התקשורת היה רוצה למנוע את זה הוא יכל בקלות להגדיר את התנאים רק לחברות חדשות, עידוד תחרותיות וכו'. עובדה שלא.

פורסם

כן רק שהסקת המסקנות שלך שגויה.

ה"עובדה שלא" הזה זה לא בגלל שהפעולה שלהם לגיטימית, אלא בגלל שאין כלכך משרד תקשורת מתפקד. בתקופה האחרונה להזכירך היו בחירות, והחברות הגדולות ניצלו את הזמן המת הזה בשביל "להתפרע".

פורסם

השאלה שצריכה להישאל היא זו - האם מפעיל וירטואלי חדש שירצה להכנס לשוק, יתקל בקשיים עקב קיומה של 012 במתכונת הנוכחית.

אם התשובה שלילית, עם כל הצער בפגיעה בתחרות עקב טיפשות של ציבור הצרכנים, לדעתי אין פגם בהתנהלות הנוכחית.

פורסם

כמובן שהיא שלילית. האם יתכן לדעתך ש-100% מהלקוחות של 012 הגיעו מאורנג' בלבד ובנוסף, שאף אחד מאלה לא היה עובר להוט מובייל\גולן\יופון\רמי לוי\הום סנטר?

פורסם

אגב, פרטנר הכריזה על 012 ב6/2012 שזה 4 חודשים לפני שהחליטו על הקדמת הבחירות.

פורסם

הגלגלים בארץ מסתובבים לאט (איפה שמדובר בעשייה למען האזרחים).

פורסם

אגב, פרטנר הכריזה על 012 ב6/2012 שזה 4 חודשים לפני שהחליטו על הקדמת הבחירות.

וכבר 6 שנים שכולם יודעים שרומן זדורוב חף מפשע ובכל זאת הוא עדיין יושב בכלא והמשטרה עדיין לא מחפשת את הרוצחים האמיתיים. אז?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים