עבור לתוכן

מחפש live-cd עם גישה לרשת

Featured Replies

פורסם

עד שאני אסדר את עניין הקשיח שלי בלפטופ, אני מחפש איזה מערכת הפעלה שאני יוכל להפעיל מה-DOK ושתהיה לי גישה לרשת (דרך wifi).

יש דבר כזה?

פורסם

כל הפצת לינוקס שהיא כמעט. גם MINI WINDOWS XP תומכת בלא מעט כרטיסים אלחוטיים..

פורסם
  • מחבר

יש משהו פשוט ונוח מומלץ?

פורסם

KNOPPIX היא הפצה המתמחה ב LIVE ובעלת מננוני זיהוי חומרה מעולים

פורסם
  • מחבר

תודה. בנתיים העליתי את UBUNTU והוא מצויין ואף תומך בעברית.

מה שכן, הורדתי VLC ו-Flash player והם פועלים היטב. האם בכל הפעלה מחדש אני אצטרך להתקין אותם שוב? או שהכל נשמר על ה-DOK?

פורסם

במקרה הרגיל (כלומר אם עשית dok של המערכת מהקובץ iso) ב dok יש אימג' קריאה בלבד והכול ילך לאיבוד

במקרים מסוימים המערכת יוצרת מחיצה נוספת וכו וכן מאפשרת לשמור דברים - לא יודע אם אובונטו עושה את זה

אפשרות אחרת היא להתקין את המערכת התקנה מלאה מה CD (או מ dok אחר) לתוך ה dok, אז אתה מקבל מערכת מותקנת מלאה כמו בדיסק קשיח שניתן להתקין תוכנות ולשנות הגדרות וכו והכול נשמר

פורסם
  • מחבר

זה דווקא טוב. יש לי DOK נוסף 16GB של sandisk (שמסתבר שלא ניתן לעשות BOOT איתו באובונטו) והייתי שמח להתקין עליו את ההפצה.

ההתקנה מתבצעת כרגיל?

פורסם

מדריך : https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent

אני לא רואה סיבה לכך ש dok "פשוט" (ללא U3 וכו) לא יוכל לעשות boot. יש isoים של לינוקס (מערכות מסוימות) שלא ניתן להעלות מ dok (אלה שלא תומכים ב isohybrid). בוודאות Chakra היאאחת שכן תומכת ב isohybrid כך שניתן להשתמש איתה לבקרה

אם יש ב dok הזה U3 ושטויות דומות אחרות, תבטל אותו לגמרי אם הכלי של Sandisk לפניי שאתה שם בו את ה iso או מתקין לתוכו - יתכן שבגלל זה הוא לא עובד

פורסם

אל תתקין את זה בשיטה של Persistent, זה חרא דבר, תקח VMWARE או VirtualBox ותתקין דרכו על הDOK,

זאת האפשרות הטובה ביותר לדעתי.

פורסם
  • מחבר

העלתי את ה-live cd של ubuntu מ-DOK א' והתקנתי על DOK ב'. בנתיים עובד מצויין, כל הדרייברים עובדים, תמיכה מצויינת בעברית

והממשק קליל, יפה ונוח.

רק צריך ללמוד את כל הפקודות בטרמינל ואיפה הכל מוחבא :D

פורסם

ב Arch אני פשוט התקנתי התקנה רגילה מה CD לתוך ה DOK וזה עובד ממש כמו מערכת רגילה (צריך לשנות ב hooks כך שהוא יזהה USB וכו' בשלב מוקדם כדיי שיוכל לעלות)

אני לא ניסיתי את זה באובונטו. יש שם אפשרות של להתקין מתוך ה CD ל USB בצורה דומה, יתכן שהיא תיצור USB טוב (אני לא יודע אם כל השיטות שיש במדריך שהבאתי מגיעות לאותה תוצאה)

פורסם

התקנה רגילה על DOK עובדת מצויין בUBUNTU.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים