עבור לתוכן

שאלה בקשר ל IP של מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בדקתי עכשיו את האייפי של המחשב שלי , לא של האינטרנט!!!! של המחשב ..

אם אני אפרמט את המחשב האייפי שלו ישתנה או לא?

ועוד משהו:

אם נגיד אתמול חבר שלי בדק את האייפי של האינטרנט, ושמר אותו

והיום שיניתי תאייפי של האינטרנט, הוא יכל למצוא אותי או משהו כזה?

זה ממש דחוף

פורסם

אם אני אפרמט את המחשב האייפי שלו ישתנה או לא?

זה תלוי בהגדרה של החיבור. אני מניח שהמחשב שלך מחובר לאינטרנט דרך ראוטר או מודם. הראוטר מפעיל שירות שנקרא DHCP, שמקצה כתובת IP לכל מחשב שרוצה להתחבר אליו (זו כתובת ה-IP של הרשת הפנימית של הראוטר, לא הכתובת שאיתה הראוטר מחובר לאינטרנט). אפשר להגדיר בראוטר להקצות כתובות ספציפיות עבור מכשירים ספציפיים (לכל מכשיר אלקטרוני עם יכולת חיבור לרשת יש כתובת ייחודית שנקראת כתובת MAC, ואתה יכול לומר לראוטר להקצות תמיד כתובת IP ספציפית למכשיר מסוים). כברירת מחדל, הראוטר פשוט מקצה כתובות באופן סדרתי (לדוגמה, המכשיר הראשון שמתחבר אליו מקבל את הכתובת 192.168.1.101, השני מקבל את הכתובת 192.168.1.102 וכן הלאה).

כל פעם שהמחשב מתחבר לראוטר (לדוגמה, כשמפעילים אותו מחדש) הראוטר צריך להחליט איזו כתובת להקצות עבורו. אם לא קבעת כתובות IP ספציפיות, הן יכולות להשתנות - לדוגמה, נניח שיש לך שני מחשבים מחוברים לראוטר וכל פעם אתה מפעיל אותם בסדר אחר. אז המחשב הראשון שהופעל יקבל את הכתובת המסתיימת ב-101 והשני יקבל את הכתובת המסתיימת ב-102.

חוץ מזה, אתה יכול להגדיר במחשב שלך להתעלם מה-DHCP ולהגדיר כתובת IP ספציפית. כמובן, זה יכול לגרום בעיות אם ברשת הפנימית יש מחשב אחר שכבר יש לו את הכתובת הזו (התנגשות). לכן בדרך כלל עדיף להשתמש ב-DHCP וזהו.

אם נגיד אתמול חבר שלי בדק את האייפי של האינטרנט, ושמר אותו

והיום שיניתי תאייפי של האינטרנט, הוא יכל למצוא אותי או משהו כזה?

כתובת ה-IP שאיתה הראוטר מחובר לאינטרנט נקבעת על ידי ספקית האינטרנט שלך. תיאורטית, כמו בחיבור של המחשב שלך לראוטר, היא יכולה להשתנות בכל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט (לדוגמה, כשאתה מרסט את הראוטר). מעשית זה לא תמיד קורה. אם הכתובת השתנתה אז כמובן הכתובת הישנה כבר לא רלוונטית, ותצטרך לתת לו את הכתובת החדשה. יש שירותים כמו No-IP Free שפותרים את הבעיה בשבילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים