עבור לתוכן

PC MARK 2002 - למה אני מקבל ציון נמוך בזיכרון???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

NVIDIA GF2 GTS 32 MB +TV OUT

הארד דיסק - QUANTUM FIREBALLP AS30.0

מעבד - ATHLON XP 1700

לוח אם אתה כבר יודע.

זיכרון -256 (זה שאני לא יודע אם זה DDR או מה שזה לא היה)

הסידי רום X52 שקניתי לבד

• תגובות 67
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חוץ מזה אני לא מבין למה אתה כזה תוקפני אליי

פורסם

כמו שחשבתי...

מקודם היו לי ספקות כבדים בנוגע לאמינותו ויושרו של "הטכנאי" שלך, עכשיו אני יודע ב200% שהוא דופק אותך כבר במשך 6 שנים...

נתחיל מכרטיס המסך:

Nvidia זו חברה שמייצרת את הצ'יפ של הכרטיס, לאחר מכן, היא מוכרת אותו לחברות שונות שמייצרות את הכרטיסים עצמם.

החברות נבדלות זו מזו באיכות התמונה של הכרטיס, ובמקרים חריגים גם בביצועים (קורה שחברה קברית במיוחד מנמיכה את מהירויות הליבה והזכרון של הכרטיס).

אני ממש לא מתפלא שאתה לא יודע של איזו חברה הכרטיס שלך, אחרי הכל, קנית אותו דרך טכנאי שממליץ לך על הכי טוב.

ניחוש פרוע שלי הוא שמדובר בחברה כמו Innovision או PowerColor.

לגבי ההרד דיסק:

מעניין אותי מתי קנית אותו, אם זה היה לפני שנתיים-שלוש או בשנה וחצי-שנתיים האחרונות. זה מעניין אותי כי Maxtor קנתה את Quantum, ולכן אם קנית את הכונן הקשיח הזה בשנה האחרונה, הטכנאי פשוט קבר אותך עם כונן קשיח שהחברה שמייצרת אותו כבר פשוט לא קיימת.

נקודה מעניינת נוספת היא הזכרון:

עצם העובדה שאתה לא יודע איזה סוג זכרון מותקן אצלך במחשב, מה המהירות שלו ושל איזו חברה הוא מצביעה על יחס מזלזל מאוד מצד אותו "טכנאי". אין לי ספק שהוא שם לך את הזכרונות הכי זולים שהוא מצא, ייתכן והם אפילו PC1600 שרצים בבאס של 200Mhz במקום 266Mhz, שזהו הסטנדרט המקובל כיום (למרות שגם הוא נעלם לטובת ה333Mhz). הזכרונות האלו הם בטח של חברה קברית ולא ידועה, וכל נסיון שלך להעלות את מהירות הבאס, ייתקל ככל הנראה בסירוב עקשן של הזכרון.

בקיצור, ראה זאת כלקח לא לקנות שום דבר מאותו "טכנאי" אלא רק ממקומות מוסמכים ומבינים. כנ"ל לגבי ייעוץ.

פורסם
  • מחבר

הGF2 GTS היה רשום לי בסי סופט שהוא של NVIDIA

פורסם
  • מחבר

ההארד דיסק מלפני שנה וחצי

פורסם
  • מחבר

אם הוא היה אומר לי אם זה DDR או הדבר השני זה לא היה אומר לי כלום כי לפני שנכנסתי לאתר הזה לא

הייתי יודע על מה הוא מדבר

פורסם

אני לא קונה בחברה, יש לי מן טכנאי שהוא בעצם חבר של אבא שלי, הוא מציע לנו דברים הכי טובים שאפשר, ואז אנחנו פשוט משלמים לו והוא קונה

זה אפילו גרוע יותר.

פורסם

אם הוא היה טכנאי מקצועי ולא רמאי מקצועי, הוא היה מסביר לך בדיוק מה זה DDR, מה היתרונות שלו על פני SDRAM ומדוע הוא עדיף על פניו (גם לפנטיום 4 וגם לאת'לון).

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא מעניין אותי מה זה DDR ומה זה כל השאר

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה, בן כמה אתה, וכמה שנים אתה מתעסק במחשבים?

אני רק רוצה להשוות כמה שנים היה לך ללמוד על מחשב...

פורסם

מה זאת אומרת, זה לא משנה לך איזה זכרון יש לך במחשב??

אם ללכת לפי הקו הזה, הרי זה גם לא אמור לשנות לך אם יש לך מעבד את'לון XP או ששמו לך שם פנטיום 4 סוקט 435!

לגבי הגיל שלי, אם זה משנה לך אני בן 16 ואני "מתעסק במחשבים" מאז גיל 12 בערך.

פורסם

אני יודע שזה ערוך, אבל אני מאוד ממליץ לקרא את המגילה הזאתי.

The Terminator, אני חושב שאתה מתחיל לתפוס את הרעיון שאתה במשך 6 השנים האחרונות נדפקת ע"י טכנאי פרטי, שהוא ככל הנראה גם "עושק קברים". הוא בטח מאוד נחמד אליך ומדבר אליך במתיקות פה ובכך רוכש את האמון שלך, לפעמים הטכנאים האלה בעצמם לא מבינים יותר ממך, אלא רק בקצת אבל הם עדיין מצליחים להתפרנס ע"י קבירה של אנשים כמוך ותאמין לי שאם אני הייתי פותח עסק בתור טכנאי של ביקורי בית אני הייתי מרוויח הרבה יותר מכל טכנאי כזה וגם מצליח לפתור הרבה יותר תקלות ממה שכל אותם טכנאי-קברים מצליחים. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגל לעשוק מבן-אדם 300 שקל על "נס" של התקנת מערכת הפעלה, ולשדוד ממנו 150 שקל על עוד 64MB זכרון אומללים שלא שווים כלום. לכן, אני נלחם באנשים כאלה וכרגע מובטל ואילו הם עושים הון-תועפות על חשבון פראיירים כמוך.

אתה מוכן להסביר לי לפי מה אתה יודע שהוא לא דופק אותך? לפי זה שהוא מדבר אליך בצורה נחמדה או לפי זה שהוא נותן לך הסברים "חכמים" על כל דבר שהוא עושה. או אולי אתה מאמין לו כי אתה אפילו לא יודע איזה סוג זכרון הוא מכר לך, איזה לוח אם הוא מכר לך או מה החברה שייצא את כרטיס המסך שלך. כן, אני יודע שסנדרה אמרה לך שכרטיס המסך שלך הוא של NVIDIA, היא מתכוונת לצ'יפ כי היא בודקת את הדברים האלה לפי הדרייברים של מערכת ההפעלה חלונות ולפי הVENDOR ID של הכרטיס שהוא זהה בכל הכרטיסים מבוססי צ'יפים של NVIDIA. NVIDIA היא לא חברה שמייצרת כרטיסי מסך, אלא צ'יפים לכרטיס מסך ולאחר מכן מוכרת את הצ'יפים לחברות שמייצרות את הכרטיסים וכאן יש חברות טובות יותר, טובות פחות וגרועות הכל הולך לפי המחיר. בד"כ עושקי קברים ו"טכנאים פרטיים" מעדיפים ללכת על הסוג הזול ביותר, ולדפוק רווח על הלקוח שלהם בלי לומר לו שבמחיר שהם עושקים ממנו על כרטיס של חברה לא מוכרת הם יכלו לקנות כ.מסך של חברה ידועה עם איכות תמונה טובה כמו Hercules, Gainward, וכו'. בטח אותך הוא קבר עם כרטיס של INNOVISION או POWER COLOUR שאלו חברות מהרמה הכי נמוכה שיכולה להיות. כמו עם הכרטיס מסך, כך גם עם הזכרון. ממה שאני מבין מהסיפור שלך, ואם תשים לב שמתי לב שאתה עושה כאן עסקים(עשקים?) עם אדם/מקום מאוד מפוקפקים לפני שקראתי את כל הסיפור שלך, זה שמרב שהטכנאי שלך "חכם" הוא הזמין זכרון SDRAM ולא ידע שהוא לא מתאים לסלוטים של DDR אז הוא אמר לך שזה לא תואם AMD, כי הוא לא יודע שיש גם זכרון DDR לפנטיום 4, לפנטיום 4 הוא חושב שיש SDRAM בתקן החדש(PC133 חדש? פחחח). זה יכול להיות אפילו גרוע מזה, הוא בכלל הביא לך לוח של ג'יגהבייט מבוסס KT133A שעשו לו FLASH לBIOS שיתמוך במעבדי XP, ודחף לך ATHLON XP עם זכרון SDRAM שזה פשוט דבר נוראי, ועוד מה? הזכרון של חברה קברית שבקושי עובדת. ואם נחזור לאופציה הראשונה, במידה ואכן יש לך לוח DDR אני משוכנע שהכדור תינופת הזה הביא לך את הזכרון DDR הכי זול שהוא יכול היה למצא ביחד עם לוח ג'יגהבייט המבוסס על צ'יפ KT266(ולא הA) כי זה הכי זול שהוא יכול היה למצא. לכן, הוא מסתיר ממך את הדגמים המדוייקם של החלקים שאתה קונה ממנו.

בעניין של איך קובעים מי מבין יותר ומי מבין פחות? מה קרה הטכנאי אמר לך לא להקשיב ל"ילדים הקטנים שמקשקשים באינטרנט" שהם "בטח לא מבינים כלום" ודברים מהסוג הזה? אני מכיר את התשובות האלה של טכנאי מחשבים, אני שמעתי אותם מטכנאים של נזק, של תבל ומ"טכאני מוסמך" של COMPAQ בישראל. אני יודע שהטכאני שבא אליך הביתה נראה לך נדיב מאוד בגלל מתיקות הפה שלו, והוא תמיד "מזכה" אותך בסכום נאה(סכום של שליש מהמחיר האמיתי של החלקים) על חלקי מחשב שהוא מוציא לך מהשדרוג(או שהוא לא עד כדי כך רמאי והוא נותן לך את החלקים) והוא נראה לך מאוד מבין. אם אתה רוצה רק תבקש ואני אתן לך גם מושגים שישאירו אותי בלי מילים.

אני יודע שזה מאוד קשה לך להודות שאתה נדפקת במשך 6 שנים רצופות, ואני רואה את זה מהצורה שאתה כותב, אבל אין מה לעשות זה המצב. אתה במשך 6 שנים נדפקת ע"י טכנאי מחשבים פרטי, שלא עשה שום דבר חוץ מלנצל אותך ולקבור אותך עם חלקי מחשב סוג ד'. אין מה לעשות, מאנשים כאלה צריך להזהר. אם אתה רוצה לשמוע וידוי אישי קטן שלי: גם אני פעם הייתי קונה מחשבים מורכבים(ה386 היה האחרון שהזמנתי בלי להבין כלום), אני מצאתי את החשבוניות של המחשבים האלה זרוקות באיזה מקום של ניירת(היית אז בן 8-12, אז אני מבקש לא לצחוק) וגילית שכשדרגנו את הכונן הקשיח מ500 מגה ל850 מגה, בכלל לא הזדכנו על הכונן 500 מגה, והוא מעולם לא הוחזר לנו. אותו דבר עם שדרוגי זכרונות וכרטיסי מסך. אף פעם לא היה מצויים על XT שלי(שנקנה בכלל כעסקה כוללת), וללא על ה286 שלי ולא על שני 386ים שהזמינו לי(גם הSX וגם הDX) את החלקים המדוייקים בהזמנה ותמיד המחשב הישן נלקח לשחיטה והחלקים שלא לא נראו, המקברה השכונתית ההיא(לא איפה שאני גר עכשיו) היית נחמדה מאוד ונותנת שני אחוז הנחה(מעניין כמה החלקים שהם היו עושקים ממני היו שווים). אחרי כמה שנים התפקחתי(מה486 שלי והלאה) את ה486 עדיין לא הרכבתי אבל התעקשתי על מפרט מדוייק ואחרי שניסו לעשות לי איתו גם-כן איזה טריק פשוט הפסקתי לקנות מחנויות חלקי מחשב שלמים והמחשב הבא שלי היה מחשב שבניתי בעצמי וכל הבאים אחריו. אגב, לחנות שרימת אותי במשך שנים אני לא מעיז לדרוך וגם אם אני אצטרך להשאר בלי חלק מחשב חצי שנה. אני בכלל לא דורך יותר בחנויות מקומיות.

פורסם
  • מחבר

אני בן 14, לפני שקניתי את המחשב, לא הייתי באתר הזה, ולא ידעתי כמעט כלום על מחשבים, עכשיו אתה מכיר ילדים

כאלה שלא מבינים? העיקר שיהיה מחשב טוב, ככה גם לי לא היה מושג מה אני צריך, עכשיו אני מבין יותר פחות או יותר .

גם אם הוא היה מרמה עליי בכמה שקלים, היום אני יכול לבדוק מחירים בלי בעיות. חוץ מזה אתה מדבר עליי בכזאת ביקורת כאילו שאני עשיתי כזאת טעות ששינתה לי את החיים. חוצמזה אני יודע עכשיו את המפרט שלי בלי בעיות ואני לא מוצא משהו שעבדו עליי

פורסם

ועוד שאלה, בן כמה אתה, וכמה שנים אתה מתעסק במחשבים?

אני רק רוצה להשוות כמה שנים היה לך ללמוד על מחשב...

זה לא קשור!

הטכנאים האלה תמיד בעלי ותק רב, אבל ידע בסיסי חסר להם. הם רגילים לעבוד עם חלקי קבר וזהו, הם לא מבינים בחומרה אין להם מושג הולך בכלל בשוק החומרה העולמי הם לא מתעדכנים בכלום. אההה. ואני בתחום רק משנת 96', וזה שהקברן שלך מתעסק בתחום משנות ה80 המאוחרות לא הופך אותו לגאון דור, השאלה זה מה הידע שלו בחומרה עכשיות.

פורסם
  • מחבר

קניתי את הגי פורס 2 לפני שנה ושש חודשים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא לפני חודשיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים