עבור לתוכן

חיבור המארז ללוח אם כך שלא יהיה "Open Chasis"?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מרכיב מחשב - מארז פרקטל R3 עם לוח אם gigabyte z68x-ud3h.

ל - F panel אני מבין שאני אמור לחבר חיבור CI (chassis intrusion על מנת שהמחשב יזהה שהמערכת היא סגורה ונמצאת בתוך מארז..

האם אני צודק? ואם כן.. היכן נמצא כבל החיבור הזה?.. מהמארז עצמו כבר חיברתי את כל החיבורים שהיו - LED, POWER וכו'.. אבל CI לא מצאתי..

תודה

פורסם

ראשית, אלא אם כן אתה מנהל מערך מחשוב בסביבה עסקית או שמכל סיבה אחרת מאוד חשוב לך לדעת אם מישהו פתח את המארז (וגם זה בהנחה שהוא לא יודע או לא יכול לסגור ולאפס את ההתראה) אין לך שום צורך להשתמש בזה.

שנית, אם למארז אין חיישן CI אז אין לך מה לחבר ללוח ולכן הפונקציה הזאת פשוט לא תהיה זמינה (שזה יתרון לדעתי בסביבה ביתית כי יש לה נטייה להציק ולתת התראות שגויות. ברכיבי BIOS מסוימים התראה על פתיחת מארז אפילו מונעת את המשך תהליך האתחול עד איפוס ההתראה על-ידי המשתמש).

אני אפילו הייתי ממליץ לבטל את האפשרות הזאת ב-BIOS, רק שלדעתי ב-BIOS של Phoenix (זה שיש בלוחות של GB) אין אפשרות לכבות את הפונקציה אלא רק לאפס אותה.

בכל מקרה, ההמלצה שלי היא אל תחבר את ה-CI גם אם כן תמצא כבל או מנגנון מתאים במארז.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר!

זה בעקרון לא מציק או משהו, רק שב- BIOS באמת ראיתי שהוא מתייחס למחשב כמארז פתוח ותהיתי אם זה מונע ממני כל מיני פונקציות (שליטה במאווררים או שקר כלשהו אחר.. ) מבין שזה לא עושה כלום.. אז אני אנסה כמו שאמרת לעשות לזה DISABLE.

תודה - יותר רגוע עכשיו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים