עבור לתוכן

השוואה והבהרת כמה מושגים בסיסיים...

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי:

מעבד: [..] Intel CORE i5 S1155 2310 2.9Ghz - TRAY ₪801

לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪400

זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2

כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪944

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז: [..] Antec ONE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪244

ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 450W - RETAIL ₪265

קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ₪97

דיסק קשיח: [..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪283

זה מפרט שניתן לי כאן. עכשיו אני צריך לזה מסך.

המסך שלי כרגע הוא:

VIA/S3G UniChrome Pro IGP

Watch mv932 מודל 900p

שאלה ראשונה - מה קורה אם אני פשוט ממשיך עם המסך הזה וזהו - במה זה מפריע ופוגע בביצועי המחשב ולמה? לכאורה הכי גרוע זה איכות מראה קצת יתר נמוכה אבל המהירות וכל השאר תלוי במחשב.

שאלה שניה - ראיתי שני מסכים בגבול הסכום שלי פחות או יתר:

Samsung B1940MR 19" 5ms DVI 1:50000 מסך מרובע כולל רמקולים - 725 ₪

מסך Samsung Navy F2380 23" Wide 8ms PVA 1:150000 FHD - 1,135 ₪

המסך המרובע מושך אותי.. אבל ראיתי שאני בעצם לא מבין כמה מושגים שאשמח שתסבירו לי, מה זה ולמה זה חשוב...

א. - מה זה ה-5/8ms

ב. מה זה DVI ו-PVA.

שאלה שלישית לחדד - איזה מסך אני צריך באופן מינימלי כדי שהמסך ישקף את האיכות של המחשב... על פי המפרט הנ"ל.

תודה רבה!

אורי

פורסם

שאלה ראשונה - שום דבר לא קורה. מסך לא קשור לביצועי המחשב. אם המסך מספיק איכותי לטעמך או לא - תלוי רק במסך ובך.

שאלה שנייה - מתוך כל מאות הדגמים בטווח המחירים הזה, מה קרה שהתמקדת דווקא בשני אלה? יש מסכים יותר מעניינים בטווח המחירים - תריץ חיפוש בפורום.

DVI זה חיבור דיגיטלי בין כרטיס המסך למסך. כל מסך LCD נורמלי מגיע עם חיבור דיגיטלי.

PVA זה סוג של פאנל LCD.

אם אתה באמת רוצה להכיר יותר את המושגים, מומלץ שתעיין בסטיקי שבראש הפורום ובקישורים שבו:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=259354.0

שאלה שלישית - כאמור, אין קשר בין איכות של מסך למפרט של מחשב.

פורסם
  • מחבר

שיניתי את השאלה.

הבנתי מדיונים בפורום הזה שאם אני רוצה גרפיקה טובה במשחקים למשל, אבל גם מהיבטים אחרים המסך מאד קובע. שיתכן שהמסך יגביל את הגרפיקה שאני יכול להשתמש במשחק או משהו כזה ולא הבנתי איפה ואיך זה קורה.

אז האם הבנתי נכון? כלומר יתכן שאני קונה מחשב והביצועים שלו הם ברמה X והמסך יגביל את הגרפיקה והאיכות של המשחק? האם יכול להיות שמשחק עם דרישות גבוהות לא יכל לרוץ בגלל המסך - למרות שהמפרט של המחשב מתאים? ואם כן אשמח להסבר קצר למה ואיך זה קורה.

אפשר גם לנסח את זה בצורה אחרת - אם יש לי מסך שאני מרוצה ממנו כרגע - האם יש לי סיבה להחליף אותו כאשר אני משדרג את המערכת של המחשב.

לגבי המושגים יש הרבה פתילים - חלק מהם לא מעודכן, מלפני ארבע שנים לפחות. למשל לא ראיתי פתיל על LED. מה זה הפאנל הזה שכל הזמן מדברים עליו. אם אתה יכול להית יתר ספציפי אשמח בפתיל שמסביר את המושגים מההתחלה לגבי מסכים של הים. מה זה הדי-אם. מה זה פאנל וכו'. הרושם שלי הוא שמעבר לאיכות של התמונה יש כאן עוד גורמים. קרינה, עייפת של העיניים - כל מיני קריטרינים שאני לא מבין ואפשר לעבוד עלי. וגם אני לא ידע מה אני בעצם צריך.

תודה

פורסם

לשאלתך - מסך LCD הוא בעל רזולוציה מקסימלית. לדוגמה, זה שלך בעל רזולוציה של 1280X1024. זה אומר שלא תוכל להגדיר לו רזולוציה גבוהה יותר, ובין היתר לא תוכל להריץ משחקים ברזולוציה גבוהה יותר. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך עולה רמת הפירוט הגרפית, שהיא אחד המרכיבים באיכות התמונה. זו הדרך היחידה שבה מסך יכול להגביל איכות במשחקים.

כיום נפוצים מאוד מסכים ברזולוציה של 1920X1080, למשל - שהיא גבוהה משמעותית מזו שלך (בעיקר לרוחב).

זה שהשרשור נוצר ב2007, לא אומר שהוא לא מעודכן ושהקישורים שבו חסרי משמעות. השרשור והקישורים הם מקומות טובים להתחיל, כי מושגי הבסיס כמעט לא השתנו מאז שטכנולוגיית הLCD נכנסה לשוק הרחב. מעבר לכך, כבר תוכל לחפש בעצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים