עבור לתוכן

לפרמט או לא?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אתמול רכשתי מחשב נייד של HP. אחרי ההתקנה הראשונית, שמתי לב שיש אוסף לא קטן של תוכנות שמותקנות מראש במחשב.

המחשב צורך כ1.80 ג'יגה ראם כשהוא דלוק ואני לא משתמש בו. אני רוצה לעשות פורמט ולהתקין מערכת הפעלה נקיה, אבל אני מעדיף לדעת אם יש חשיבות לתוכנות האלה או לא לפני שאני עושה את זה. בנוסף, אני ישמח לדעת אם יש צורך בלשמור את המחיצות של הrecovery או שעדיף לי למחוק אותן ולנצל את השטח שהן תופסות.

תודה לכולם, levelone.

פורסם

שלום לכולם.

אתמול רכשתי מחשב נייד של HP. אחרי ההתקנה הראשונית, שמתי לב שיש אוסף לא קטן של תוכנות שמותקנות מראש במחשב.

המחשב צורך כ1.80 ג'יגה ראם כשהוא דלוק ואני לא משתמש בו. אני רוצה לעשות פורמט ולהתקין מערכת הפעלה פרוצה ונקיה, אבל אני מעדיף לדעת אם יש חשיבות לתוכנות האלה או לא לפני שאני עושה את זה. בנוסף, אני ישמח לדעת אם יש צורך בלשמור את המחיצות של הrecovery או שעדיף לי למחוק אותן ולנצל את השטח שהן תופסות.

תודה לכולם, levelone.

לא בבית ספרנו !

פורסם
  • מחבר

יש לי בעיה עם הפירמוט: ניסיתי לעשות פורמט אתמול בלילה ואחרי שסיימתי המחשב לא יכל להתחבר לאיטרנט גם לא דרך הכרטיס רשת וגם לא דרך חיבור קווי. פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה עם מחשב.

מה אני יכול לעשות כדי לסדר את זה?

נ.ב.

אחרי הפורמט עשיתי recovery ככה שעכשיו שוב כל החרא של HP מותקן לי המחשב....

פורסם

הברירה בין התקנת מערכת הפעלה נקיה, והתקנה ידנית של הדרייברים / תוכנות הנחוצות, לעומת התקנה מהpreload של HP והסרה ידנית של התוכנות המיותרות היא ברירה אישית. אחד אוהב ככה, אחד ככה.

כמובן, אם תסיר את מחיצת הrecovery לא תוכל לשחזר את המחשב להגדרות מפעל. גם זה שיקול אישי.

פורסם
  • מחבר

לrecovery יש השפעה על הגדרות חשובות, כמו של הbios למשל?

ואם אנחנו כבר מדברים, מאז הrecovery המחשב עובד פשוט זוועה. זה מחשב בן יום. הוא נתקע, יש בעיות בשמע. ומי יודע מה עוד. אני ינסה לעשות עוד recovery או פורמט. אני מקווה שהבעיה היא במערכת הפעלה ולא במחשב.

בכל מקרה, יש למשהו מושג מה המדיניות של באג לגבי דברים כאלה? במקרה שהבעיה היא כן במחשב.....

פורסם

הrecovery הוא סה"כ image של מערכת ההפעלה. הגדרות BIOS הן דבר נפרד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים