עבור לתוכן

מחפש מפרט למחשב לעיבוד וידאו עד 6K

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין להרכיב מחשב לעיבוד וידאו שכולל המון המון רינדורים (Full HD כמובן) עם עבודה גם על EDIUS 6 גם על הADOBE Premiere/After Effect זוללי הזכרון וגם על תוכנות כמו MAYA ודומות.

אני כיום עובד על מחשב מאד מיושן שמצליח להריץ את תוכנת הEDIUS ... אבל לוקח לו נצח לרנדר דברים קטנים.

בכל מקרה, התקציב כרגע עומד על סביב 6K (אני יכול לספוג חריגות קלות) כך שמעבדי הi7 extreme (כל משפחות ה-6 ליבות) נופלים לי.

אני מניח שאצטרך כרטיס גרפי שיתמוך ביותר ממסך אחד כדי לעבוד בצורה נוחה יותר (2-3?). אז:

1. הייתי שמח לקבל מפרט מתאים מפי המומחים :hat:

2. הייתי רוצה לשאול האם יש עדיפות לעבודה בiMac (או אפילו שימוש בMac Mini) על עבודה במחשב בעל spec דומה שמריץ מערכת מייקוסופט?

3. מחר יש בארה"ב Black Friday עם צניחת מחירים משמעותית (ויש דרך לקבל את המוצר עד לפתח הבית), האם משתלם לקנות מוצרים מהסוג הזה היום בחו"ל או שהמחירים בארץ משתלמים? (כאשר אני לוקח בחשבון גם את נושא האחריות למקרה של תקלות). אני יודע למשל שבמחשבי Mac יש הבדלים משמעותיים ובמקרה הזה ניתן לקבל מחשב עם הוזלה משמעותית ואחריות גלובלית.

4. ראיתי שבמפרטים שהועלו כאן לא הוזכר בכלל כרטיס קול, אני מניח שפשוט משתמשים בכרטיס המובנה on-board, נכון? (הרי כן יש משמעות לסאונד הסופי שצריך להיות במוצר המוגמר).

מצטער, אני חדש בפורום ורק עכשיו ראיתי את השאלון, אז הנה התשובות (וזה לא למטרת הקפצה rolleyes.gif )

אז בהנחה שמדובר במחשב מורכב (ולא למשל iMac או Mac Mini שגם כאן אשמח לקבל מפרטים אם הוא עדיף בצורה משמעותית על PC חזק אחר)

1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי למקסם את השווי לשקל, אבל אשמח למערכת שעולה גם טיפה פחות

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500~

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עריכת וידאו HD בלבד

א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המחשב משמש לעבודות פרילנס, אני משתמש בתוכנות EDIUS 6, Adobe Premiere, Adobe After Effect, Maya ואולי בעתיד אבדוק אופציות נוספות

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא!

* אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?

* לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?

* לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש, אבל לא במסגרת התקציב הזה (הצעה נפרדת - אם יש משהו אטרקטיבי ולא יקר כי התקציב יוצא כולו על המערכת כרגע).

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, אני צריך מערכת שלמה מוכנה לעבודה

5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 - השקט חשוב, אבל לא קריטי

7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא כדאי לבטל את האופציה

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך במערכת הפעלה (רצוי Win7)

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. אין העדפה, איזור מגורים - רמת גן

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? אין

11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא, אולי SSD להאצה

12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? לא - אני מאמין שאם יהיה צורך בשדרוג ברמה הזו, זה יקרה בעוד מספר שנים ואז אחליף את הכל

תודה,

אילן

פורסם
  • מחבר

הוספתי את התוכן שהיה כאן כבר להודעה למעלה ... טעויות של מתחילים :facepalm:

פורסם

מערכת עם מעבד חזק + יכולות OC + הרבה זיכרון 16GB + קשיח של 1TB + כונן SSD למערכת, לא שיאן המהירות, אבל מהיר מהותית מקשיח רגיל ויחסית זול (אם כי SSD באותו נפח מדגמים עדכניים יותר עולה סדר גודל של כ200 ש"ח יותר). כרטיס המסך תומך CUDA וניתן להפעיל בעזרתו את מנוע הMERCURY של PREMIERE:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2

SeaGate 1TB 7200RPM 32MB Sata3 ST31000524AS, יחידות 1

Sandisk SSD SDSSDH-120G-G25 120GB 280/270 , יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

מאוור Scythe Reeven 120 , יחידות 1

NZXT Source 210 + Cougar RS-450 , יחידות 1

TwinTech GeForce GTS450 1GB GDDR5 , יחידות 1

Windows 7 Home Premium OEM 64Bit גרסה אנגלית, יחידות 1

מאוורר 120MM למארז, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪5950

כן שווה לשקול ירידה לSSD קטן של 60GB וחריגה של עוד כ300 ש"ח לטובת RAID של זוג קשיחים מכאניים, בעריכת וידאו HD הקשיח נוטה להיות צוואר בקבוק רציני.

לגבי MAC, אני לא רואה את הסיבה לעשות את זה, בדרך כלל יתקבל דווקא מחשב חלש יותר, לא חזק יותר. לגבי הBLACK FRIDAY, קניות בחו"ל פירושן אחריות קשה יותר למימוש, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה YZ101 על התשובה, ניסיתי לעשות קצת שיעורי בית ולהרכיב מערכת לפי מפרטים שונים גם מהפורום (לפני שראיתי את המפרט שהצעת) וגם מאתרים אחרים (חלקם אתרים למערכות לעריכת וידאו). הגעתי למפרט מסויים שאותו הרכבתי מאתר KSP.

מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray

מאוורר: Arctic Freezer Xtreme Rev.2

לוח אם: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E

זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24

כונן ראשי: Corsair Corsair Force Series GT 60GB SSD SATA III MLC 2.5'' Retail

כונן משני: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III, WD10EARX

כרטיס מסך: ASUS - NVIDIA GTX570 DCII 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

מארז: Antec Dark Fleet DF-35 ATX Midi Tower Black Case (No PSU)

ספק כח: Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan

מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7 - OEM Windows 7 Pro 64Bit

סה"כ החבילה עומדת כרגע על 7,790 ש"ח ואני לא יכול לחרוג מתקציב של 6,500 ש"ח (התקציב במקור 6,000 ש"ח)

המטרה שלי לקצץ לפחות 1,300 ש"ח מהעלות הזו בפגיעה מינימאלית בביצועי המערכת.

אני אעבוד בעיקר על תוכנת EDIUS ו Adobe After Effect ומידי פעם על תוכנות 3D כמו MAYA. העבודה העיקרית היא רינדור של סרטים בHD ומדי פעם סרטונים ב3D.

כשבחרתי את המפרט, ניסיתי לשים לב לארבעה דברים:

1. מהירות

2. קירור (גם על המאוורר וגם על הMB של ASUS שמכיל צלעות קירור) http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z68V_PRO/#overview

3. ריבוי פורטים של USB 3.0 וגישה נוחה (גם מבחינת הMB וגם מבחינת המארז)

4. עבודה שקטה יחסית ...

כמה שאלות לגבי ההבדל בין המפרט הזה למפרט שהוצע למעלה:

1. האם Windows 7 Home Premium יכול לתמוך בפונקציות המיוחדות (OC) שהמערכת תצטרך או שאני צריך לעלות לProfessional?

2. האם ההבדל במחיר/תועלת של עליה לזכרונות של 1600 DDR3 מוצדקת?

3. עד כמה ישפר את הביצועים הכרטיס GTX570 DCII 1280MB GDDR5 לעומת הGTX450 למטרות רינדורים ומה בעצם הפרשי המחירים?

4. כמה פורטים של USB 3 יש בעצם בלוח?

נראה לי שאני אספוג את ה300 ש"ח עבור כונני RAID (דרך אגב, מה ההבדל בעלויות בין SSD60 לSSD120?) אני מוכן להגיע אפילו עד 6,500 ש"ח (גג עליון בהחלט)

וגם נראה לי שאוותר על רעיון הMAC - 8)

פורסם
  • מחבר

טוב, שאלה אחרונה, למרות שהקונפיגורציה נראית לי טוב:

אם הייתי מעלה את התקציב ב-500 ש"ח נוספים, איפה בדיוק היה כדאי לי להשקיע אותם? בMB? כרטיס מסך? זכרונות מהירים יותר? בRAID? משהו על חשבון משהו אחר?אודה על תשובה מהירה (צריך לסגור את הקונפיגורציה עד לשבוע הבא).

פורסם

לשימושים שלך אין סיבה ב-GTX570 ואת ה-500 ש"ח האלה שווה להשקיעה ב-RAID(עוד דיסק קשיח).

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים