עבור לתוכן

סינון רעשים לרמקול ללא סיגנל

Featured Replies

פורסם

אחרי העזרה הרבה שקיבלתי בפרויקט הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4321156#msg4321156

שאני עד היום משתמש במגבר הזה שמחובר לסטרימר בסלון וזוג רמקולים איכותיים וכל פעם מחדש המום מהתוצאה...אני פה שוב לקבל ייעוץ לגבי תופעה ברמקולים שונים שיש לי.

למחשב שלי מחוברים שני רמקולים (סטריאו) גדולים כאשר באחד מהם יש יחידת הגברה והוא מוסר לשני אות מוגבר. לרמקון עם היחידה יש בוררי באס טרייבל וכו". הכל טוב ויפה ושומעים מצוין ואין כמובן שום רעשי רקע..אבל שאני מכבה את המחשב שלי והרמקולים עדיין נשארים דלוקים...פתאום בוקע זמזום מעצבן מהרמקול. ז"א שאין סיגנל לרמקול ושהמחשב מכובה הרמקול משמיע זמזום מעצבן. עכשיו אצלי הרמקולים תלויים גבוה בקיר מעל השידה וכדי לכבות ולהדליק אותם אני צריך ממש להתפתל כדי להגיע אליהם. הייתי רוצה להשאיר אותם דולקים תמיד.

נתונים:

*לרמקולים יש חיבור מתח דרך שנאי מבדל בעל מתח צף. השנאי מבדל כמובן פנימי ברמקול.

*כמובן שלשנאי מבדל אין הארקה. לכן שני חיבורי קו ואפס מתחברים לרמקול מהרשת.

*הרמקול במקור הוא לקולנוע בייתי ולכן מתחבר למחשב דרך מתאם 2 בננות למיני סטריאו.

*כאשר הרמקולים מנותקים מהמחשב (אין חיבור סאונד) והם עדיין דולקים, אין שום זמזום בוקע גם שאין שום סיגנל.

*המחשב כמובן מוארק לאדמה. אני לא יודע אבל האם האפס שהספק שהמחשב מספק, הוא הארקה שמגיעה מהקיר.

הניחוש שלי הוא שיש כאן איזו שהיא לולאת זרם לאדמה שנוצרת כאשר המחשב כבוי. מה צריך לבדוק כדי לאמת זאת ואיזה מעגל ניתן לבנות כדי למנוע את הזמזום הזה בזמן שהמחשב כבוי?

פורסם

אני חושב שהבעיה היא אחת מאלה :

כשאתה מכבה את המחשב היציאה של הכרטיס קול צפה (High Z) מה שגורם לו לא לקצר את הכניסה של הרמקולים, וכך הם קולטים AC (שמגיע מהשנאי המבדל דרך קיבול בין הסלילים), ואדמה מהמחשב

כשהמחשב מכובה מגיע לשם מתח לא קשור כלשהוא למשל מ 5VS (מתח נמוך שמגיע בצורה עקיפה מאיפה שהוא בלוח), כשהוא עובד אז המתח הנכון (מ 7805 וכו) מושך את המתחים בציפ למעלה כך שהמתח השני לא משפיע

בכל מקרה תנסה לחבר נגד של כ 100 ohm במקביל לכניסת ה line ברמקולים בכל ערוץ

פורסם
  • מחבר

11010010110 תודה על התגובה המהירה! אני זוכר שעזרתה לי גם בפרויקט הקודם.

חיבור הנגד שאתה מציע לא יכול לפגוע בסיגנל הרציף כאשר המחשב לא מכובה? ז"א בהנחה שהנגד הזה יעזור להפחתת הרעשים שהמחשב כבוי, הוא לא ייפגע באיכות בזמן שהמחשב עובד ומוציא סיגנל?

אמרתה במקביל לכניסת ה- LINE. אתה מתכוון בין (+) ל- (-) של כל רמקול? אני חושב שזה ייצור זליגות בין האדקים לא?

עריכה:

אני בודק עוד כמה דברים, תכף יעדכן.

פורסם
  • מחבר

עידכון:

*בדקתי עכשיו עם פלוק, כמו שחשבתי, האפס של הספק של המחשב הוא הארקה שמגיעה מהקיר! ז"א האפס של המיני סטיראו הוא הארקה של הקיר.

*שהמחשב כבוי ויש זימזום, ככול שאני מגביר את הרמקול הזמזום גדל. ז"א מדובר על סיגנל רעש שנכנס למגבר של הרמקול ועובר הגברה וזה לא סתם הפרעה או השראות קבועה על המגנט של הרמקול.

*שהמחשב כבוי אין קצר בין האפס של המיני סטריאו לערוצים שלו.

*לפני המתאם מיני סטריאו לשני בננה, יש לי חוט הארכה של המיני סטריאו ושאני מנתק אותו הרעשים פוחתים ממש או אפילו נעלמים.

פורסם

בתוך המחשב, האדמה (חוטים שחורים) מחוברים תמיד למארז (כלומר לאדמה מהחשמל) ולחיבור אדמה של היציאת קול

בתוך הספק יש כמה קבלים קטנים בין L ו N של ה 240V לאדמה (ישר בהתחלה של המעגל של הספק). לכן מחשב יחשמל קצת (כשאתה נוגע בו במקום לא צבוע) אם הוא מחובר לחשמל ללא אדמה. אם במקרה שלך הוא מחובר ללא אדמה יכול להיות שהמתח הזה יגיע לרמקולים, אבל זה עדיין לא אמור לשנות כלום כי לרמקולים אין יציאה משלהם לאדמה כך שכנראה זה לא המקרה

הנגדים האלה יצרו מחלק מתח ביחד אם התנגדות יציאה של הכרטיס קול במחשב ואתה תקבל ווליום נמוך יותר, אבל לא אמורה להיות ירידה באיכות רק בווליום (אתה יכול לנסות אם נגדים גדולים יותר כדיי לאבד פחות ווליום)

החיבור הוא מ + של כל ערוץ לאדמה כלומר כן כיאלו "לקצר" את הרמקול (זה לא באמת מקצר כי יש לו התנגדות). אתה יכול לחבר את זה אל ידיי מתאמים / מפצלים איך שבא לך למשל ליצור כבל מאריך קטן של 3.5mm כש 2 הנגדים נמצאים בתוך התקע, או ליצור תקע שמכיל רק את הנגדים (ללא כבל) ולחבר אותו אם מפצל

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

אני חושב שהבנתה אותי לא נכון: המארז שלי מוארק כמובן לאדמה. הארקה מגיעה דרך הספק. ארקה זו היא גם האפס של המחשב.

אני אנסה את הנגד ויעדכן..

פורסם

זה תמיד ככה

יש בעיה כמו שתיארתי כשהכבל של האדמה מהחשמל מנותק (הכבל או השקע דפוק וכו) אבל זה לא המקרה אצלך

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את את הנגד, הוא לא פתר את הבעיה. גרם קצת לניחות בווליום אבל עדיין שהמחשב מכובה יש זמזום. ניסיתי 47 עד כמה מאוד אוהם שונים.

:P שאני חושב על זה אני סתם מסבך את המצב בעוד שיש פתרון פשוט שלא עלה לי בראש עד עכשיו: אני פשוט יעשה מפסק ארוך עם חוט נסתר עד אלי 8) אומנם עוקף את הבעיה אבל המטרה הסופית שלי היא לא להסתבך עד שאני מגיע לרמקול כדי כבות אותו כי הוא מזמזם לי...אם המפסק לידי נפתרה הבעיה.

יש לך עוד רעיון לרעשים האלו או שאני יכין מפסק שיהיה בהושטת יד וזהוא?

פורסם
  • מחבר

תוכל למתג את הרמקולים בעזרת המחשב כמו שבצעתי פעם http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=424854.msg3652571#msg3652571

אגב, מומלץ לעשות את זה עם ממסר ולא כמו שמתואר שם (עם טרייאק) כי הטראייק מכניס זמזום למעגל, וזה לא מומלץ לרמקולים.

הצצתי בתרד שפתחתה..מישום מה אני לא יכול לראות את התמונות שם. בכל מקרה מרשים ביותר :yelclap: הבאתה לי רעיון ממש נחמד. יהיה לי זמן אני יתכנן משהוא דומה..יש לי מאוורר, נורה, רמקולים, אממ וזהוא האמת ;D אבל בכלה מקרה תמיד נוספים פריפריות למחשב.

לא התעמקתי במימוש שרשמתה שם כי זה לא מראה לי את המעגל ואני ממהר...אבל בטח ממסרים עם בקרת DC למתח AC ואיזה רב רטט חד יציב שיימנע ריטוטים וייתן השהייה (הכי פשוט משערי NOT או AND) או בעצם איזה debouncer פשוט. לא מצאתי מאיפה לקחתה את הפיקוד של המחשב? דרך USB? הוספתי אותך לחברים...אשמח אם תסביר לי בהזדמנות על המעגל..ותשלח תמונות שלו.

פורסם

לא התעמקתי במימוש שרשמתה שם כי זה לא מראה לי את המעגל ואני ממהר...אבל בטח ממסרים עם בקרת DC למתח AC ואיזה רב רטט חד יציב שיימנע ריטוטים וייתן השהייה (הכי פשוט משערי NOT או AND) או בעצם איזה debouncer פשוט. לא מצאתי מאיפה לקחתה את הפיקוד של המחשב? דרך USB? הוספתי אותך לחברים...אשמח אם תסביר לי בהזדמנות על המעגל..ותשלח תמונות שלו.

רואים שלא קראת.. אין שם ממסרים בכלל, ושום מעגלי רטט. אין לי מושג לאן נעלמו התמונות, כנראה בשדרוג של הפורום הורידו אותם. בכל מקרה, הלכת רחוק מדי. אתה צריך פיקוד מתח כלשהו מהמחשב, זה יכול להיות מולקס, או USB (אם מתח הUSB שלך נכבה כשהמחשב כבוי) שיסגור ממסר. לא צריך שום השהיות, ושום ריטוטים (זה לא לחצן).

פורסם
  • מחבר

רואים שלא קראת.. אין שם ממסרים בכלל, ושום מעגלי רטט. אין לי מושג לאן נעלמו התמונות, כנראה בשדרוג של הפורום הורידו אותם. בכל מקרה, הלכת רחוק מדי. אתה צריך פיקוד מתח כלשהו מהמחשב, זה יכול להיות מולקס, או USB (אם מתח הUSB שלך נכבה כשהמחשב כבוי) שיסגור ממסר. לא צריך שום השהיות, ושום ריטוטים (זה לא לחצן).

לא הלכתי רחוק בכלל. זו עוד אופציה למימוש שעלתה לי בלי להתעמק יותר מידי. פשוט אלו רכיבים שיש לי והם עלו לי בראש. לגבי ההשהיה התכוונתי למצב בו אני עושה למשל ריסט למחשב אז יכול להיות זמן קצר בלי מתח לפיקוד של הממסר, זה יכול סתם לשגע את המכשירים שיהיו מחוברים (מעבר מהיר בין ON ל- OFF ובחזרה ל- ON). חד יציב או debouncer של נגד וקבל יעשו פה עבודה טובה בלמנוע את זה...שוב רכיבים זולים מאוד שיש לי.

לגבי הפיקוד המולקס באמת מתאים!

הוספתי תמונה של מעגל ראשוני שחשבתי עליו (כל מה שהיה לי זה צייר :silly: ). צריך רק לתכנן נגד קבל ב- debouncer שייתן משהוא כמו חצי שנייה של השהייה (למשל 220uF ו- 500ohm). הממסר שיש לי מספיק מהיר בשביל רמקול או מנורה שאני הולך לחבר אליו.

איך המעגל הזה? אולי תשלח תמונה של המעגל שלך כך אוכל לראות למה אתה מתכוון..

עריכה:

אני מתכוון לחבר רמקולים של 60W+מנורה של 30W+מאוורר של 5W סה"כ= בערך 100W. צריך ממסר בכלל לא פרייר לזה... של כמה וואט אתה חיברתה במעגל שלך (כמה אמפר)? יש את הממסרים החזקים שנמצאים בשק"קים ישנים שהם בנויים ל-20A אפילו..פשוט הם די גדולים. יש רעיונות מאיפה להשיג ממסר שלא יגביל אותי בהספק אבל יישאר קטן וקריר יחסית?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לממסרים של 240ה יש מגעים טובים ואיכותיים החל מהממסרים של ה 10A בערך. יש ממסר טוב של 10-16A במעגלים של מסכיי CRT, מיקרוגל וכו

יש בעיה קטנה אם אתה מתכוון לחבר לממסר משותף את המגבר, המאוורר והמנורה :

המגבר והמאוורר הם עומסים אם השראות מסויימת ולא ממש קטנה

המנורה (פלורסצנט קומפקטית חסכונית ?) כנראה מכילה מעגל אלקטרוני שעובד ישירות במתח גבוה כלומר ללא שנאי שמפריד אותו מהמגבר והמאוורר

לדן כל פעם שהממסר מנתק את המתח הסלילים בשנאי של המגבר / במנוע של המאורר ייצרו מכה של מתח גבוה, המכה הזאת תגיע למנורה ויכולה לקצר את האורך חיים שלה או לדפוק אותה (למנורות שיש בתוכן אלקטרוניקה, לא לפלורסצנטים גדולים אם צוק מגנטי ומנורות ליבון)

מעבר לזה תבנה את הממסר וכו בצורה בטוחה כך שלא יקרה מצב שהתנתק חוט ונגע במקום לא קשור, כל מה שיכול להביא למצב שיהיה קצר בין 2 הצדדים של הממסר (כלומר 240V אליך או למחשב)

לפי התקן אמורים לנתק את המתח בחוט החום של החשמל כלומר בחור הימני של השקע. במציאות ניתן לנתק בימני או בשמאלי וזה לא משנה (וגם להחליף ביניהם את הימני והשמאלי וזה עדיין לא משנה)

פורסם

עריכה:

אני מתכוון לחבר רמקולים של 60W+מנורה של 30W+מאוורר של 5W סה"כ= בערך 100W. צריך ממסר בכלל לא פרייר לזה... של כמה וואט אתה חיברתה במעגל שלך (כמה אמפר)? יש את הממסרים החזקים שנמצאים בשק"קים ישנים שהם בנויים ל-20A אפילו..פשוט הם די גדולים. יש רעיונות מאיפה להשיג ממסר שלא יגביל אותי בהספק אבל יישאר קטן וקריר יחסית?

שוב, לא השתמשתי בממסר, ככה שזה לא רלוונטי.

אם אתה משתמש במולקס, אז לך על ממסרים של 12V, הם יותר זולים. אין בעיה למצוא כאלה של 8 או 16A שיספיק לך בשקט לכל מה שתרצה. הגודל שלהם די סטנדרטי (8*12*40mm) וההספק שהם צורכים הוא מזערי, כככה שהם גם לא מתחממים.

לגבי מה שנאמר מעלי עם הסלילים והמאווררים.. לא נתקלתי עד היום, והעסק עובד אצלי כבר כמה שנים. חוץ מזה, זה יכול לקרות בכל רב שקע שאתה מנתק מהחשמל. העובדה היא שזה נדיר. מאוד.

פורסם
  • מחבר

לממסרים של 240ה יש מגעים טובים ואיכותיים החל מהממסרים של ה 10A בערך. יש ממסר טוב של 10-16A במעגלים של מסכיי CRT, מיקרוגל וכו

יש בעיה קטנה אם אתה מתכוון לחבר לממסר משותף את המגבר, המאוורר והמנורה :

המגבר והמאוורר הם עומסים אם השראות מסויימת ולא ממש קטנה

המנורה (פלורסצנט קומפקטית חסכונית ?) כנראה מכילה מעגל אלקטרוני שעובד ישירות במתח גבוה כלומר ללא שנאי שמפריד אותו מהמגבר והמאוורר

לדן כל פעם שהממסר מנתק את המתח הסלילים בשנאי של המגבר / במנוע של המאורר ייצרו מכה של מתח גבוה, המכה הזאת תגיע למנורה ויכולה לקצר את האורך חיים שלה או לדפוק אותה (למנורות שיש בתוכן אלקטרוניקה, לא לפלורסצנטים גדולים אם צוק מגנטי ומנורות ליבון)

מעבר לזה תבנה את הממסר וכו בצורה בטוחה כך שלא יקרה מצב שהתנתק חוט ונגע במקום לא קשור, כל מה שיכול להביא למצב שיהיה קצר בין 2 הצדדים של הממסר (כלומר 240V אליך או למחשב)

לפי התקן אמורים לנתק את המתח בחוט החום של החשמל כלומר בחור הימני של השקע. במציאות ניתן לנתק בימני או בשמאלי וזה לא משנה (וגם להחליף ביניהם את הימני והשמאלי וזה עדיין לא משנה)

*הנורה היא נורת ליבון סטנדרטית נקייה מאלקטרוניקה.

*המאוורר הוא בנוי למעשה מ- 3 מאווררי DC של 12V בגודל 12CM כמו של מחשב. הזמנתי אותם מ- EBAY וזה טוב לי כי הם שקטים לגמרי, יפים (יש לדים) ועולים 5 דולר לשלוש. החיבור שלהם לחשמל הוא דרך שנאי DC ל- 12V. מנועי DC לא יוצרים מכת מתח במיתוג שלהם. השנאי שלהם אולי כן אבל מדובר בשנאי 9V עם 500mA אז לא יודע אם הוא מסוגל לתת "מכת מתח". צרפי תמונה שלהם :hat:

*הרמקול הוא כמו שאמרתי בעל שנאי מבדל פנימי בו. אין קשר חשמלי בין הראשי למשני של השנאי..מכת מתח לא יכולה לעבור מהמשני לראשי (מתח צף).

לא חושב שהיו לי בעיות בין הצרכנים. בדיקה מעשית תיתן תשובה וודעית.

שוב, לא השתמשתי בממסר, ככה שזה לא רלוונטי.

אם אתה משתמש במולקס, אז לך על ממסרים של 12V, הם יותר זולים. אין בעיה למצוא כאלה של 8 או 16A שיספיק לך בשקט לכל מה שתרצה. הגודל שלהם די סטנדרטי (8*12*40mm) וההספק שהם צורכים הוא מזערי, כככה שהם גם לא מתחממים.

לגבי מה שנאמר מעלי עם הסלילים והמאווררים.. לא נתקלתי עד היום, והעסק עובד אצלי כבר כמה שנים. חוץ מזה, זה יכול לקרות בכל רב שקע שאתה מנתק מהחשמל. העובדה היא שזה נדיר. מאוד.

יש רעיון איך אני מוציא חוט מיתוך המחשב (מהמולקס) החוצה למעגל? לגבי האדמה, אני לא חייב להוציא אותה מהמחשב כי לפי מה שבדקתי האדמה במחשב היא הארקה שהספק מקבל מהרשת, אז אני יכול לקחת את האדמה למעגל ישרות מהשקע בקיר..יש בעיתיות בזה?

לא אמרתם אם המעגל נראה בסדר? יש דברים שפיספסתי שם? מה לגבי הקבל והנגד, הערכים שרשמתי הם בסדר וייתנו השהייה של חצי שנייה (בשביל הריסט)? ודבר אחרון האם חוטי wireup סטנדרטיים יעמדו בהספק של 100W בצד השני של הממסר?

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים