עבור לתוכן

סינון רעשים לרמקול ללא סיגנל

Featured Replies

פורסם
יש רעיון איך אני מוציא חוט מיתוך המחשב (מהמולקס) החוצה למעגל? לגבי האדמה, אני לא חייב להוציא אותה מהמחשב כי לפי מה שבדקתי האדמה במחשב היא הארקה שהספק מקבל מהרשת, אז אני יכול לקחת את האדמה למעגל ישרות מהשקע בקיר..יש בעיתיות בזה?

לא אמרתם אם המעגל נראה בסדר? יש דברים שפיספסתי שם? מה לגבי הקבל והנגד, הערכים שרשמתי הם בסדר וייתנו השהייה של חצי שנייה (בשביל הריסט)? ודבר אחרון האם חוטי wireup סטנדרטיים יעמדו בהספק של 100W בצד השני של הממסר?

ממש חבל שנעלמו משם התמונות. אני חיברתי שקע DC סטנדרטי מאחורי המחשב, שאליו התחבר השקע עם תקע בננה. אתה יכול לקחת אדמה מהקיר או מהמחשב, זה חסר משמעות. אני חיברתי למחשב, כי ממילא עוברים 2 חוטים, ובכלל התכנון המקורי היה לUSB.

המעגל ממש לא בסדר, כי יש נגד בין מקור המתח לממסר, ויש חלוקת מתח בינהם. גם חסרה דיודה על הממסר עצמו. פשוט שים קבל גדול במקביל לממסר. אם אתה רוצה לדעת כמה זמן הוא יחזיק, אתה צריך לדעת את הזרם שלו.

פורסם

אתה יכול לשים מולקס + החיבור ההפוך שלו, שקע RJ11 וכדומה

דבר דומה (אבל לא ממש) שעשיתי פעם במחשב אם ספק גנרי, שמתי את הממסר עצמו בתוך הספק והשתמשתי אם החיבור השני של ה 240V (כמו שיש בספקים גנריים) ליציאה מהממסר

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשים מולקס + החיבור ההפוך שלו, שקע RJ11 וכדומה

דבר דומה (אבל לא ממש) שעשיתי פעם במחשב אם ספק גנרי, שמתי את הממסר עצמו בתוך הספק והשתמשתי אם החיבור השני של ה 240V (כמו שיש בספקים גנריים) ליציאה מהממסר

;D נכון רעיון יפה...מצאתה ייתרון של ספקים ג'נריים על מקוריים..לא חושב שיש היום ספק מקורי עם יצאת RJ כזאת. יש לי ספק ג'נרי אבל אני משתמש בו ספרויקט אחר:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.30

ממש חבל שנעלמו משם התמונות. אני חיברתי שקע DC סטנדרטי מאחורי המחשב, שאליו התחבר השקע עם תקע בננה. אתה יכול לקחת אדמה מהקיר או מהמחשב, זה חסר משמעות. אני חיברתי למחשב, כי ממילא עוברים 2 חוטים, ובכלל התכנון המקורי היה לUSB.

המעגל ממש לא בסדר, כי יש נגד בין מקור המתח לממסר, ויש חלוקת מתח בינהם. גם חסרה דיודה על הממסר עצמו. פשוט שים קבל גדול במקביל לממסר. אם אתה רוצה לדעת כמה זמן הוא יחזיק, אתה צריך לדעת את הזרם שלו.

אני חושב שלה הבנתה בכלל את פעולת המעגל..אין שום מחלק מתח בין הממסר לנגד! הנגד משמש כמסלול טעינה עבור הקבל. הדק הבקרה של הממסר מחובר לרגל ה- (+) של הקבל והוא רואה את המתח שנופל עליו (בצידם השני של הקבל ושל רגל הבקרה יש אדמה). המתח שיהיה ברגל ה (+) יעלה עם הזמן עד ל- 12V והינתן קבוע זמן טאו (220u ו-500ohm) אחרי 5 קבועים זה יוצא 0.5 שניות. אחרי זמן זה הקבל ייטען ל- 12V ומייד רגל הבקרה בממסר תראה גם היא 12V ותמתג את הממסר. במצב שאין 12V במקור (מהמולקס) שזה או שהמחשב באמת נכבה או שיש ריסטרט...ייקח לקבל גם 5 קבועי זמן להתפרק וסה"כ חצי שנייה כאשר המתח המינימלי בבקרה שממתג את הקבל הוא 10 וולט ובכך נימנע מיתוג מיותר בזמן ריסט.

הדיודה אחרי המקור (המולקס) היא כדי למנוע מצב שייזלוג מתח חזרה לספק ויהרוס לי את המחשב...מצב לא סביר אך הרי אסון אם ייקרה.

אמרתה דידוה על הממסר עצמו...אם התכוונה לדיודה אחרי ה- N של הרשת זה ייגרום שהמעגל לא יעבוד כי מהרשת מגיע AC והדיודה תעצור את הזרם בכיוון הנגדי...דיודה וקו AC לא הולכים יחד .

דברים שאני לא בטוח לגביהם הם איזה חוטים להשתמש וכרגע גם איזה ממסר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין נפילת מתח במולקס בזמן ריסט למחשב (ממערכת ההפעלה או ממפסק ריסט בפאנל הקדמי) - יתכן שכל החלק של הקבל מיותר

פורסם
  • מחבר

אין נפילת מתח במולקס בזמן ריסט למחשב (ממערכת ההפעלה או ממפסק ריסט בפאנל הקדמי) - יתכן שכל החלק של הקבל מיותר

אם זה בטוח שאין נפילת מתח רגעית אז באמת מיותר החלק של הקבל נגד (למרות שהוא יכול לתת יציבות עודפת שלא תזיק)...אבל לפי מה שאני זוכר שעושים ריסט יש רעשים מהמחשב כאילו דברים נדלקים מחדש (למשל הארד דיסק) וגם המסך מאבד סיגנל וחוזר! חושב שאני יעשה ניסוי עם המאווררים עם הלדים שיש לי: אני יעשה ריסט שהם מחוברים למולקס ואם אני יראה את הלדים נכבים לרגע (לדים בעלי זמן תגובה אפסי ביחס לרמקול) אז אני ידע שהייתה נפילת מתח רגעית..כמובן אם זה לזמן ממש קצר אני לא אצליח לראות אותם מהבהבים אבל זה גם לא יהיה חשוב מבחינה מעשית אם זה זמן קצר כל כך..ויאללה אחרי זה בחירת רכיבים והלחמות :jump:

פורסם
  • מחבר

עידכון:

כנראה שאתה צודק...בדקתי איך שאמרתי ולא ראיתי שהלדים נכבים. אז הוא שזה לזמן ממש קצר או שבכלל. בקיצור לא צריך נגד קבל. לא יודע למה אבל זה הדבר הראשון שחשבתי עליו שיכול לעשות בעיות. ZiggyMan אצלך לא נתקלתה בבעיות כאלו של ריסט?

את הדידוה אני משאיר לכל מקרה. חוטים אני משתמש בחוטי טלפון (יחזיקו 100W)? פיקוד 12V ואדמה אני לוקח מהמחשב ומחבר חוט בננה מאחור. החשמל יהיה משלוש שקעים. והכי חושב ממסר אין לי עוד..יש לי אחד אצלי אבל אני לא מוצא עליו דפי נתונים ואני בספק אם הוא יחזיק 100W. אולי תעזרו לי למצוא אותו : JRC-19FD

פורסם

אני חושב שלה הבנתה בכלל את פעולת המעגל..אין שום מחלק מתח בין הממסר לנגד! הנגד משמש כמסלול טעינה עבור הקבל. הדק הבקרה של הממסר מחובר לרגל ה- (+) של הקבל והוא רואה את המתח שנופל עליו (בצידם השני של הקבל ושל רגל הבקרה יש אדמה). המתח שיהיה ברגל ה (+) יעלה עם הזמן עד ל- 12V והינתן קבוע זמן טאו (220u ו-500ohm) אחרי 5 קבועים זה יוצא 0.5 שניות. אחרי זמן זה הקבל ייטען ל- 12V ומייד רגל הבקרה בממסר תראה גם היא 12V ותמתג את הממסר. במצב שאין 12V במקור (מהמולקס) שזה או שהמחשב באמת נכבה או שיש ריסטרט...ייקח לקבל גם 5 קבועי זמן להתפרק וסה"כ חצי שנייה כאשר המתח המינימלי בבקרה שממתג את הקבל הוא 10 וולט ובכך נימנע מיתוג מיותר בזמן ריסט.

הדיודה אחרי המקור (המולקס) היא כדי למנוע מצב שייזלוג מתח חזרה לספק ויהרוס לי את המחשב...מצב לא סביר אך הרי אסון אם ייקרה.

אמרתה דידוה על הממסר עצמו...אם התכוונה לדיודה אחרי ה- N של הרשת זה ייגרום שהמעגל לא יעבוד כי מהרשת מגיע AC והדיודה תעצור את הזרם בכיוון הנגדי...דיודה וקו AC לא הולכים יחד .

דברים שאני לא בטוח לגביהם הם איזה חוטים להשתמש וכרגע גם איזה ממסר.

הבנתי מצויין את המעגל, אתה קצת לא רואה את מה שאני רואה... הקבל לעולם לא יטען למתח 12V. יש לך נגד וסליל בטור, והמתח 12V יתחלק בין הנגד ובין הסליל במצב סטטי. (הקבל במצב הזה בכלל מהווה נתק) לממסר סליל גדול, עם התנגדות של כמה מאות עד קילואומים. תלוי בגודל הסליל. בחלוקת מתח כזו הסליל לא יקבל את ה12V הנחוצים לסגירה שלו, וגם הקבל יטען רק למתח החלוקה בלבד.

כשאמרתי דיודה, התכוונתי לדיודה בין הדקי סליל הממסר, כדי למנוע פרצי זרם חוזר בפתיחה.

הוספתי השהייה במעגל שלי, אבל הוא לא בנוי עם ממסר שצורך זרם גבוה, ככה שהפתרון הזה לא יעזור לך. ומלבד זאת באמת אין נפילת מתח בריסט.

פורסם

עידכון:

כנראה שאתה צודק...בדקתי איך שאמרתי ולא ראיתי שהלדים נכבים. אז הוא שזה לזמן ממש קצר או שבכלל. בקיצור לא צריך נגד קבל. לא יודע למה אבל זה הדבר הראשון שחשבתי עליו שיכול לעשות בעיות. ZiggyMan אצלך לא נתקלתה בבעיות כאלו של ריסט?

את הדידוה אני משאיר לכל מקרה. חוטים אני משתמש בחוטי טלפון (יחזיקו 100W)? פיקוד 12V ואדמה אני לוקח מהמחשב ומחבר חוט בננה מאחור. החשמל יהיה משלוש שקעים. והכי חושב ממסר אין לי עוד..יש לי אחד אצלי אבל אני לא מוצא עליו דפי נתונים ואני בספק אם הוא יחזיק 100W. אולי תעזרו לי למצוא אותו : JRC-19FD

להפעלת הממסר מהמולקס ישפיקח כל חוט - יש שם 12V ולכל היותר כמה עשרות mA

ל 240V שיוצאים מהממסר תשתמש אם חוטים של 240V בלבד !!

הזרם המקס' המומלץ ב 240V הוא בערך 10A לכל 1mm^2 של השטח של החוט

חוטי טלפון במציאות כן מחזיקים 240V אבל זה מצב מסוכן - הבידוד יכול להיפרץ במקרה שהוא נדפק קצת מכאנית וליצור קשת, המוליכים דקים ונשברים בקלות ויכולים להתחמם או ליצור קשת

תחבר את החוטים לממסר כך שלא תהיה אפשרות לכך שחוט כלשהוא נקרע מהחיבור ונוגע בחיבור של המתח השני. תשתמש אם חוטים שלא נשברים בקלות, ותחזק את הכול בתוך המארז (קופסת פלסטיק, מארז של השקע עצמו וכו) בצורה שדברים לא יזוזו מהמקום ולא יוכלו לגעת במה שהם לא אמורים או למשוך חוטים. תשים בידוד מתכוץ או בידוד דומה אל כל חיבור

מגע מקרי בין ה 240V וה 12V של הממסר (בגלל חוט קרוע או אם כל הממסר זז ונגע אם החיבורים שלו במשהוא לא קשור) יכולים להביא מיידית להתחשמלות ולשרוף את כל החומרה במחשב

פורסם
  • מחבר

הבנתי מצויין את המעגל, אתה קצת לא רואה את מה שאני רואה... הקבל לעולם לא יטען למתח 12V. יש לך נגד וסליל בטור, והמתח 12V יתחלק בין הנגד ובין הסליל במצב סטטי. (הקבל במצב הזה בכלל מהווה נתק) לממסר סליל גדול, עם התנגדות של כמה מאות עד קילואומים. תלוי בגודל הסליל. בחלוקת מתח כזו הסליל לא יקבל את ה12V הנחוצים לסגירה שלו, וגם הקבל יטען רק למתח החלוקה בלבד.

כשאמרתי דיודה, התכוונתי לדיודה בין הדקי סליל הממסר, כדי למנוע פרצי זרם חוזר בפתיחה.

הוספתי השהייה במעגל שלי, אבל הוא לא בנוי עם ממסר שצורך זרם גבוה, ככה שהפתרון הזה לא יעזור לך. ומלבד זאת באמת אין נפילת מתח בריסט.

לא יודע יכול להיות שאתה צודק...למרות שהקבל מהווה נתק במצב היציב אבל בנוסף הסליל מהווה קצר במצב היציב שלו. הוא מושך זרם מהמקור אבל לא אמור ליפול עליו מתח וגם הגיוני שיתכננו את סליל הממסר עם התנגדות מינימאלית, גם בגלל צריכת הספק וגם למקרים כאלו...בכל מקרה כבר לא חשוב לי כל עוד אין נפילת מתח בריסט, לא נתעמק בזה.

דיודה בהדקי הבקרה של הממסר באמת יכול להוסיף עוד יציבות למעגל למרות שגם כאן מדובר במקרה חריג ע"פ הניסיון שלי עם ממסרים (זרם חוזר בהדקי בקרה).

להפעלת הממסר מהמולקס ישפיקח כל חוט - יש שם 12V ולכל היותר כמה עשרות mA

ל 240V שיוצאים מהממסר תשתמש אם חוטים של 240V בלבד !!

הזרם המקס' המומלץ ב 240V הוא בערך 10A לכל 1mm^2 של השטח של החוט

חוטי טלפון במציאות כן מחזיקים 240V אבל זה מצב מסוכן - הבידוד יכול להיפרץ במקרה שהוא נדפק קצת מכאנית וליצור קשת, המוליכים דקים ונשברים בקלות ויכולים להתחמם או ליצור קשת

תחבר את החוטים לממסר כך שלא תהיה אפשרות לכך שחוט כלשהוא נקרע מהחיבור ונוגע בחיבור של המתח השני. תשתמש אם חוטים שלא נשברים בקלות, ותחזק את הכול בתוך המארז (קופסת פלסטיק, מארז של השקע עצמו וכו) בצורה שדברים לא יזוזו מהמקום ולא יוכלו לגעת במה שהם לא אמורים או למשוך חוטים. תשים בידוד מתכוץ או בידוד דומה אל כל חיבור

מגע מקרי בין ה 240V וה 12V של הממסר (בגלל חוט קרוע או אם כל הממסר זז ונגע אם החיבורים שלו במשהוא לא קשור) יכולים להביא מיידית להתחשמלות ולשרוף את כל החומרה במחשב

איך אני יכול לדעת את הקוטר של החוטים? יש לי חוטים חד גידיים שהם קצת יותר גדולים מחוטי WIREUP ויותר קשיחים? עדיין אין לי ממסר מתאים? וזה שיש לי אני לא מוצא עליו כלום. שמע אתה מפחיד אותי עם האיומים שריפת החומרה במחשב :nixweiss: 3K ש"ח של גיימינג יקר :-\

פורסם

לא יודע יכול להיות שאתה צודק...למרות שהקבל מהווה נתק במצב היציב אבל בנוסף הסליל מהווה קצר במצב היציב שלו. הוא מושך זרם מהמקור אבל לא אמור ליפול עליו מתח וגם הגיוני שיתכננו את סליל הממסר עם התנגדות מינימאלית, גם בגלל צריכת הספק וגם למקרים כאלו...בכל מקרה כבר לא חשוב לי כל עוד אין נפילת מתח בריסט, לא נתעמק בזה.

דיודה בהדקי הבקרה של הממסר באמת יכול להוסיף עוד יציבות למעגל למרות שגם כאן מדובר במקרה חריג ע"פ הניסיון שלי עם ממסרים (זרם חוזר בהדקי בקרה).

איך אני יכול לדעת את הקוטר של החוטים? יש לי חוטים חד גידיים שהם קצת יותר גדולים מחוטי WIREUP ויותר קשיחים? עדיין אין לי ממסר מתאים? וזה שיש לי אני לא מוצא עליו כלום. שמע אתה מפחיד אותי עם האיומים שריפת החומרה במחשב :nixweiss: 3K ש"ח של גיימינג יקר :-\

כאילו.. אנחנו יכולים לשבת ולדבר הרבה זמן, לא יצא מזה כלום. קח מולטימטר, ובדוק את התנגדות הסליל בממסר. גם המשפט שאמרת לגבי ההתנגדות לא נכון בעליל. הרי ככל שההתנגדות עולה, צריכת ההספק יורדת.

לגבי דיודה על הממסר, לא מדובר במקרה חריג כלל. למעשה על כל ממסר במעגל חשמלי יש דיודת הגנה מזרם חוזר. אתה מוזמן לבדוק. יש גם ממסרים עם דיודה מובנית. אישית כבר שרפתי רכיבים בגלל חוסר בדיודה, וגם חטפתי זרמים לא נעימים בכלל מזה. אתה מוזמן לנסות :)

לגבי חוטים, תשתמש בחוט חשמל סטנדרטי של 1.5. לא בחוטי וייראפ, לא בטלפון, ולא שאר הבלים.

פורסם
  • מחבר

^^^ :hi: היי צודק..אבל זה לא חשוב לי. אני רחוק מלדעת הכל באלקטרוניקה..אם החלק הזה היה רלוונטי למעגל שלי אז הייתי מקשה עליך עד שהיית משכנע אותי לגמרי :bash: בשביל זה אני פה מתייעץ :D

לגבי חוטים: אני משתמש בוייראפ לפיקוד ובחוטי חשמל למיתוג. מישהוא יכול לשלוח לי ממסר (PDF) מומלץ עם פיקוד 12V שאני יכול לקנות באזור התחנה המרכזית בת"א? שיהיה ל-100W לפחות ולא יקר.

פורסם
  • מחבר

זה נראה טוב G6RN-1 DC12

אני אעשה קפיצה לסביבת התחנה המרכזית השבוע..יש שם חנויות רבות.

לגבי החוט של הפיקוד אני בסוף עושה חוט בננה שמצד אחד אני ילך מהמולקס לפנאל האחורי של המחשב. ובמשולש שקעים תהיה כניסת בננה. בניהם יתחבר כבל בננה סטנדרטי. אני אפילו יחבר לבננה בצד של המחשב חיבור מולקס 4 בין בצד השני ככה זה יהיה ג'נרי ומתאים לכל מחשב :cool2:

פורסם

כמעט כל ממסר שיש לו פיקוד 12V ומפסק 240V 10A ומעלה מתאים. אל תינעל אל דגם ספציפי, כמעט בוודאות לא יהיה אותו כי יש הרבה מאוד דגמים שלצורך שלך אין ביניהם כל הבדל

חיבור של החוטים של ה 240V חייב להיות בצורה שונה לגמרי מ 12V. אם אתה מחפש לעשות את זה בשיטה של Wrep זה דרך מהירה להתחשמל או לשרוף את המחשב

יש ממסרים שבהם ה 12V הוא מההלחמות במעגל, והמפסק 240V הוא מ 2 מגעים שנכנסים דרך ה "ראש" של הממסר שמחברים אליהם ישירות חוטים של 240V. זה הממסר הכי מתאים למה שאתה רוצה

פורסם
  • מחבר

סבבה אני ארה מה יש להם שם..ויחפש כזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים