עבור לתוכן

בעיית מהירות אינטרנט ברשת ביתית עם מחשב אחד ספציפי

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי בבית רשת ביתית של 3 מחשבים, כל ה-3 מחוברים דרך כבל ישירות למודם (D-Link). האינטרנט עצמו הוא 15 Mbps של בזק בינלאומי.

לאחרונה הרגשתי שהאינטרנט לא מתפקד מהר כמו שצריך, הן בהורדות והן בטעינת אתרים. באופן ספונטני הרצתי Speed test במספר אתרים, והופתעתי לגלות שהמהירות שאני מקבל היא בין 5 ל-8 Mbps (אף תוכנה/הורדה לא רצה ברקע באותו זמן).

החלטתי לבדוק את 2 המחשבים האחרים, וגיליתי שכל אחד מהם רץ על 15 Mbps. תהיתי אם הבעיה נמצאת בכבל הרשת שמחובר למחשב שלי, ולכן לקחתי את אחד המחשבים האחרים וחיברתי אותו אל כבל הרשת שהיה מחובר למחשב שלי. התוצאה הראתה 15 Mbps.

כלומר, הבעיה היא במחשב שלי ספציפית.

מספר דברים שכבר ניסיתי:

- בדיקת Spyware

- עדכון דרייברים של הכרטיס רשת

- הסרת Hotfixes של הימים האחרונים של Windows update

- ביטול ה-Windows Firewall

- ביטול ה-Anti virus

- אינספור Restarts לראוטר+למחשב

אני אציין שהמהירות הזו היא לא חדשה, אני מחובר אליה כבר למעלה מחצי שנה והבעיות התחילו בחודש האחרון, אפשר לומר. לפני מספר שבועות האינטרנט הפסיק לעבוד (עקב תשתית רעועה). טכנאי של בזק בינלאומי הגיע והחליף את המודם הישן למודם החדש, והאינטרנט חזר ל-15 Mbps ועבד כמו שצריך, עד לשבוע האחרון.

הצעות נוספות איך לפתור את הבעיה? אני די עובד אצות בעניין הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אלה טיפים די טריוויאלים שאני מקפיד עליהם בכל מקרה. המחשב עובד מצויין, הבעיה היא במהירות האינטרנט. חוסר היציבות יוצא דופן. פעם מראה 6 Mbps ופעם 8 Mbps.

שמתי לב שלא ציינתי זאת - הווינדוס הוא ווינדוס 7.

הצעות נוספות?

פורסם

קודם כל תבדוק שאין שימוש ברשת--מנהל המשימות- רשת -צג המשאבים-שימוש ברשת ותראה שאין לך תוכנות שרצות ברקע

במידה שאין כלום תנסה להוריד הורדה ישירה באתר בארץ ותגיד מה התוצאה

עריכה: שכחתי לציין לבדוק ב dlink ש enable qos לא מסומן

פורסם

יש שגיעות ברשת שלו ?

בחלון של CMD aku לריץ

netstat /e

פורסם
  • מחבר

עדכון: חיברתי את הכבל רשת ל-PCI השני, ובאופן פלא המהירות הכפילה את עצמה לאזור 12-13 Mbps, אבל זה עדיין לא 15 כמו שהובטח וכמו שמופיע במחשבים האחרים ברשת הביתית שלי.

yoni999: אין שימוש ברשת ואף תוכנה לא רצה ברקע. ביטלתי את ה-QOS כמו שרשמת, אני לא רואה שינוי.

Ivan: הידע שלי בפקודות בCMD בסיסי ביותר, אני אצטרך יותר מידע איך לזהות טעויות ב-netstat כדי שאוכל לדווח מה לא בסדר.

פורסם

שום ידע.

מילה אחת באנגלית ERRORS ו2 מספרים...........

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אחלה, לא הכרתי את זה

מראה 8 Errors תחת Sent. צירפתי תמונה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה זניח. לא זה הבעיה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים