עבור לתוכן

Creative X-Fi XtremeMusic ישפר את ההאזנה ב-SHURE SRH840? כדאי?

Featured Replies

• תגובות 49
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ישפר את הסאונד בהחלט מOB, אבל זה לא מגבר בשום צורה. אני חושב שזה מחיר טוב.

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא מגבר בשום צורה.

למה בכוונה? מה ההבדל בינו לבין מגבר אוזניות יעודי (סליחה על הבורות)?

פורסם

לידיעתך - X-Fi XtremeMusic אינו מכיל שבבי האצת חומרה לאפקטים שנותן הX-Fi - מדובר על כרטיס שהדרייברים שלו מבצעים אמולציה תוכנתית.

כרטיסי הXFi עם האצת חומרה שבאמת ניתן לומר שהם "טובים" (תלוי לאיזה שימושים... במקרה של שבב הXFI מדובר בעיקר למשחקים ולאו דווקא למוזיקה) הם כרטיסי Xtreme Gamer , Titanium (שכבר לא בייצור), וסדרות הFATALITY למיניהם.

את אותם האפקטים שנותנים הדרייברים של הXtremeMusic אפשר לקבל משבבי רילטק הסטנדרטים באמצעות מוד פשוט לדרייברים...

בכל מקרה, בעוד שאיכות הסאונד ממנו תהיה טובה יותר מרוב שבבי האונבורד הקיימים (או אפילו - מכולם), ההבדל באיכות לא יהיה ניכר, ואם בכלל תרגיש בהבדל - זה כנראה יהיה בפחות הפרעות סטטיות וצלילים מעט מדוייקים/נקיים יותר. שווה 200 שקל? אני ממליץ לשמוע ורק אז להחליט...

מגבר, אגב, בהתאם לשמו, פשוט מגביר את האות ויכול "להניע" אוזניות בעלי מקדם עכבה (Impedence) גבוה.

בפועל כל כרטיס קול מכיל מגבר בסיסי (וחלש יחסית) והXtremeMusic הוא כזה. אני לא בטוח לגבי אילו כרטיסים כן מכילים מגבר חזק יותר (אולי Auzentecים למיניהם, או Xonarים?)

ללא מגבר ייעודי, רוב הנגנים / כרטיסי הקול יכולים "להניע" די בקלות אוזניות בעלי מקדם עכבה של 32-60 אוהם. אוזניות בעלי מקדם גבוהה יותר פשוט לא ישמעו טוב (או לא ישמעו בכלל) ללא הגברה ייעודית.

האוזניות שלך בעלות מקדם של 44 אוהם, ונשמעות מצויין גם ללא הגברה, אבל הרבה אנשים מדווחים שהן נשמעות טוב הרבה יותר כאשר האות שמגיעה אליהן עוברת בכל זאת דרך מגבר.

פורסם

לידיעתך - X-Fi XtremeMusic אינו מכיל שבבי האצת חומרה לאפקטים שנותן הX-Fi - מדובר על כרטיס שהדרייברים שלו מבצעים אמולציה תוכנתית.

אני לא סבור שאתה צודק. אולי אתה מתבלבל עם הXtremeAudio. הXtremeMusic אמור להיות זהה לXtremeGamer וטיפה יותר (חיבורים מוזהבים וחיבור לקופסה חיצונית).
פורסם
  • מחבר

יש משהו בסביבות האלה (~200 ש"ח) שיכול לתת שיפור מורגש עם האוזניות שלי? גם משומש...

השימוש הכמעט בלעדי זה למוזיקה - מטאל ורוק כבד בעיקר אבל גם בלוז, רגאיי וג'אז.

תודה!

פורסם

אני לא סבור שאתה צודק. אולי אתה מתבלבל עם הXtremeAudio. הXtremeMusic אמור להיות זהה לXtremeGamer וטיפה יותר (חיבורים מוזהבים וחיבור לקופסה חיצונית).

ייתכן שאתה צודק.

אם טעיתי/הטעיתי - אני מתנצל.

אני מחפש טבלת השוואת דגמי XFI ברמת הDAC ופורמטים נתמכים שראיתי פעם. לא מוצא אותה כרגע משום מה...

פורסם

חפש M-Audio Revolution משומש. בתחילת דרכי היה לי אותו והייתי מאוד מרוצה ממנו.

נסה לחפש באיביי גם. לעניות דעתי צריך להיות דרייבר לויסטה/7 אבל בדוק באתר החברה.

פורסם

אני מחפש טבלת השוואת דגמי XFI ברמת הDAC ופורמטים נתמכים שראיתי פעם. לא מוצא אותה כרגע משום מה...

לא צריך ללכת רחוק. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_X-Fi#X-Fi_line-up

פורסם
  • מחבר

אז אם "הXtremeMusic אמור להיות זהה לXtremeGamer וטיפה יותר" הוא עדיין לא מומלץ כמגבר אוזניות?

פורסם

מה זה מגבר אוזניות? מי משתמש בכרטיס קול כמגבר אוזניות?

פורסם
  • מחבר

עזוב אותך מטרמינולוגיה - אני הדיוט גמור בעניין הזה.

אני רוצה לשפר באופן מורגש את איכות ההאזנה באוזניות שלי (מהמחשב) בסכום של ~200 ש"ח או משהו קרוב...

חשבתי שזה יכול להיות פתרון ולכן שאלתי.

פורסם

כרטיס קול הוא לא מגבר (פרט לכרטיסים מאוד מסויימים שהוגדרו לשוק הגבוהה, וגם אז אם מוכנים להשקיע כ"כ הרבה בשביל כרטיס כבר עדיף להשקיע בכרטיס אחר + מגבר יעודי).

הכרטיס יחדד וישפר את האות שמועברת לאוזניות - ובאוזניות סטודיו להאזנה קריטית (כמו SRH840) זה יורגש - אך יחד עם זאת לא יגביר את האות ולכן לא "יניע" את האוזניות טוב יותר.

ההמלצה שלי נשארת כשהייתה - תקשיב להבדלים עם/בלי הכרטיס באוזניות, ואז תחליט אם זה משתלם לך.

לאודיופילים זה מאסט, ולאנשים עם אוזן לא רגישה זה סתם בזבוז כסף. יש פה יותר מדי סובייקטיביות.

פורסם

^X2

בתחילת דרכי כאשר שידרגתי לXFI מיוזיק מהOB ההבדל היה בהחלט דרמטי, עם הHD595 שהיו לי אז. לא צריך להיות אודיופיל כדי להעריך זאת, ההבדל הוא מעבר לדקויות פה ושם. ומגבר נפרד, אם תרגיש בהמשך צורך בכך, יהיה תמיד עדיף ממה שיש על הכרטיס מבחינת תפוקת כוח והן בנוחות של השליטה האנלוגית.

פורסם

נזכרתי בעוד נקודה ששווה לקחת בחשבון למי ששוקל לקנות את הXtremeMusic:

לכרטיס אין חיבור סטנדרטי לHDAudio/AC97 לפאנל הקדמי של המארז. יש חיבור מיוחד של Creative לפאנל הקדמי המיוחד שלהם, כפי שמתואר כאן:

http://hardforum.com/showthread.php?t=1355715

זה חסרון למי שרוצה להשתמש ביציאות האודיו בקדמת המארז. אפשר להכין מתאם כלשהו, וייתכן שיש אפילו מוכנים בשוק, אך זה סיפור.

בזמני זו הייתה הסיבה שקניתי ספציפית את הXtremeGamer, שלו כן יש חיבור פאנל קדמי HD Audio סטנדרטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים