עבור לתוכן

שאלות במערכות הפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום, אשמח לתשובות לשאלות האלה:

1. בעת יצירת תהליך (process) מערכת ההפעלה מקצה לתהליך זה מקום לזיכרון הדינאמי ומקום לזיכרון המחסנית. השאלה בעת יצירת חוט, האם אנחנו מקצים זיכרון חדש חיצוני או לוקחים חלק מהזכירון שכבר הוקציה לכל תהליך? ואם זה האפשרות השנייה אז בעצם התהליך מוגבל במספר החוטים שהוא יכול ליצור- כמה זה נכון?

2. אני יודע שההבדלים בין תהליך לחוט הם כנ"ל:

א. קל יותר ליצור חוט כי תהליך בעצם מועתק מהאב ולכן נדרש יותר זמן וזיכרון ליצור אותו.

ב. בין תהליכים אין זיכרון משותףה(ויש כל מיני דרכים כמו קבצים ליצור תקשורת בין תהליכים) ואילו חוטים באותו תהליך חולקים את אותו זיכרון

דינאמי.

ג. הזיכרון של חוט מוגבל יותר משל תהליך.

ד. שינוי בחוט הראשי יכול להשפיע על שאר החוטים בתהליך (אני יודע שזה נכון אבל אין לי דוגמא לזה).

האם יש עוד הבדלים?

תודה רבה רבה

פורסם

שלום, אשמח לתשובות לשאלות האלה:

1. בעת יצירת תהליך (process) מערכת ההפעלה מקצה לתהליך זה מקום לזיכרון הדינאמי ומקום לזיכרון המחסנית. השאלה בעת יצירת חוט, האם אנחנו מקצים זיכרון חדש חיצוני או לוקחים חלק מהזכירון שכבר הוקציה לכל תהליך? ואם זה האפשרות השנייה אז בעצם התהליך מוגבל במספר החוטים שהוא יכול ליצור- כמה זה נכון?

2. אני יודע שההבדלים בין תהליך לחוט הם כנ"ל:

א. קל יותר ליצור חוט כי תהליך בעצם מועתק מהאב ולכן נדרש יותר זמן וזיכרון ליצור אותו.

ב. בין תהליכים אין זיכרון משותףה(ויש כל מיני דרכים כמו קבצים ליצור תקשורת בין תהליכים) ואילו חוטים באותו תהליך חולקים את אותו זיכרון

דינאמי.

ג. הזיכרון של חוט מוגבל יותר משל תהליך.

ד. שינוי בחוט הראשי יכול להשפיע על שאר החוטים בתהליך (אני יודע שזה נכון אבל אין לי דוגמא לזה).

האם יש עוד הבדלים?

תודה רבה רבה

1)התהליך והחוט חולקים את אותו מרחב כתובות,לחוט יש מחסנית משל עצמו,אין שום הגבלה על מספר החוטים שתהליך יכול לייצר

2)א)אם אתה משווה יצירת חוט להפעלת fork אז כן.

2)ב)נכון

2)ג)שטות מוחלטת

2)ד)זה תלוי בלוגיקה של התוכנית שלך,אם החוטים חולקים איזור זיכרון שכולם כותבים\קוראים ממנו אז יש פה את הבעיה של קטע קריטי...

בגדול תהליך\חוט הם מבנה נתונים בתור של מתזמן התהליכים של מערכת ההפעלה,אין הרבה הבדלים,ההבדלים המשמעותיים הם שלכל מבנה נתונים כזה יש זיכרון מחסנית נפרד ואוגרים נפרדים,בעיני מערכת ההפעלה אין הבדל משמעותים בין "תהליך" ל"חוט" מתזמן מערכת ההפעלה רואה אותם בצורה שווה

פורסם

אולי יהיה לך יותר קל להבין את זה אם תזכור שכשנוצר תהליך אוטומטית נוצר לו חוט ולכן תמיד קיים לך לפחות חוט אחד.

ולמרות שאין הגבלה תיאורטית על מספר החוטים שניתן ליצור, כתלות בשפה ומערכת הפעלה איתה אתה עובד מתי שהוא יגמר לך המקום בזכרון של התהליך ליצור חוטים נוספים ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים