עבור לתוכן

שחזור מידע מהארד-דיסק שעבר פורמט מלא

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 הארד-דיסקים חיצוניים. WD My passport

שניהם בצבע שחור, ובטעות עשיתי פורמט מלא לאחד הלא נכון :kopfpatsch:

יש אפשרות לשחזר את זה? (מצידי אפילו במעבדה)

פורסם
  • מחבר

עשיתי פורמט דרך windows 7

האמת שאת רב המידע שהיה עליו הצלחתי כבר להשיג בחזרה (מסתבר שהיה לי גיבוי של ההארד-דיסק הזה בעוד מקום)

אבל השאלה עדיין מעניינת אותי... איך אפשר לשחזר אחרי פורמט מלא? הרי זה כותב 000000 על כל הדיסק..... איך מעבדה מצליחה לשחזר את זה?

פורסם

אם זה פורמט מהיר אז אפשרי ואם זה מלא (איטי) אז אין אפשרות.

לדעתי? גם מעבדה לא תצליח לשחזר חומר שנמחק לאחר פורמט איטי, וזה מה שהבנתי במעבדה שמתעסקת בתחום.

לשמחתי הצלחתי לשחזר למעלה מ70 אחוז מהחומר ככה שחסכתי את הכסף הזה (למרות ששמרתי את הדיסק הבעייתי בצד)

בכל אופן קח בחשבון שאם תרצה לעשות פעולה כזו במעבדה אז העלות של זה באיזור ה2000 ש"ח

זה מה שנאמר לי במקום דיי טוב שהרבה חברות נכנסות ויוצאות משם.

פורסם

^^^^^

או קיי. אז ככה -

כל עוד לא הותכו הפלטות ועשו מהן מחזיקי מפתחות

או כל מה שאתה / אתם רוצים :lol: ,

ניתן לשחזר את המידע ! חד וחלק !

הכל עניין של ציוד וזמן = כסף, הרבה מאוד כסף.

:cool2:

פורסם

אוקי אם עשית פירמוט מהיר, אז ניתן לשחזר את המידע שלך בקלות ע"י תוכנות חיצוניות, אלא אם כן התחלת לשים דברים על ההארדיסק כבר ואז כנראה שדרסת את המידע שלך, אם לא נדמה לי שראיתי באחד הנעוצים פה איזה אזכור לתוכנות לשחזור מידע שנמחק.

אם עשית פרמוט מלא(איטי) אז לא תוכל לשחזר את המידע ע"י תוכנה ותצטרך לפנות למעבדה שמתמחת בעיסוק הזה, אך הנושא הזה מאד יקר.

עכשיו ראיתי שמישהו פה שאל איך המעבדות האלו משחזרות את המידע אז ככה, כפי שידוע הארדיסקים עובדים עם פלטות מגנטיות שכאשר כותבים משהו על הארדיסקים פשוט משנים את הקוטביות של של החלקים עליהם אנחנו רושמים,

עכשיו במהלך הכתיבה השינוי נעשה אך יחד עם זאת בגלל תופעות פיזקליות שקר כלשהו אחר שפחות מעניין נשארות תופעות של המידע הקודם, ואז מצליחות לקרוא את המידע שהיה שם לפני כן לפי השאריות האלו, הגיבויים האלו הם לא מאה אחוז אך הם מגיעים לתוצאות מרשימות, במיוחד אם עשית רק פורמט בסה"כ

לפי מה ששמעתי(וזה אמת ולא סתם שמועה), ישנן מעבדות שיכולות לשחזר עד משהו כמו שמונה wipes אחורה (wipe בשונה מפורמט כותב מידע רנדומלי על הדיסק ולא רק 0ים, ולכן יותר קשר לשחזר ממנו)

בעיקרון עם המידע הזה לא שווה לך הרבה מאד כסף אני במקומך הייתי מוותר עליו כי המעבדות האלו מאד יקרות בהתאם לגודל ההארדיסק שלך ולרמת ההתעללות שהוא עבר,

ולקקדו ד"א גם הארדיסקים שספגו כדורים אפשר לשחזר מהם את המידע(חוץ מהחלק שנקרע מהכדור כמובן :P )

בהצלחה עם זה:)

פורסם

^^^^^

או קיי. אז ככה -

טוב, נראה לי שהפואנטה הובנה :)

פורסם

תראה, לפי מה שאני הבנתי גם ממעבדה הסיכוי להציל משהו לאחר שהוא עבר פורמט איטי הוא נמוך אפשר לומר דיי אפסי.

תמיד יש סיכוי, אבל גם אם כן אז לא בטוח שכל החומר יצא החוצא.

לדעתי? אם מישהו חושש שהחומר שלו ישוחזר

אז יש לבצע פורמט איטי וזהו, מי כבר יקח את הדיסק קשיח שלנו ויסע לשחזר את החומר?

זה מה שאני עשיתי עם כרטיס SD ישן שנתתי (בשנית) לקרוב משפחה.

שהיום כל ילד יכול להוריד תוכנה ולשחזר זה דיי מסוכן אז עשיתי פורמט איטי ועכשיו הכל בסדר.

פורסם

^^^^

הצרכים שלך הם שלך.

אתה יכול גם לתת את הדיסק בלי לעשות דבר.

מכאן ועד מה שהבנת - המרחק רב, וכן - לא הבנת

נכון.

:xyxthumbs:

פורסם

במידה והתייחסת לתגובה שלי: דעתך היא דעתך - :xyxthumbs:

פורסם

מבלי להתייחס להחלפת המהלומות (המנומסת) בין המשתמשים אני אתרום מהידע שלי:

1. פרמוט מהיר בסה"כ מאפס את טבלאת הקבצים - הוא לא מוחק את המידע עצמו וניתן בקלות (יחסית) לשחזר ממנו

2. פרמוט רגיל (מה שנקרא בעברית גם פרמוט מלא או פורמט איטי) - מוחק את כל הסקטורים בדיסק ומכין אותם מחדש. בגדול גם לסעיף זה וגם לסעיף הקודם - כל עוד שלא נכתב מידע על אותו שטח בדיסק - עדיין יהיה אפשרי לשחזר.

3. פרמוט Low Level - זהו כבר פירמוט ברמה "יותר גבוהה" וממנו גם מאוד קשה לשחזר.

4. ערבול\השמדת מידע - כאן מדובר כבר על באופן מכוון לכתוב מידע לדיסק בצורה שבה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לשחזר מידע יעיל. בערבול - התוכנה לוקחת את המידע בדיסק ומשכתבת אותו בצורה מעורבלת. השמדת מידע בדרך כלל מתייחסת לכתיבת תבניות (אקראיות או סדורות על הדיסק) - אני אישית משתמש ב-DBAN - רק שכדאי מאוד שלפני שמתמשים בא מוודאים שמריצים אותה על הדיסק הנכון. - הדבר הזה לא מיועד כפעולה שגרתית אלא רק שאני מעוניין שהמידע לא יהה בר שחזור.

בהצלחה - ואני מציע כי תעדנו את תרבות הדיון,

גבריאל

פורסם

^^^^^

או קיי. אז ככה -

אני עומד מאחרי הדברים גם עכשיו.

הנושא הזה כבר נדון פה בפורום.

לגבי העירבול על שלל גרסאותיו- זה כבר שייך לפיענוח,

בשביל זה לא צריך להרוס שום דיסק :) .

אבל, אם הכוונה היא שהמידע בדיסק נשמר בצורה רגילה = ללא

הצפנה, אזי ישנה סבירות גבוהה לשיחזורו, כן, גם לאחר פירמוט / WIPE

עמוק. כפי שכתבתי, זה רק עניין של ציוד וזמן.

ואני לא מדבר " לפי דעתי " ו - " כמדומני ".

אלא דברים עובדתיים.

עכשיו, כל אחד שיחליט לעצמו, מה המאמץ שהוא מוכן להשקיע בזה.

:xyxthumbs:

פורסם

^^^^

אהההממממ

זה די חדש כל העניין של ה - SSD, לכן

בטח שלא אני אדבר מנסיון וכו'.

מה שכן, הנה מקבץ של דיונים ומידע ברשת.

http://news.softpedia.com/news/Is-Data-Recovery-Possible-When-Using-Solid-State-Disks-77334.shtml

הנה משהו יותר מעמיק אבל גם לא מנחם במיוחד -

http://www.datarecoverytools.co.uk/2010/02/21/is-ssd-data-recovery-possible-and-different-from-hard-drive-data-recovery/

מקווה שזה מספיק להתחלה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים