עבור לתוכן

מתלבט בין שני כרטיסי מיקרו SD עבור סמארטפון

Featured Replies

פורסם

לאחרונה רכשתי סמארטפון חדש מסוג HTC EVO 3D.

אני מעוניין לקנות לו כרטיס מיקרו SD עם 32GB, ושיהיה הכי מהיר והכי טוב.

ממחקר קצר ברשת גיליתי שהדירוג של הכרטיסים האלה עובד לפי רמות (CLASSES), כאשר CLASS 2 משמעה קצב העברה של 2MB לשנייה, וכך הלאה עד לCLASS 10. ואז מצאתי את הכרטיס הבא:

http://www.sandisk.com/products/mobile1-memory-products/ultra-microsdhc-memory-card

על פניו מדובר בכרטיס CLASS 6, אך מצוין כי קצב ההעברה הוא 30MB לשניה וכאן נכנסת ההתלבטות. ארצה לדעת מה עדיף, הכרטיס הזה או כל כרטיס CLASS 10 אחר כדוגמת:

http://www.amazon.com/Lexar-MicroSDHC-Memory-Reader-LSDMI32GBSBNAR/dp/B004AM610M

האם בראשון מדובר על כרטיס המיקרו SD הכי מהיר שיש כיום? והאם קצב ההעברה שלו של 30MB לשנייה הוא הכי מהיר שיש?

והאם באמת יש הבדל מורגש בין כרטיס CLASS 4 למשל שנמכר בזול יותר לבין כרטיס CLASS 10?

אשמח לקבל תשובה מפורטת.

תודה רבה ואחלה שבוע!

פורסם

שלום לך.

אני גם כן מעוניין לקנות 32GB עבור ה-Galaxy SII שיש לי , ואני נראה לי שמעתי שסמארטפונים (לא יודע אם כולם או חלקם) לא ממש תומכים בכרטיסי microSD ברמות גבוהות אלא עד רמה 4 .

ועניין ההזמנה מחו''ל , חבר אחד אמר לי (אני לא יודע עד כמה זה נכון) שלא להזמין מחו''ל כי הרבה פעמים שולחים זיוף ואז מסתבכים עם זה ,

אז אני גם כן הייתי מעוניין לקבל מידע והצעות לקניית כרטיס בנפח הזה מהמומחים כאן , תודה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה... מישהו?

פורסם

שים לב לשני דברים:

1. class מתייחס רק לקצב הכתיבה לכרטיס לא לקריאה ממנו.

2. קצב ה 30MB/s שנטען הוא עבור קריאה בלבד (ואני מוכן להתערב על קינדר בואנו שבבדיקת מהירות בהעברת קבצים ממשית לא תראה כאלה מספרים). בכתיבה לכרטיס תקבל מהירויות נמוכות בהרבה, אני מהמר על פחות מחצי.

רק כדי לסבר את האוזן, יש לי כרטיס 16GB class 4 שלהם שמגיע לבערך 18MB/s בקריאה ורק 6 בכתיבה.

עריכה: עוד דבר: ה class הוא המהירות הנמוכה ביותר שהיצרן מתחייב לה, המהירויות יכולות להשתנות בין יצרן ליצרן ואפילו בין כרטיס לכרטיס באותה סידרה! (לדוגמא: יכול להיות שהסנדיסק בקלאס 6 יגיע למהירויות כתיבה גבוהות מהלקסר בקלאס 10) שלא לדבר על איזה התקן קורא אותו - אם זה קורא כרטיסים או סמאטרפון או מתאם SD וכו'.

גם אני שמעתי על הבעיות ש JentuS הזכיר.

למה חשוב לך קצב הכתיבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים