עבור לתוכן

יומן Project: Room - עדכון מאסיבי! 11/1/12 עמ' 3

Featured Replies

פורסם

מעקב

• תגובות 34
  • צפיות 22k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעקב.

אני גם בקרוב עושה שיפוצון קליל לחדר אז נראה אם יהיה משהו מעניין (:

פורסם

סחטיין ניר! מרשים מאוד! :yelclap:

אתה הופך את חדר לחלל מדיה מרשים ביותר שמשלב בתוכו גם דיסקוטק! ;D

אשמח אם תוכל לפרט קצת על הליך החציבה שבטח ויעניין עוד כמה אנשים.

תהיתי גם לגביי עניין השימוש בקונסטרוקציות גבס. איך זה מתנהל, האם יש קווים מנחים או כללים שעל פיהם לפעול? מהיכן משיגים את הלוחות? האם בניית הקונסטרוקציית תאורה דורשת משהו מיוחד בשל כך שהיא תלויה מהתקרה ופשוט נתמכת רק ע"י הפרופילים ומעט שפכטל? איך חיברת את הלוחות לפרופילים?

מצטער על השאלות הרבות בתחום הגבס, סקרן מאוד בנוגע לאופן השימוש בו כי אולי בעתיד גם אשתמש בו בשביל מס' דברים בבית... :)

אגב, אתה עובד לפי תוכנית משורטטת או משהו? סקאצ'אפ? לא ציינת את מידות החדר בפוסט הראשון אאל"ט.

איך את מתכנן לסגור את הצמר סלעים בתוך הגוף תאורה? אתה מודע לכך שהחומר מסרטן כשהוא יושב הרבה במקום ומתייבש והופך לסוג של אבק (רק שתדע...).

המלצה אישית: תוסיף עלויות של חומריי גלם וחלקים כדי שמשפצים עתידיים יוכלו לדעת כמה ביצוע X יעלה להם וכד'. יהיה מאוד מועיל למשפצים הפוטנציאלים... ::)

מעקב++ מעניין מאוד! ;)

נ.ב-

המצלמה שרכשת לא רעה בכלל. אתה יכול להפיק ממנה צילומים יותר טובים (תמריץ לנסות להשתפר לעתיד). נסה להגיש את החדר מזווית מעניינת שתתן לנו הקוראים מבט כולל על החדר (קומפוזיציה).

על מנת לתפוס תמונת מאקרו טובה במצלמות של פנסוניק ובכלל(מחזיק גם אחת שלהם, אבל בת 4 בערך), שנה את הMODE של המצלמה למאקרו (פופלארי באייקון של פרח), תן חצי לחיצה לפיקוס ואז לחץ עד הסוף. תשתדל שהחלק המצולם יקבל תאורה ראויה (פלאש יתן הבזקים נוראיים וברק מכוער על פניי החלק המצולם.) וכך תוציא תמונות טובות.

פורסם

מעקב

אשמח אם תפרט קצת על הרכיבים

ראיתי שם שנאי מתח?

פורסם
  • מחבר

@יוגב

תודה, אני אנסה לפרט על הכל.

דיסקוטק לא ניראה לי ;), אבל מה שחשבתי לעשות עם הבקר לדים הזה הוא סוג של "Ambient Light" - כל פעם שיהיה פיצוץ בסרט או משהו כזה, ידלק אור קטן לשניה, מה שיתרום לחוויה הסופית :) בשביל זה צריך לעשות מודיפקציה קטנה ל LPF. אני אחפש לזה פתרון.

לגבי הגבס - השלב הראשון זה לבנות את הקונסטרקציה. פה משתמשים במסילות ובניצבים, הם באים בכל מיני גדלים וצורות. אני השתמשתי בניצבים/מסילות רגילים בגודל של 50 מ"מ - הסטנדרט בשביל נישות / חיפויים.

ככה ניראת מסילה:

57191-gysum_track.jpg

וככה ניראה ניצב:

57190-gysum_stud.jpg

את המסילה קודחים לתוך הקיר / תקרה ע"י ברגים ודיבלים של 7 מ"מ (בהתקנות רגילות של חיפויים / נישות) כל 60 ס"מ (או 30 בחדרים לחים כמו אמבטיה), ככה:

1.jpg

אח"כ מכניסים את הניצבים לתוך המסילות כשהם עומדים (זה למה הם ניצבים :)) ומחברים אותם יחד עם פרגי פח-פח ומברגה עם קצת כח:

4.jpg

משתשמים בכל מיני תצורות של ניצבים ומסילות כדי לקבל את השלד הבסיסי של המבנה שרוצים. מי שעקב אחרי הפוסט המקורי יבין שפה "נפלתי" - לא הצלחתי למצוא את השיטה הנכונה לגרום לכל 4 הפאות "לצוף". בסופו של דבר מה שעשיתי זה לקחת מסילות קצת יותר ארוכות לאורך כל הקונסטרקציה:

+++++|--------------------------------|+++++

| |

| |

| |

+++++|--------------------------------|+++++

ובניתי 2 קורות גדולות (שהם החלקים הצפים, בערך 5 ס"מ עובי, מטר עשרים אורך ו 20 ס"מ רוחב) והשכבתי אותם על ה "++". אח"כ השתמשתי בניצבים הקיימים כדי ליצור תמיכה נוספת. אפשר לראות את זה פה:

P1000063.JPG

לא היה ניתן לעשות דבר דומה ב 2 הפאות האחרות מכיוון שהן הרבה יותר רחבות ואין לי ניצבים "חשופים"

להיעזר בהם - הכל היה נורא לא יציב, ולא רציתי לקחת סיכון ולמות תוך כדי שינה כשקורה נופלת עלי, אז וויתרתי :P

בסופו של דבר, אחרי שבונים את הקונסטרקציה, משתמשים בלוחות גבס ומחברים אותם ע"י ברגי "פח-גבס", גם כן ע"י מברגה. אני אעלה עוד תמונות כשאסגור את התקרה. הלוחות גבס מגיעים בצורה "רגילה" או עבה יותר. אני הלכתי על גבס רגיל גם כן כדי לא ליצור עומס רב מידי על הקונסטרקציה וגם כי אני אבודד הכל מבפנים בכל מקרה. יש גם לוחות גבס לבנים (רגילים, מה שאני קניתי) או ירוקים (עמידים מים ולחות) או ורודים (חסיני אש).

אח"כ שמים הרבה שפכטל וסרטי שריון / פינות משתנות (אלה בעיקרון חתיכות נייר שנמתכות ע"י ברזק דקיק וגורמות לקח שלוחות גבס נפרדים ופינות ישארו שלמות בתור מקשה אחת):

11.jpg

לסיום לשייף ולצבוע :xyxthumbs:

אני לא עובד ע"י סקאצ'-אפ בכלל. לא מסתדר עם זה ::) החלטתי ללכת פרי-סטייל :cool2:

לא חשבתי שמידות החדר כ"כ רלוונטיות (אני כבר לא בשלבי תכנון), אבל בעיקרון החדר הוא כמעט 10מ"ר, בערך 2.75 מטר (קיר טלוויזיה למיטה, זה יהיה מרחק הצפיה) על 3.5 מטר (בין החלון לכניסה).

לגבי הצמר סלעים, אתה צודק, זה גם כן מה שאמרו לי - לכן לקחתי צמר זכוכית (טעיתי בפוסט, אני אתקן).

בקשר לעלויות, הכל עלה לי בערך 700 ש"ח, כולל 5 לוחות גבס (המון) 7 מסילות ו 8 ניצבים (כל אחד יותר מ2 מטר), גליל גדול של צמר סלעים, 30 מטר פינה משתנה וכל הברגים/דיבלים שצריך.

במחשבה שניה הייתי לוקח הרבה פחות לוחות גבס - קניתי יותר מידי, וגם היה אפשר לקנות ממקום קצת יותר זול (זה היה המקום היחידי שמצאתי). אני מניח שאפשר לצאת מפה עם נזק של משהו כמו 500 ש"ח, כולל הכל.

את החומרים קונים בחנויות שמתמחות בגבס, אני קניתי ב "א.ב. מקור הגבס" במערב ראשון לציון.

לגבי המצלמה, כן, עוד התעסקתי איתה מאז :)

מצאתי את כל אופציות השליטה על ה ISO, מהירות צמצמם מאקרו וכו' וכו'. התמונות הכי טובות שהוצאתי בנתיים הם של האוזניות פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404930.new#new

אולי אתה תוכל לעזור לי, יש דבר אחד שמשגע אותי במצלמה - זה שאחרי שאני מצלם תמונה יש את ה "Auto Review", אם אני לוחץ על הכפתור Delete לא קורה כלום :-X זה אומר שאני לא יכול למחוק תמונה בדיוק אחרי שהיא צולמה (נניח ולא יצאה טוב), אני צריך להעביר את המצלמה למצב Play ורק אז למחוק. מעצבן, במיוחד שיש 30 תמונות כאלה. :-\

מעקב

אשמח אם תפרט קצת על הרכיבים

ראיתי שם שנאי מתח?

בהחלט יש שמה ספק כח 12V ו 10A מיוצב, הוא ישמש להפעלת הלדים + עוד מכשיר שאספר עליו בהמשך ;)

- ניר

פורסם

אחלה הסבר :xyxthumbs:

דרך אגב הדיבלים הם דיבל 7 לא בגלל האורך שלהם שאולי הוא 7CN (יש כל מיני אורכים) אלה בגלל העובי שלו 7MM..

שקד

פורסם
  • מחבר

כן כמובן, הכוונה לדיבל (ובורג תואם כמובן) בקוטר של 7 מ"מ.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב, אז המון זמן שלא עדכנתי פה (בעיקר כי לא היה מחשב זמין).. הגיע הזמן לתקן את זה :)

קודם כל, העברתי את כל התמונות ל Google Picasa - השירות של flickr הגביל אותי ל 300MB ולכן לא יכלתי להעלות עוד תמונות.

העדכון הזה הולך להיות מאסיבי! זה פוסט של חודש עבודה (לא רציפה).

ליוגב שביקש, הינה תמונה כוללת של החדר (פחות או יותר):

P1000189.JPG

אוקיי, אז המשכתי עם התעלה של הטלוויזיה.

שמתי שכבה שניה של גבס:

P1000154.JPG

סה"כ השתמשתי בשקית וחצי של גבס :P (12.5 קילו):

P1000159.JPG

לאחר שהגבס התייבש, התחלתי בשכבה ראשונה של שפכטל:

P1000160.JPG

P1000166.JPG

כבר גמרתי 3 דליים של גולדבונד (שפכטל אמריקאי) ;D

P1000175.JPG

אבל אין צורך לדאוג, כי יש לי דלי מאסיבי של 28 ק"ג (!!!):

P1000179.JPG

אחרי שהשפכטל התייבש, המשכתי בעוד שכבה:

P1000183.JPG

ועוד אחת :):

P1000227.JPG

P1000236.JPG

השפכטל התייבש (את השיוף אני משאיר לסוף, בהכנה של הקיר):

P1000243.JPG

עכשיו התחלתי לעבוד על התקרה. השלמתי את הקורה התומכת הראשונה:

(היא נראית קצת עקומה, אבל לא נורא)

P1000240.JPG

התחלתי לחתוך את הלוחות גבס שיסגרו את התקרה.

ההחלטה היא להשתמש ב 2 לוחות שכל אחד מהם הוא באורך של חצי מהתקרה.

לקחתי לוח גבס:

P1000244.JPG

והתחלתי לסמן (ולחתוך):

P1000248.JPG

פה כבר חתכתי את החור של הספוט השקוע הראשון שיהיה בתקרה:

P1000263.JPG

בשביל החיתוך נעזרתי בערכה לחיתוך חור לכבלים בשולחן, בשם SIGNUM מאיקאה:

http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={68CEB616-C162-4AF0-ADB1-B04156795785}&details_type=1&itemid={88303513-9C81-470F-93A9-5202DB53D5B9}

ואח"כ שייפתי כדי להרחיב את החור.

יושב טוב :)

P1000266.JPG

P1000265.JPG

המשכתי את כל ארבעת החורים, התקנתי את הספוטים, והתחלתי לסמן את החורים לגוף התאורה:

P1000272.JPG

את גוף התאורה קניתי מ ACE. הוא מכיל מקום ל 3 מנורות E27 (הברגה רגילה) - אני אשתמש בנורות חסכוניות בצבע צהוב (החלטתי שאני נפטר מהפלורוסנט שהיה לי קודם לכן - הצבע הלבן שנותן הרגשה של בית חולים פשוט מעיק!) של 25W (שווה ערך ל 125W ליבון) כל אחת.

לאחר הסימון, קדחתי פנימה 3 דיבלים לגבס ממתכת. הם חזקים מאוד ויכולים להחזיק מס' גדול של ק"ג:

P1000277.JPG

P1000281.JPG

לאחר מכן החלטתי לעבוד על האלקטרוניקה של התקרה. משהו שלא סיפרתי קודם לכן הוא שרכשתי מ DealExtreme מכשיר שנקרא IR Repeater. המכשיר נועד לכך שאוכל לשלוט על התקרה (לדים ומפצל חשמל) באינפרה-אדום גם לאחר שהתקרה כבר סגורה וללא קשר ישיר של השלט עם המכשיר.

http://www.dealextreme.com/p/2-4ghz-digital-wireless-audio-video-av-transmitter-receiver-kit-11279

sku_11279_1.jpg

בערכה יש Receiver ו Transmitter. ה Transmitter יושב איפשהו בחדר (על השולחן או בשידה עם הרסיבר ומהגברים) וקולט כל אות IR מהשלט (כל שלט). את האות שהוא מקבל הוא משדר ע"י Wireless RF (אלחוטי) ישירות ל Receiver, שהוא מקבל את האות ולאחר מכן משדר אותו חזרה ב IR למכשירים שצריך לשלוט עליהם :)

ה Transmitter וה- Receiver משתמשים במתח של 5V כדי לפעול. לא רציתי להכניס שנאי נוסף לתקרה, בעיקר בגלל מקום, בזבוז חשמל מיותר, ושפשוט כבר יש לי שנאי 12V בשביל הלדים, אז למה לא להשתמש בו? ;D הגיע הזמן לקצת מודינג.

התחלתי בלבנות מייצב מתח זעיר, שימיר 12V DC ל 5V DC וייצב אותו בדרך.

לקחתי חתיכה של לוח מעגלים, ושברתי חתיכה קטנה ממנה:

P1000285.JPG

P1000286.JPG

השתמשתי במייצב LM317T:

P1000287.JPG

החלטתי להשתמש גם בצלעות קירור על המייצב, JUST TO BE SAFE:

P1000288.JPG

פעלתי ע"פ סכמה סטנדרטית שיש ב Datasheet, והחלמתי את כל הרכיבים יחד על הלוח מעגלים. לא השתשמשתי בחוטים אלא ב Joints כדי לחסוך במקום:

P1000290.JPG

חתכתי חור קטן ביחידת ה Receiver והחלמתי חוטים ישירות ל DC JACK:

P1000291.JPG

P1000315.JPG

חיברתי את היחידה למייצב, ואת המייצב לספק, ובדקתי מתחים:

P1000292.JPG

P1000294.JPG

P1000316.JPG

בסדר גמור, אפשר להמשיך הלאה :)

עברתי לבקר לדים, והחלמתי החוצה את הפוטנציומטר שבורר את הרגישות של המיקרופון (שאותו הלחמתי החוצה קודם לכן). אני עושה זאת כדי שאוכל להוציא החוצה את הרכיבים האלו להדביק אותם באזור לא ניראה בתקרה, כדי שאוכל לשלוט ולהשתמש בהם גם לאחר שהתקרה כבר סגורה.

P1000307.JPG

לאחר שהכל מוכן, המשכתי להכין את הקופסא שכל הרכיבים יישבו בה.

P1000308.JPG

מיקמתי את כל הרכיבים בקופסה, ווידאתי שהכל מסתדר:

P1000318.JPG

הוצאתי קצת דבק דו-צדדי והתחלתי להדביק הכל לקופסא:

P1000321.JPG

P1000324.JPG

P1000325.JPG

(המשך בפוסט הבא)

פורסם
  • מחבר

מיקמתי את העינית של ה Receiver בראש הקופסא כדי שיהיה קשר ישיר עם כל הרכיבים:

P1000330.JPG

החלמתי אנטנה חיצונית ל Receiver שתצא מחוץ לקופסא בשביל קליטה טובה יותר. חוררתי כמה חורים לאיורר וסגרתי את הקופסא:

P1000335.JPG

P1000336.JPG

P1000337.JPG

אטמתי את היציאות/כניסות עם אופקסי בשביל Stress Relief:

P1000342.JPG

P1000344.JPG

P1000346.JPG

עשיתי חורים מתאימים בקופסא:

P1000347.JPG

האנטנה המדוברת (השתמשתי בחוט חשמל 2.5מ"מ עם סלסלול בסוף):

P1000355.JPG

מוצר מוגמר ;)

P1000356.JPG

מיקמתי את הקופסא בתקרה:

P1000383.JPG.

בשלב הזה התחלתי לאטום את התקרה בצמר זכוכית:

P1000385.JPG

אחרי שפתחתי את החבילה, היא התנפחה בכ- 30 אחוז (!):

P1000386.JPG

לבשתי כפפות והתחלתי במלאכה :)

החומר הזה מגרד רצח!!!

P1000397.JPG

כדי שאוכל לבדוק אם האלקטרוניקה שבתקרה מתפקדת כמו שצריך, הייתי צריך לחבר חזרה את המפסקים. אממה? בחדר שלי יש 2 מפסקים לאור! אחד בדלת מחוץ לחדר, ואחד בתוכו. זה נקרא מפסק מחליף. הייתי צריך לבצע קצת עבודת בלשות כדי להבין את המפסקים מתחברים חזרה, אז השתשמשתי במולטימטר בשביל לראות אילו חוטים מתחברים אחד לשני (לא לדאוג, השאלטר למטה!!):

P1000412.JPG

אחרי כמה דקות, הבנתי את צורת החייוט ויכלתי להמשיך הלאה.

בשלב הזה עשיתי שינוי קטן בחיבור של הלדים - החלטתי לעשות אותם נתיקים, כדי שאוכל להחליפם בעתיד מבלי לפתוח את התקרה! (למקרה שיהרסו, או שארצה להחליף אותם בדגם מסוג RGB אמיתי, כי מה שיש לי כרגע "יוצר" צבע ע"י קבוצות של 3 לדים בצבעים ירוק, אדום וכחול - והמיזוג של הצבעים הוא לא מושלם).

P1000420.JPG

Testing... 1 2 3!

P1000423.JPG

P1000424.JPG

מיקמתי את פס הלדים הראשונים ובדקתי אותו בדבק דו-צדדי, יצא מעולה :)

P1000426.JPG

P1000427.JPG

P1000429.JPG

P1000431.JPG

P1000435.JPG

P1000439.JPG

איזה יופי ::)

הלאה! המשכתי בלהתקין את הקורה התומכת השניה, אז סימנתי חורים:

P1000452.JPG

:itschy: BRING OUT THE BIG GUNS :itschy:

P1000455.JPG

P1000457.JPG

המסילה העליונה מקובעת:

P1000461.JPG

...... נקפוץ קצת הלאה: הקורה התומכת הושלמה, ופס הלדים השני מותקן!

P1000467.JPG

P1000468.JPG

P1000469.JPG

קצת דבק דו-צדדי קיבע הכל יחד (הכל מוסתר):

P1000471.JPG

P1000479.JPG

המשכתי הלאה, ובעזרת אחי סגרתי את החצי הראשון של התקרה.

ווידאתי שהארקה מחוברת כראוי לגוף הספוט:

P1000483.JPG

הבדיקה עברה - הארקה מחוברת.

בדקתי קצרים בין הספוטים (פאזה / אפס / הארקה) וגוף התקרה:

P1000484.JPG

הכל הלך חלק - אין קצרים.

התחלתי לחווט את כל החוטים (ספוטים ואלקטרוניקה):

P1000486.JPG

P1000505.JPG

נשאר רק לסגור את החצי השני של התקרה, לשים פינה משתנה והרבה שפכטל ;D

P1000511.JPG

(אפשר לשים לב שבשלב זה כבר הכנתי את הקירות וכבר צבעתי. נמנעתי לקחת תמונות באמצע העבודה, פשוט כי החדר היה מלא אבק וכך גם אני).

[MAGIC]החדר צבוע!![/MAGIC]

התקנתי את אחד המדפים לרמקולים סראונד האחוריים (גם כן מאיקאה):

P1000514.JPG

ואת השני:

P1000518.JPG

התקנתי ספוט, בדיוק מעל המיטה:

היה שם בעבר מן שקע חשמל ישן שבלט החוצה, ושאפשר לשלוט עליו עם כפתור, אז עכשיו יש לי מנורת לילה עם כפתור תואם, עם ממש מעט עבודה! :)

P1000516.JPG

התקנתי תעלות אצבע מפלסטיק, שיכילו את החוטים של הרמקולים האחוריים. הם עוברים עד לקיר המרכזי שממול, שם יישב הרסיבר. השתשמשתי בדבק דו-צדדי על מנת להדביק אותם לקיר.

P1000517.JPG

זה הקיר שבו תיהיה הטלוויזיה והמחשב:

השתמשתי בצבע סגול, ולאחר מכן בצבע כחול מדולל עם מים ביחס של 3:1 שאותו מרחתי עם ספוג, כדי לקבל אפקט של ווש:

P1000519.JPG

הכנות אחרונות לתעלה לכבלים של הטלוויזיה:

P1000522.JPG

P1000523.JPG

P1000524.JPG

קדחתי חורים למתלה של הטלוויזיה, והכנסתי דיבלים מסוג ג'מבו:

P1000525.JPG

התקנתי את המתלה והעברתי (בתור התחלה) 3 כבלים HDMI:

P1000526.JPG

למי שמתעניין, המתלה הוא של ברקן מדגם 33 של ברקן: http://barkanmounts.com/33.html

הוא זול מאוד - כ 170 ש"ח. מאסיבי נורא ועם המון אופציות כמו הטיה קדימה/אחורה/שמאל/ימין + זרוע מפרקית.

לסיום (בנתיים!) - התקנתי מדף של איקאה מסוג Ekby Jarpen, עם ציפוי פורניר בצבע לבן + רגליים שחורים מעץ:

P1000528.JPG

אני מאוד מרוצה מהתוצאה! ;)

כרגיל - אמשיך לעדכן בהמשך.

- ניר

פורסם
  • מחבר

תודה!

שים לב שהמשכתי את העדכון בפוסט נוסף :)

פורסם

ואו

עבודה יפה!

פורסם

עבודה יפה מאוד :xyxthumbs: :xyxthumbs:

רק אני לא הייתי שם את הכל בתוך קופסה מתוך תקרת גבס כי עם אחד החלקים יתקלקל לך תצטרך לפתוח את כל התקרה.

פורסם
  • מחבר

אין יותר מידי ברירה, אני לא יכול להוציא את זה אל מחוץ לתקרה.

פורסם

אז תעשה לעצמך איזה דלת קטנה שם כדי שתהיה לך גישה. במיוחד כשאתה מזמין מוצר מדיל אקסטרים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים