עבור לתוכן

עזרה בבניית מחשב תואם מק i7 990X לעריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

איפה בדיוק כתוב שם שזו מערכת הפעלה לא פרוצה (hacked)?

• תגובות 40
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברת Psystar עשתה עבודה גרוע ביותר בזמנה, לקחה כלים חינמיים מבוססים Open Source שהיו עוד בשלב פיתוח מוקדם, והתחילה לשווק אותם תחת המותג שלה. המחשבים האלה היו מאוד לא יציבים, בנויים בצורה חובבנית ועדכונים לOSX גרמו לקריסת המערכת. כנ"ל לגבי ההתקן EFI-X המפורסם, שדרך אגב נמכר עד היום כנראה בגלל שפריירים לא מתים אלה רק מתחלפים.

אבל Psystar זה היה ב2008-2009, היום הדברים השתנו והטכנולוגיות התקדמו, ולהתקין OSX מקורית על PC נהיה הרבה יותר פשוט תוך כדי זה שהמערכת מתפקדת בצורה יותר יעילה ומנצלת את החומרה בצורה מלאה. אך זה רק במקרים בהם המערכת מותקנת בצורה נכונה, כלומר בהתאם לחומרה הספציפית ולא בהתאם לאיזה מדריך באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

חברת Psystar עשתה עבודה גרוע ביותר בזמנה, לקחה כלים חינמיים מבוססים Open Source שהיו עוד בשלב פיתוח מוקדם, והתחילה לשווק אותם תחת המותג שלה. המחשבים האלה היו מאוד לא יציבים, בנויים בצורה חובבנית ועדכונים לOSX גרמו לקריסת המערכת. כנ"ל לגבי ההתקן EFI-X המפורסם, שדרך אגב נמכר עד היום כנראה בגלל שפריירים לא מתים אלה רק מתחלפים.

אבל Psystar זה היה ב2008-2009, היום הדברים השתנו והטכנולוגיות התקדמו, ולהתקין OSX מקורית על PC נהיה הרבה יותר פשוט תוך כדי זה שהמערכת מתפקדת בצורה יותר יעילה ומנצלת את החומרה בצורה מלאה. אך זה רק במקרים בהם המערכת מותקנת בצורה נכונה, כלומר בהתאם לחומרה הספציפית ולא בהתאם לאיזה מדריך באינטרנט.

זה בדיוק מה שאני מחפש, תאימות מושלמת. מישהו יכול לעזור לי בבחירת החלקים שיעשו זאת ?

פורסם

תאימות מושלמת זה 50% עניין של בחירת חלקים ו50% עניין של התקנה נכונה בהתאם לחלקים שבחרת.

פורסם

אני ממש לא מבין את ההתעקשות על מק...?

מילא אתה מעוניין לעבוד על FCX שהיא תוכנה בלעדית למק, אז אני מבין.

אבל... לעבוד על תוכנות של אדובי על OSX LION עם כל הבעיות שיש לה כרגע מול המערכת החדשה של אפל, ובנוסף תמיכה עלובה בכרטיסי מסך.

לדעתי מניסיון על שני המערכות, WIN 7 6ב ביט יותר יציבה ובשלה לעבודה על התוכנות האלו.

קישור לדוח של אדובי:

http://kb2.adobe.com/cps/905/cpsid_90508.html

פורסם

זה בדיוק מה שאני מחפש, תאימות מושלמת. מישהו יכול לעזור לי בבחירת החלקים שיעשו זאת ?

בזמנו שהתקנתי אקינטוש על מחשב שלא באמת תואם וזה הצליח עד שדפקתי אותו בניסיון עדכון

יצא לי לקרוא הרבה חומר על זה ובגדול העניין כזה ואני מדבר על ניחים בעיקר כי בנידים יש שינוים מסוימים בממשק

למרות שגם שם זה אפשרי

תלך לאתר של אפל -תבחר מחשב שמעניין אותך מבחינת חומרה -כמובן לוח אם של אפל אתה לא יכול לקנות אבל אתה יכול לקנות את המודל הקרוב ביותר של אינטל בכל מקרה לפי זה תכין את מפרט הPC שלך ואז יש לך סיכוי טוב בהרבה להתקנה נכונה בלי הרבה קומבינות

אבל תבין שאתה מוגבל לרכיבים שיש כבר לאפל

למעשה השינוי הגדול ביותר בין לוח אם PC לבין מאק זה שבמקום ביוס יש משהו אחר וזה מה שדופק את ההתקנה

ובגלל זה יש תוכנות שעוקפות את זה ששמים לפני ההתקנה

מעבר לזה יתר הבעיות זה חומרה שאין במאק אז אפל לא תומכת בה רישמית

ככה שעם תיצמד לרכיבים שיש במאק יהיה לך הרבה יותר קל והרוב בטח יפעל ישר אלרי ההתקנה בלי לחפש מעקפים

עכשיו אקינטוש אפשר להריץ אפילו על מעבדי AMD ועל הרבה סוגי חומרה שאין במאק-רק שזה סיפור ועם מתכננים מראש כדי ליצמד לדברים שיש במחשבים של אפל

פורסם

אוקיי, אז בוא נגיב ברצינות.

במק אין וירוסים,

מק אף פעם לא נתקע,

הייתי 15 שנה עם וינדוס וחצי שעה על מק, וההבדלים במהירות ובממשק פשוט מטורפים - במק הכל עף

הכל נוח וזמין ומהיר, וגם השוואות שנעשו במחשבים זהים בוינדוס ומק, במק הם תפקדו יותר טוב.

הייתי עשרות פעמים עם וינדוס, וזה פשוט לא זה, לא משנה מה המפרט המערכת הזאת לא מתפקדת כמו מק,

יש לה וירוסים, בעיות, תקיעות, שום דבר לא רץ חלק כמו במק.

בקשר לזה שהתקציב יותר מידי יקר, אני פתוח לשמוע הצעות מה אפשר לשנות שיהיה יותר משתלם ?

ידידי, כנראה שעבדת עם PC שלא עבר אופטימיזציה.

הבעיה היא שאנשים חושבים שתוכנות לעריכת וידאו (במיוחד AVID), זה Word.

אז זהו שלא.

בטח שזה יתקע (המון), אם רק תתקין ותתחיל לעבוד.

מערכת ההפעלה צריכה לעבור אופטימיזציה, אם כי ב-XP זה היה קצת יותר ארוך.

ותאמין לי - שהכל יעוף, לא יתקע, ואתה תהנה מכל רגע.

נ.ב. דיסקים קשיחים למדיה בRaid0 כמובן.

פורסם

תסתכל בקישור הבא:

http://nofilmschool.com/build-a-hackintosh/

מדובר שם על איך לבנות מחשב האקינטוש מא'- עד ת'.

בנוסף, יש סעיף שלם על הרכיבים שיש להשתמש בהם לתאימות מקסימלית, כולל קישורים ל-AMAZON והסברים:

http://nofilmschool.com/build-a-hackintosh/where-to-buy/

הערה לסיום - לא ניסיתי זאת בחיים, פשוט פעם נתקלתי במאמר הזה. אין לי מושג כמה הדברים שרשומים שם נכונים באמת.

פורסם

המאמר הזה ישן וזה שטויות ללכת לפי זה כי חומרת מאק מקורי משתנה מידי פעם ואז אפשר לקנות חומרה טובה יותר שגם תתאים לאקינטושים חדשים יותר

פשוט העי קל זה לבדוק מפרטים קימים של אפל כרגע וללכת על הרכיבים הקרובים ביותר

וכמובן לוח אם ומעבד של אינטל זה מאוד חשוב לתאימות -(אין לי אף בעיה עם AMD פשוט אפל נכון להיום לא קונה מהם מעבדים ולא תומכת בהם במערכות הפעלה )

גם כרטיס מסך זה מאוד חשוב -צריך אחד שיהיה מסדרה שקימת כבר במחשבי אפל וגם לא איזה מיוחד שדורש תוכנות מיוחדות

עם יש בעיה ברכיב מבחינת תאימות יכול להיות סיפור למצוא דריבר מתאים כי זה דריברים לא רישמים

בזמנו היתי צריך להתקין דריבר לכרטיס מסך לכרטיס קול ולכרטיס רשת וזה היה סיפור מהתחת גם למצוא אותם וגם להתקין אותם בצורה נכונה שיפעלו

אחרי זה זה פעל מצוין לפחות רוב הדברים

אבל עם קונים מראש רכיבים תואמים סיכוי ההצלחה לתאימות מאוד קרובה למלאה עולים מאוד ועם הרבה פחות קומבינות

כמובן צריך גרסת מערכת הפעלה שכבר תומכת ברכיבים

בנידים זה יותר בעיתי כי יש את עניין האוורור וגם את הפאד שבמחשבי אפל הוא מולטי טאץ

גם יכול להיות בעיה ענקית בנידים בלי ביוס נורמלי שעם עולים על ההתקנה של WIN אפשר לדפוק את כל הלוח אם

פורסם

דווקא רשום שם שעודכן לאחרונה באוקטובר 2011... ניחא.

פורסם

בכל אופן, מי שמחפש תאימות ויציבות - תהליך ההתקנה צריך להתבצע בהתאם למפרט הספציפי ולא בהתאם לאיזה מדריך מהאינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים