עבור לתוכן

מדריך קטן בנושא החלפת סוללות ידנית ללפטופ (סיפור הצלחה לשם שינוי)

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

לפני שתתחילו לקרוא חשוב שתדעו שהתהליך הוא תהליך מסוכן מאוד ורק מי שמבין יכול לבצע אותו!

ועכשיו אפשר להתחיל ;)

אז גם לי זה קרה אחרי שנה וחצי של עבודה עם הלפטופ-הסוללה הלכה.

יש לי מחשב HP Compaq 610, הסוללה החזיקה במקור שעת עבודה שלמה עם בהירות מסך גבוה ועבודה משרדית(ושעה וחצי עם בהירת נמוכה).

לקראת הסוף הסוללה החזיקה לי 5 דקות בלחץ על המצב החסכוני.

עשיתי מחקר לגבי הסוללות וגיליתי שהעסק בכלל לא זול.

סוללה *חלופית* עולה בסביבות 350 ש"ח ומקורית 700+

וסוללה מEBAY עולה 30$ בערך.

נשמע לי קצת יקר ולכן החלטתי לבדוק את סוג הסוללות בתוך הסוללה ולראות מה עלות ההחלפה הידנית.

אז ככה, בסוללת 6 תאים ישנם 6 סוללות 18650 של 3.7v, בד"כ של סמסונג או פנסוניק, אצלי היו סמסונג ובהספק של .2200mah

עלות 6 סוללות מקוריות של סמסונג מEBAY הוא 50$ אבל עם 2600mah !

אחרי בדיקה מקיפה ברשת החלטתי ללכת על זה והזמנתי אותם (היו גם סוללות של 2900mah אבל הנתונים שלהם לא התאימו לנתוני הסוללות שלי, שימו לב לפרטים האלה-ניתן לחפש באתר של סמסונג).

לאחר שקיבלתי אותם התחלתי בעבודת פירוק הסוללה, שלא היה קל במיוחד, ניתן לראות בתמונות את התהליך ב3 התמונות הראשונות.

הכי פשוט זה לחמם סכין יפנית ולחתוך בזהירות (לא לפגוע במעגל שבפנים ובמיוחד לא בסוללות!)

40244174.jpg

40244174.jpg

91364157.jpg

73264935.jpg

עכשיו צריך לפתוח בזהירות את 2 חלקי הסוללה כדי לא לשבור ולנתק שום חוט.

ניתן לראות את לוח ההטענה ואת הסוללות מסודרות בזוגות.

מתח הסוללה המוצהר הוא 10.8v שזה בעצם 3x3.7v ולכן נדבוק באותו תרשים (אני אצרף אותו בהקדם האפשי).

68164393.jpg

51684459.jpg

50018342.jpg

משהו מוזר ששמעתי על החלפת סוללות ללפטופ זה שאם מנתקים את הסוללות הישנות מהמעגל יש ג'וק שמבין שאין מתח ואז הוא מוחק את עצמו, וזה אומר שכל התהליך לא שווה כלום, לכן תהליך הרכבת הסוללות החדשות היה יותר מורכב, כי בעצם הייתי צריך לחבר בו זמנית את הסוללות החדשות לישנות ורק אז לנתק את הישנות כדי לרמות את הג'וק הזה (שלא בטוח שיש לי על הסוללה בכלל).

את התהליך לא צילמתי, אבל הוא ארך בערך שעתיים וחצי, שבהן כל שניה מדדתי עם DVM שעדיין יש מתח ולא הרסתי את כל העבודה (ממש כמו בסרטים עם החוט האדוםוהכחול :) )

מה שעשיתי היה לחבר בנוסף לחיבור הקיים של הסוללות הישנות עוד חיבור אבל עם חוטים ארוכים, לאחר החיבור הוצאתי את הסוללות מהתושבת שלהן והנחתי אותן בצד (בעדן מחוברות) ואז חיברתי את החדשות-לפי התרשים, והננחתי אותן במקום.

הייתי צריך קצת לשייף את הפלסטיק כי החיבור שלי לקח יותר מקום, אבל הן יושבות עכשיו טוב.

כמו כן חשוב מאוד להצמיד את החיישן טמפ' בחזרה על גבי אחת הסוללות כמו במקור לצור ניתור תקלות(חושב מאוד!)

הנה כמה תמונות לאחר העבודה:

58353532.jpg

97360637.jpg

85322804.jpg

19735442.jpg

לאחר מכן סגרתי את כל החבילה והדלקתי את המחשב....והכל פועל! :D (אנחה...)

לצערי המחשב החזיק בדיוק 5 דקות כמו מקודם...

לאחר כמה הטענות מחדש לא היה שום שיפור.

החלטתי לשנות את ההגדרות של הוינדוס, ככה שהוא לא נרדם לשנת חורף שלו אשר הסוללה קריטית אלא נרדם רגיל-sleep.

אז לאחר הsleep הערתי אותו, והוא התעורר להפתעתי.

הוא הצביע על 0% סוללה, אבל עבד כמו שור.

כדי לבדוק כמה זמן הוא יכול להחזיק הטענתי את הסוללות עד הסוף (גם כשמופיע 100% צריך לבדוק שכתוב FULL CHARGE ולא CHARGING כדי לדעת שהסוללות מלאות).

אז הנה התוצאות:

לאחר הפעלה רצופה על הבהירות הכי גבוהה תוך כדי צפיה בסרט HD, המחשב החזיק 3 וחצי שעות על הסוללה!

תוצאה מדהימה, תכלס לא ציפיתי, אבל שיהיה.. ;D

אז מה החסרון בכל הדבר הזה:

1. לא ניתן לדעת כמה זמן הסוללה עומדת להחזיק, לאחר הטענה שלמה, המחשבמחזיק 5 דקות ולאחר מכן נרדם, צריך להעיר אותו ואז הוא מחזיק הרבה זמן.

2. לאחר כיבוי של המחשב כשהסוללה על אפס אחוז לא ניתן להדליק אותו כי הוא חושב שאין סוללה, אבל כאשר מחברים אותו לשניה לחשמל,מדליקים ומנתקים הוא מחזיק שוב את כל הזמן שנשאר מה3 שעות

אז הפתרונות שלי הם:

הכנתי תוכנה קטנה שיושבת ליד השעון וסופרת כמה זמן המחשבפועל מאז ההטענה אחרונה.

ובשביל להדליק את המחשב במצב 0% חשבתי על הכנת "סטרטר" נייד של סוללה קטנה עם חיבור למטען של המחשב שמרמה אותו שיחשוב שהוא מוטען ואז להדליק את המחשב ולנתק אותה...נראה אם זה יעבוד.

זה הכל לבינתיים...לא נראה לי ששכחתי משהו, אם כן אני אוסיף.

לא מצאתי עדיין מדריך כזה בעברית לכן החלטתי שראוי לפרסם אחד כזה.

שיהיה אחלה שבוע,

גיא.

עריכה:

משום מה לא רואים את התמונות,

זאת הכתובת לתמונות:http://imageshack.us/g/440/40244174.jpg/

פורסם

יפה מאוד . תודה רבה על המדריך

פורסם

בהחלט פרויקט נחמד. שאפו על ההשקעה והיכולת. :xyxthumbs:

עם זאת...

השקעת יותר ממה שעולה סוללה בeBay, לדבריך, השקעת שעתיים וחצי מעבודתך, קיבלת אמנם סוללה עם קיבולת מעט גבוהה יותר מהמקורית, אך אתה צריך לקבמן כל מיני סטאטרים ופטנטים כדי שהמחשב יעבוד עם הסוללה הזו.

ללא ספק, זה שווה בתור חוויה התנסותית או לימודית. משתלם זה כנראה לא. :)

פורסם
  • מחבר

אי אפשר להשוות בכלל סוללה מאיביי וסוללות מקוריות של סמסונג.

אני לא אקח את הסיכון בלהניח את הלפטופ על הברכיים שלי עם סוללות סיניות, לא חסרים סיפורים עצובים על סוללות מזויפות.

רק לשם השוואה: סוללת 16850 זולה מאיביי עולה 1.5$ וסוללה אחת שלי עולה 8$.

לא בדקתי, אבל אני בטוח ב100% שהסוללות שתקבל בסוללה חליפית מאיביי ואפילו סוללה חליפית מהארץ יהיו סוללות סיניות.

לכן אי אפשר להשוות בכלל... (שלא נדבר על חיי סוללה).

פורסם

גם בeBay מוכרים סוללות מקוריות לפעמים או לפחות כאלה עם תאים יפניים.

http://www.ebay.com/itm/Genuine-original-HP-Compaq-6720s-6730s-550-610-battery-/230683860070?pt=Laptop_Batteries&hash=item35b5d45c66

מעבר לכך גם לא חסרים סיפורים עצובים על סוללות מקוריות. :) בעיקר של סוני (שהיו מככבות דרך קבע בrecallים שונים של יצרני ניידים שונים).

האמת היא - לא יצא לי להיתקל בתאים לסוללות מיוצרים ע"י סמסונג. מהניסיון המצטבר שלי ושל מכרים (בעיקר מסוללות של Thinkpad), אלה של פנסוניק היו הכי טובות ובהפרש ענק, לאחר מכן סאניו (שהן בסדר אבל איפשהו בגיל שנתיים מתחילות לאבד קיבולת בקצב היסטרי) ואחריהן סוני (שמתחילות טוב, אך נוטות להתפגר מוות מוחלט יותר מהאחרות). מעניין לראות איך הסמסונג יחזיקו מעמד. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים