עבור לתוכן

BIOS\CPU-ID\EASY TUNE כל אחד מראה תדר שונה למעבד

Featured Replies

פורסם

אז התחדשתי לי בI5 2500K נחמד כזה ונורא הסתקרני לגבי התדרים והמתח, קיבלתי לא בדיוק את התשובות שציפיתי לקבל =\

CPU-ID נותן לי 1.6

BIOS 3.4

וEASYTUNE מראה בכלל 3.7

כתוצאה ישירה מזה שכל אחד מהם רואה ערך שונה למכפלה.

יש מצב מישהו מסביר לי מה הולך פה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

למערכת יש פונקציות חסכון באנרגיה. במנוחה התדר והמתח של המעבד יורדים כדי לחסוך בצריכת האנרגיה ופליטת החום.

איפה אתה בודק בביוס את המכפלה? האם בהדרת הכפלה או במסך ניטור נתוני העבודה (אם קיים)? בכל מקרה הביוס הוא מאמץ קון למערכת אז ייתכן שהמכפלה עולה.

לגבי. ET אין לי מושג, ייתכן שהפעלתה גורמת למעבד להעחות מכפלה או משהו דומה, או שהיא מציגה את המכפלה המרבית, אני כותב מהטלפון ולא ממש מצליח לראות את התמונות אז אבדוק אחר כך.

בכל מקרה, תבדוק ב-CPU-Z את התדר ומכפלה במנוחה (נראה בסדר גמור לפי מה שכתבת) לאחר מכן תאמץ את המעבד באמצעות כלי ייעודי ותוודא שהמכפלה והתדר עולים לערכים המרביים המוגדרים. אם כך קורה הכל תקין.

פורסם
  • מחבר

הרצתי בדיקה בPRIME והתדר קפץ בCPU-Z ל 3.4 =]

והגעתי למסקנה שEASYTUNE תוכנה דפוקה כי כשהדלקתי אותה בזמן הרצת הPRIME קיבלתי אפסים במקום התדר...

תודה רבה !

פורסם

אין לי ממש הסבר מה בדיוק מציגה ET, למען האמת מעולם לא עבדתי איתה יותר משתי דקות כדי לקבל מושג כללי מה היא עושה.

לפחות לפי התמונה שהעלית היא מציגה את תדר המעבד כולל ה-Turbo Boost, יכול להיות שהיא מאמצת את המערכת (אני בספק) ולכן מתקבלת הקריאה הזאת, ויכול להיות שהיא קוראת פשוט את ההגדרות מה-BIOS ומציגה אותן.

לבדיקות מהסוג הזה אני באופן אישי ממליץ להשתמש ב-CPU-Z.

פורסם

נטר את המערכת עם

Occtpt

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים