עבור לתוכן

טיפול ב-Bad Sector

Featured Replies

פורסם

היי,

יש ברשותי מחשב שאני מנסה לטפל פה לעזור לחברה.

המחשב פורמט והותקן מחדש ונקי לגמרי מכל דבר לפני כמה שבועות ועכשיו

היא מתלוננת שלמחשב יש "קפריזות" ולפעמים הוא פשוט נתקע - לא עובד. שום דבר לא עובד.

העכבר נתקע, הכל נתקע.. רק ריסטרט פותר את הבעיה וגם אז לפעמים הוא לא עולה.

אני מריץ אותו אצלי כבר 3 ימים ברציפות ועושה כל מיני בדיקות ע"מ לאתר גורמים לבעיה ובנתיים אצלי הוא לא נתקע.

-אבל- חשדתי קצת בדיסק הקשיח כל הזמן.. הוא wd מהסדרה הירוקה, כבר יצא לי להתיקל במגוון רחב של בעיות בדיסק הספציפי מהסדרה הזו

והוא אכן זוועה.

מכמה בדיקות שעשיתי באמצעות כל מיני תוכנות דיאגנוזה אני חושב שמצתי Bad Sector, שזה סוג של מנחם..

כי התקלות האלה ניתנות ל"פתרון" כלשהוא אפילו בצורה הכי פשוטה של chkdsk של ווינדוס מבלי להתקין כל מיני כלים מורכבים ושטויות..

אז הרצתי chkdsk, עשיתי ריבוט - הוא לקח לו את השעה+ ככה בכיף שלו ולא ראיתי שום דבר על הדוח שהוא תיקן :\ ..

תוכנת דיאגנוזה אחת אפילו הצביעה לי :

Log for disk

Drive Size 476929.7 MB

File System NTFS

Clusters 122093992, Sectors Per Cluster 8, Bytes Per Sector 512

Transfer Rate 72.2 Mb/s

Elapsed Time 01:50:03

---------------------

Starting Check

Read error at sector 191278336

Check Completed

אבל לא היה לה שום FIX או משהו כזה בתוכנה.

עברתי על הסטיקי, הורדתי כמה תוכנות שממולצות שם לטיפול בדבר אבל עם אף אחת לא הצלחתי להשיג משהו..

אשמח לדעת אם יש לכם עוד המלצות מה ניתן לעשות בדבר ואם ניתן?

הרי כרגע המחשב כבר טוחן 3 ימים את ההארד-דיסק ברציפות 24/7 בבדיקות דיאגנוזה וכו'..

ועדיין הוא לא נתקע לי כמו שהיא תיארה. אבל אני יודע ש Bad sector עלול לתקוע את המחשב ביום בהיר אחד ללא אזהרה מוקדמת,

רק כי המערכת הפעלה ניסתה לגשת לסקטור הזה וטרח, הכל מת.

תודה מראש,

רן

פורסם

יש לי במחשב שני דיסקים מהסדרה הירוקה - 2 ו 3 טרה. ה 2 נקנה ראשון ושנה (+-) אחריו נקנה ה 3.

בשניהם קרתה אותה תופעה - בשלב מסוים די בתחילת דרכו של כל אחד מהם אצלי, בעת העתקה של קובץ גדול הם נתקעו. בדיקה בנתוני ה SMART שלהם העלתה מסה של סקטורים דפוקים (כמה עשרות). בשניהם זה קרה תוך זמן קצר מההתקנה.

חזרתי אתם לחנות (KSP) והדיסקים הוחלפו. המחליפים - עובדים ללא כל בעייה. מוזר משהו ...

ומוסר ההשכל אליך ? אם נתוני ה SMART מראים על בעיות - לך למוכר, דווח על תקלה, וסביר להניח שהדיסק יוחלף. מכיוון שתקופת האחריות על דיסקים נמדדת בשנים, אני מניח שעדין יש אחיות על הדיסק הזה.

פורסם
  • מחבר

במקרה אחר, שעזרתי למישהו אחר - הוא באמת הלך לחנות והחליפו לו ואפילו הוא לקח דיסק אחר.

הסדרה הזו אכן דפוקה ושומעים עליה הרבה בעיות.

במקרה של מי שאני עוזר לה כרגע, אין לה אחריות או למי לפנות.. סיפור ארוך ולא רלוונטי.

בהנחה שאין אפשרות להחליף למשהו אחר - האם למישהו יש עזרה אחרת?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים