עבור לתוכן

מה דעתכם על Logitech K360? (או מקלדת אחרת?)

Featured Replies

פורסם

הי,

אני מתכנת במקצועי ואני כותב הרבה מאוד טקסט ומהר מאוד במשך לפחות 9 שעות כל יום. אני מחפש מקלדת למחשב שולחני, כלומר, היא לא חייבת להיות ניידת, זה לא מעניין אותי. השולחן שלי גם מאוד גדול, אז לא מעניין אותי גודל המקלדת (אבל אני דווקא אוהב את הקטנות יותר, כל עוד הגודל מקשים נשמר).

אני לא אוהב את המקלדות הארגונומיות האלה עם העיצובים המוזרים, פשוט לא נוח לי איתן. אני הרבה יותר מתחבר למקלדות low profile. לדוגמה, המקלדות בלאפטופים של IBM (הישנים) מעולות לטעמי.

הסתכלתי על כל מיני מקלדות, ו logitech k360 קרצה לי, אבל אני לא יודע אבל כמה נוח להקליד עלייה לאורך זמן (או בכלל).

אני חושב ש 200 זה מחיר יותר מסביר למקלדת, אבל אם אתה לא מסכימים איתי, אשמח לשמוע גם הצעות אחרות. אבל אני לא מתקוון להוציא הרבה יותר מ 200 במילא.

מה דעתכם? האם המקלדת הזו מתאימה לי? אם לא, יש אחרת שממולצת?

לא מעניין אותי יופי (כמובן שאם יש שתיים שוות בביצועים, במחירים דומים, אקח את היפה). אני חושב שנחמד אלחוטי שהסוללה שלו מחזיקה זמן רב, אבל זה לא הכרחי. אני לא צריך מקלדת מוארת או משהו כזה. multimedia keys זה בונוס נחמד, אבל לא הכרחי לגמרי.

האמת שאני מעדיף לקנות בארץ, אין לי כח לחכות למשלוח, אבל אם אין ברירה, אז גם המלצות מחו"ל יתקבלו בברכה. :)

תודה רבה.

עריכה: אני בלונדון בקרוב אם זה משנה משהו.

עריכה נוספת: אני לא באמת משתמש ב numpad, כל המקשים האלה יכולים לעוף מבחינתי. מה שכן, אני רוצה home/end/etc בlayout סטנדרטי.

פורסם

יש מקלדות שולחניות של IBM/לנובו שאני מוצא אותן נוחות מאוד. יש כאלה שהן מקלדות שולחניות רגילות ויש כאלה שהן ממש המקלדות של Thinkpad רק ללא המחשב (low-profile).

זה ההיצע כרגע באתר של לנובו אנגליה:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/gbweb/LenovoPortal/en_GB/catalog.workflow:show-category-with-items?category-id=E9ADAEB6787146E29B78400A33E7FE8A&menu-id=products&current-catalog-id=FD6DB49790C7411D933567FC361231FB

באתר לנובו ארה"ב יש קצת יותר:

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:keyword-search?category-id=E9ADAEB6787146E29B78400A33E7FE8A&keywords=keyboard

בישראל הדרך היחידה שאני מכיר להשיג את הדברים האלה זה דרך מעבדת השירות של IBM ישראל, לפי מק"ט (FRU).

פורסם

מקלדת מכאנית בהחלט.

DAS KEYBOARD אם אתה יכול לקנות אותה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שעזר. בסוף, בטיפושתי, קניתי את ה k360 של לוגיטק. היא פשוט תת רמה. מילא עוד זה היה אותו סידור מקשים שבאתר, אבל אחרי שהגעתי הביתה גיליתי שהסידור מקשים מוזר, לא סטנדרטי ודי גרוע. איכות הבנייה נוראית, המקשים מרגישים מגעיל, וה framed keys הזה, באמת דרעק.

ממש לא נוח להקליד עליה בכל כל המצויין לעיל, והשינוי בסידור מקשים ממש מקשה לי על החיים.

פורסם

DAS Keyboard טובה, אבל יש מקלדות מכניות משתלמות ומגוונות ממנה (תצורות Tenkeyless למשל).

יש דיון מסודר בסטיקי מקלדות מכניות -- ריכוז מידע - רוב המידע שצריך מרוכז בששת העמודים הראשונים של הדיון.

אם יש שאלות נוספות שאין עליהן תשובה, אז אפשר להמשיך לשאול שם ואפילו פה (עדיף שם כי זאת מטרת הדיון).

סדרת ה-K של Logitech אמורות להיות מקלדות המבוססות על מנגנון Scissor Switch (כמו במחשבים ניידים, בעיקר ישנים) רק שמניסיוני (הלא מאוד מקיף איתן) הביצוע בפועל באמת ברמה בינונית ולפעמים אף פחות. כך שגם היתרון היחסי של Scissor Switch לעומת ממברנת גומי (ופה חשוב כמובן להזכיר שכל הדיבורים על היתרונות והחסרונות האובייקטיביים הם בעיקר תיאורטיים מכיוון שבסופו של דבר חוויית שימוש היא עניין מאוד סובייקטיבי ולא ממש מדיד).

אם אתה מקליד הרבה, ובעיקר אם אתה נהנה מעבודת ההקלדה, הייתי ממליץ בחום להשקיע במקלדת מכנית.

הערה: כתבתי את זה בדיון על המקלדות המכניות -- אני כרגע בשלבי בירור מול יצרנים מסוימים של מקלדות מכנית לגבי סוג מסוים של "קנייה קבוצתית" ומשלוח לארץ. אני מקווה שבשבועיים הקרובים יהיה לי כבר את שארית המידע שלו אני מחכה. כך שאם אתה בעקרון מעוניין ויכול להמתין קח את זה בחשבון (ואם אתה כבר בלונדון אתה יכול להזמין גם מ-Keyboardco.co.uk, קצת יקר אבל משלוח מהיר בתוך תחומי בריטניה ושירות נהדר).

פורסם
  • מחבר

שוב תודה לכולם. אולם 100$ על מקלדת נראה לי קצת מוגזם. :)

ד"א, חשבתי על זה ואני לא יכול לקנות בלונדון, אני לא מסוגל לסבול את הסידור מקשים האנגלי. :|

פורסם

אני חייב להודות שלא הייתה ברשותי מקלדת מכאנית כבר כמעט 15 שנה (בשנת 1996 כשקניתי את הPentium הראשון שלי, רוב המקלדות הסטנדרטיות היו מכניות, והייתה לי אחת כזו). עם זאת, אני גם חושב שזה פֶטיש מעניין, אך ממש לא מחויב המציאות. יש מקלדות מבוססות ממברנה איכותיות מספיק גם כדי לספק חוויית הקלדה טובה (וגם פחות מרעישה על הדרך) וגם כדי להחזיק שנים ארוכות.

אגב, גם אני לא סובל את סידור המקשים האנגלי.

פורסם

חשבתי על זה ואני לא יכול לקנות בלונדון, אני לא מסוגל לסבול את הסידור מקשים האנגלי. :|

אין קשר :). אתה יכול לקנות מקלדות בפריסות מקשים שונות, ביניהן האמריקאית.

לגבי מה שכתב Qttp, זה נכון. זה לא שמקלדת מכנית עדיפה באופן חד-משמעי עבור כולם, כפי שציינתי זה סובייקטיבי יותר מכל דבר אחר. חוץ מזה שיש גם מקלדות מכניות שאיכות הבנייה שלהן בינונית אז כך שלא כל המקלדות המכניות שוות.

אני גם חושב שזה פֶטיש מעניין, אך ממש לא מחויב המציאות.

:) זה כלל לא פטיש. אפשר להגיד את מה שאמרת למעשה כמעט על כל דבר וכמעט על כל תחום עניין/תחביב. מחויב המציאות זה בטח לא, אבל לדעתי גם אי אפשר לבטל את זה בזלזול כעוד "שגעון" מכיוון שיש הבדל בין מנגנון מכני וממברנת גומי. זה שלא את כולם זה מעניין, לא כולם מתייחסים להבדל הזה באותו אופן או שזה פשוט לא משנה להם זה כבר סיפור אחר.

אולם 100$ על מקלדת נראה לי קצת מוגזם. :)

לא שאני בא להתווכח איתך, ובהחלט מכבד את דעתך, אבל באופן אישי אני לא כל כך מבין את הגישה הזאת ואני אסביר. אנשים משקיעים סכומים גדולים מאוד במערכת המחשב שלהם (רכיבי הליבה בעיקר) אבל בוחרים לחסוך בהתקני הקלט/פלט (מסך, מקלדת, עכבר), בהתקנים כגון אל-פסק ובסביבת העבודה מבחינה ארגונומית. מלבד אל-פסק שהוא נושא לדיון אחר, עם כל שאר הדברים אתה בא במגע יום-יומי ולאורך כל זמן העבודה עם המחשב. דווקא בהם לדעתי צריך להשקיע קודם כל. הרי מעבד, כרטיס גרפי, כונן קשיח, אלו רכיבים שיושבים במארז ואתה לא מרגיש אותם או מתעסק איתם בכלל עד שיש תקלה, ודווקא פה מניסיוני לאנשים לא איכפת להשקיע עוד כמה מאות שקלים למרות שבשיעור מספיק גדול של מקרים אין בזה תמורה ואין בזה צורך אמיתי.

מה שאני מנסה להגיד הוא שלהגדיר סף מחיר עליון למקלדת או לכל התקן קלט/פלט אחר או השייך לסביבת העבודה ולקטלג אותו מראש מבחינה תודעתית כמשהו שצריך להיות זול ושלא צריך להשקיע בו, זאת לדעתי טעות. אם ניקח את המקרה הנוכחי כדוגמה, זה משהו אחד להגיד שעבורך מקלדת מכנית לא מצדיקה את ההשקעה של הסכום הזה כי אתה מסתפק במקלדות "פשוטות" ולא מוצא עניין או טעם בהשקעה הכספית הנוספת פשוט כי אין לה תמורה מבחינתך. זאת בהחלט דעה לגיטימית ואי אפשר להתווכח על טעם והעדפות אישיות. אך לדעתי זאת טעות לפסול משהו כזה מראש רק כי מבחינתך באופן פסיכולוגי הרכיב הזה צריך להיות משהו "זול". הרי כמי שעובד שעות רבות מול המחשב, המקלדת, המסך וכנראה שגם העכבר הם כלי העבודה העיקריים שלך מבחינת "חומרה" ואיתם אתה בא במגע לאורך כל שעות העבודה. לכן דווקא כשזה מגיע להם צריך לדאוג שיש לך את הכלים הטובים או לפחות המשתלמים ביותר בהתאם לדפוסי השימוש שלך.

פורסם

אפשר להגיד את מה שאמרת למעשה כמעט על כל דבר וכמעט על כל תחום עניין/תחביב.

בהחלט אפשר. :)

מחויב המציאות זה בטח לא, אבל לדעתי גם אי אפשר לבטל את זה בזלזול כעוד "שגעון" מכיוון שיש הבדל בין מנגנון מכני וממברנת גומי.

הכוונה היא לא לזלזל. פשוט יש רושם שלפעמים נוצר בדיונים על מקלדות מכאניות, כאילו כל מקלדת שאינה מכאנית היא חד-משמעית נחותה מבחינת חוויית ההקלדה, והרושם הזה, לטעמי, הוא לא נכון. זה לא רק שיש אנשים שלא מעניינת אותם חוויית ההקלדה. יש אנשים (למשל, אני) שהיא כן מעניינת אותם, ובכל זאת לא רואים במקלדת מכאנית כמשהו שנותן חוויה טובה יותר בהכרח, פשוט שונה.

אנשים משקיעים סכומים גדולים מאוד במערכת המחשב שלהם (רכיבי הליבה בעיקר) אבל בוחרים לחסוך בהתקני הקלט/פלט (מסך, מקלדת, עכבר), בהתקנים כגון אל-פסק ובסביבת העבודה מבחינה ארגונומית. מלבד אל-פסק שהוא נושא לדיון אחר, עם כל שאר הדברים אתה בא במגע יום-יומי ולאורך כל זמן העבודה עם המחשב. דווקא בהם לדעתי צריך להשקיע קודם כל.

אני מסכים איתך 100% (מספיק לעיין ברשימת המחשבים שלי כדי להבין במה אני משקיע קודם כל :)). אבל את הטענה "$100 זה יותר מידי בשביל מקלדת" לאו דווקא צריך להבין בתור "מקלדת היא דבר שלא צריך להשקיע בו", אלא אולי יותר כמו "התמורה שמקבלים עבור מקלדת ב$100 לא שונה מהותית מזו שמקבלים עבור מקלדת של $50" - טענה שהיא כמובן סובייקטיבית לחלוטין, אך אני מזדהה איתה במידה מסוימת. אגב, אני לא חושב שכל המקלדות ב$50 הן אותו דבר, אך בהחלט אפשר למצוא במחיר זה מקלדות מעולות שההבדל בינן לבין מקלדת פושטית ב$10 גדול עשרות מונים מההבדל בינן לבין מקלדת-על ב$200. מהבחינה הסובייקטיבית של נוחות הקלדה, כמובן, בלי להתייחס לפיצ'רים כמו כפתורי עזר, אפשרויות מקרו, תאורה וכו'.

פורסם

פשוט יש רושם שלפעמים נוצר בדיונים על מקלדות מכאניות, כאילו כל מקלדת שאינה מכאנית היא חד-משמעית נחותה מבחינת חוויית ההקלדה, והרושם הזה, לטעמי, הוא לא נכון.

זה נכון לצערי. מניסיוני בתחום הרבה מ"נלהבי" המקלדות המכניות, ועכשיו עם כניסתן ההדרגתית של מקלדות ה"גיימינג" המכניות לשוק והפיכתן ל"נגישות" יותר, שלא רק שהן לרוב בינוניות אך עם תג מחיר גבוה, אלא שגם יותר משתמשים קונים אותן מכל הסיבות הלא נכונות מה ששעלול רק לחזק את התופעה הזאת, לא באמת מעריכים את מה שהמקלדת נותנת אלא משתמשים בתג המחיר הגבוה יחסית ובכך שסוג המקלדות הזה פחות נפוץ בקרב האוכלוסיה הצרכנית (ובכלל) והחל להיות משווק/ממותג כמשהו יוקרתי על-ידי חברות הגיימינג, כסמל סטטוס. כנראה כדי להצדיק את הקנייה יש לחלקם הגדול באמת נטייה להתנשא על משתמשים אחרים שלא ממש מבינים על מה כל המהומה (לפעמים באמת רוצים לברר מה בדיוק כל העניין הזה ולפעמים הם בעצמם מעוררים אנטגוניזם) שמשתמשים במקלדת ממברנת גומי. לכן דיונים בנושאים האלה לרוב באמת תופסים כיוון של "המקלדת שלי עדיפה משלך כי היא מכנית ועלתה לי הרבה כסף ושלך מקלדת ממברנת גומי נחותה שעלתה רבע ממנה".

אחד מהסוויצ'ים הכי נחשקים (ויקרים) הוא הסוויץ' הקפסיטיבי של Topre שהוא מעין הכלאה בין מנגנון מכני וממברנת גומי (סיליקון אם רוצים לדייק). זאת לראייה שגם לממברנת הגומי יש את יתרונותיה, ובטח שאין פסול בשימוש בממברנת גומי, הן לא נחותות ואת זה באמת חשוב להבהיר.

אלה שאני מכיר שמשתמשים במקלדת מכנית כי הם מעריכים את מה שהיא נותנת להם מבחינת חווית הקלדה ולא כאיזה סמל סטטוס מטופש, לרוב לא מנסים "להמיר" אחרים להשתמש במקלדות מכניות ובטח שלא מתנשאים על-גבי אחרים. לכל היותר הם ישמחו לחלוק מהידע ולהסביר במטרה שכל אחד יוכל לקבל את ההחלטה המושכלת הטובה ביותר עבורו.

זה לא רק שיש אנשים שלא מעניינת אותם חוויית ההקלדה. יש אנשים (למשל, אני) שהיא כן מעניינת אותם, ובכל זאת לא רואים במקלדת מכאנית כמשהו שנותן חוויה טובה יותר בהכרח, פשוט שונה.

נכון. על העובדה שניתן להגדיר את חוויית ההקלדה במקלדת ממברנת גומי בהשוואה למכנית מכנית כשונה אני לא חושב שיש עורערין. אבל זה בהחלט נכון שחוויית ההקלדה במקלדת מכנית היא ממש לא בהכרח טובה יותר עבור כולם. כמו כל עניין חווייתי ותחושתי, זה לגמרי תלוי משתמש ואין פה איזו הגדרה חד-משמעית של מה "נכון" או "עדיף" שחלה על כולם. גם כאשר מדברים על מקלדות מכניות אז יש מנגנונים שונים שמספקים חוויית הקלדה שונה במאפיינים מסוימים, אז כך שגם לא כל מקלדת מכנית מתאימה בצורה מיטבית למי שבכל מעוניין בכזאת. יותר מהכל המצב מזכיר לי את מה שקורה בשוק מסכי ה-LCD עם ההבדלים בין הפאנלים (ונתעלם מעניין כמות החיבורים ותכונות ארגונומיות). גם שם הכל כל כך אובייקטיבי מחד אך סובייקטיבי לגמרי בשורה התחתונה, וגם שם ההגדרות של "איכות" הרבה פעמים יוצאות מהקשרן.

אבל את הטענה "$100 זה יותר מידי בשביל מקלדת" לאו דווקא צריך להבין בתור "מקלדת היא דבר שלא צריך להשקיע בו", אלא אולי יותר כמו "התמורה שמקבלים עבור מקלדת ב$100 לא שונה מהותית מזו שמקבלים עבור מקלדת של $50"

אם זאת אכן הייתה הטענה הרי שהיא לגיטימית לגמרי ואני לא חולק עליה לרגע אחד אפילו. כל אחד וטעמו הוא. אולם, מניסיוני בדרך כלל אנשים קובעים מראש במשפטים מהסוג הזה שהמחיר עבור המוצר יקר מדי בלי שבדקו מהי התמורה שהם מקבלים, לפחות לתחושתם, עבור המחיר הגבוה יותר. פשוט סוג של קבעון מחשבתי שמוצר מסוים צריך לעלות X ואם הוא עולה 2X זה בזבוז כסף. לא שאני מתיימר לדעת למה התכוון TAsn, פשוט מקריאה ראשונה ככה הבנתי את המשפט והתייחסתי לכך שהגישה הזאת, בהנחה שהבנתי נכון, היא לדעתי שגויה.

אם טעיתי בהבנה אז ראשית אני מתנצל, ושנית, הרי שגם בהודעה הקודמת התייחסתי בדיוק לנקודה הזאת (בעריכה קלה):

זה משהו אחד להגיד שעבורך מקלדת מכנית לא מצדיקה את ההשקעה כי אתה מסתפק במקלדות "פשוטות" ולא מוצא עניין או טעם בהשקעה הכספית הנוספת פשוט כי אין לה תמורה מבחינתך. זאת בהחלט דעה לגיטימית ואי אפשר להתווכח על טעם והעדפות אישיות. אך לדעתי זאת טעות לפסול משהו כזה מראש רק כי מבחינתך באופן פסיכולוגי הרכיב הזה צריך להיות משהו "זול".

אגב, אני לא חושב שכל המקלדות ב$50 הן אותו דבר, אך בהחלט אפשר למצוא במחיר זה מקלדות מעולות שההבדל בינן לבין מקלדת פושטית ב$10 גדול עשרות מונים מההבדל בינן לבין מקלדת-על ב$200. מהבחינה הסובייקטיבית של נוחות הקלדה, כמובן, בלי להתייחס לפיצ'רים כמו כפתורי עזר, אפשרויות מקרו, תאורה וכו'.

אני מסכים. כמו בכל קטגוריית מוצרים יש מוצרים איכותיים יותר ופחות, וזה שמוצר מסוים שייך לקטגוריה מסוימת או נושא תג מחיר מסוים לא מעיד בהכרח על איכותו. בוודאות יש מקלדות ממברנת גומי איכותיות שנעים ונוח להקליד עליהן (כמובן אם לא מחפשים חוויית הקלדה אחרת לגמרי ממה שהן מציעות). לעומתן יש מקלדות, וסליחה על הביטוי, זבל שפשוט מרגישות שאפילו ה-30 ש"ח שעלו הוא מחיר מופרז עבורן. מקשים נדבקים, נתקעים ובאופן כללי הן לא שמישות (לדעתי לפחות).

גם בקטגוריות המקלדות המכניות יש מקלדות טובות יותר ופחות באיכות הבנייה, וגם שם יש מקלדות שנושאות תג מחיר גבוה בגלל המותג ללא הצדקה אחרת. כך שבהחלט לא כל המקלדות, ולא משנה על איזה מנגנון הן מבוססות, הן שוות.

זאת אגב הייתה סיבה אחת לההערה הקודמת שלי לגבי עניין המחיר. הרבה פעמים מתייחסים לרכיבי הקלט/פלט כאיו כולם אותו דבר ורק המראה החיצוני ופיצ'רים כמו תאורה אחורית, עוד כמה לחצנים וכן הלאה הם ההבדלים היחידים. לי זה מפריע כי בראש ובראשונה צריך לבחור התקן קלט מתאים ונוח עבור משתמש ספציפי. גימיקים צריכים לבוא רק במקום השני (ואני בכלל נגד גמיקים ותומך בקניית מוצרים פונקציונליים, אבל זה כבר שוב נושא סובייקטיבי שגם חורג מנושא הדיון הנוכחי).

פורסם

^זה נכון מאוד.

לאחר שאתה עם שלל מקלדות מכניות שהקלדת עליהם המקלדת הביתית או מקלדת דוגמת הG110

נוחה הרבה פחות.

אני אוהב את הK360 אבל לא אוהב.

אין הל יתרון גדול חוץ ממקשים דקים ועיצוב חמוד שעליו משלמים 180 ש"ח. לא משתלם בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים