עבור לתוכן

Dell U2412M

Featured Replies

פורסם

אז לבסוף, אחרי הקדיחה בפורום (שרשור מלפני כמה ימים), התחדשתי ב- Dell U2412M, ואני סה"כ מרוצה. בתור מי שרגיל ל-2209WA (ועדיין רואה אותו בתדירות גבוהה כי יש עוד אחד כזה במשפחה), אוכל לומר שהתמונה סה"כ דומה מאוד. הצבעים ב2209WA כנראה טיפה טובים יותר, אם כי לא ראיתי את המסכים זה ליד זה, כך שייתכן שישנה הטיה פסיכולוגית שלי לטובתו, שכן לגביו אני יודע שמדובר בפנל 8 ביט, כאשר ל- U2412M יש פנל 6 ביט + FRC. כך או כך, לעניין הצבע, מדובר בFeel כללי דומה עד זהה. אחרי כיול לפי ההוראות ב- tftcentral.co.uk התמונה באמת נראית יוצא מן הכלל (יש שם הוראות מדוייקות לעניין הרכב צבעי היסוד), אם כי אני מעדיף אותה בהירה יותר (הם מכיילים את הבהירות ל- 35, שזה חשוך לטעמי). Out of the box הוא בהיר מידי, זה בטוח. מה ששופר בוודאות ב- U2412M הוא השחור. הוא אמנם אטום למדי ולא הכי מפורט (תחושה קצת כאילו ריססו ספריי שחור על המסך), אבל עומד בקנה אחד עם מסכי LED טובים מתחום הקולנוע הביתי בלי בעיה (אבל ממש לא ברמה של פלזמות טובות). בהשוואה ל- 2209WA השחורים טובים בהרבה (ל- WA לא היו שחורים בכלל). אז שווה את הכסף? חד משמעית כן. האם הוא עדיף על אחיו הקטן, ה- U2312HM? לדעתי כן. הוא לא רק אינץ' יותר באלכסון, אלא גם 16:10 ולא 16:9, מה שנותן תחושה של מסך גדול עוד יותר. הוא נותן תחושה של המון ספייס, מרגיש ענק (על שולחן, ממרחק של חצי מטר). האם שווה תוספת של 500-600 ש"ח? שכל אחד יעשה את החישוב שלו.

ומילת סיום: אנא, התרחקו מ- KSP. אתם תעשו לעצמכם טובה. כמעט קניתי שם את המסך, והיחס שקיבלתי שם, וכן חוסר ההגינות הבסיסי, הבריחו אותי. את הכסף שלי לא אשים שם לעולם.

פורסם

תתחדש. מאיפה קנית ובכמה?

אפשר לדעת איזה יחס קיבלת ב-KSP כי אני מתכנן לקנות שם..?

פורסם
  • מחבר

קניתי בסוף מאיש המחשבים שנותן שירותים לעסק בו אני עובד, ב- 1570 ש"ח.

פניתי אליו ראשון, אבל זו הוא לא כ"כ עובד עם CMS (היבואן) אז החלטתי לא לנג'ס לו. לכן פניתי ל- KSP.

לגבי היחס מ KSP...

באתר שלהם, ליד דף המוצר, ישנו באנר אדום עם קוים אדומים מסתובבים, באותיות קידוש לבנה, בו כתוב ש"למוצר זה תינתן הנחה מיוחדת בעת הקניה". כמו כן כתוב באותו באנר ש"בנוסף (ה"בנוסף" מודגש בצהוב) תינתן הנחת מזומן". כלומר שתי הנחות, בבאנר שנראה כמו פרסומת לקירקס. אז אני לא תמים, והתקשרתי לנסות לברר כמה ההנחה. סירבו לומר לי, והתשובה היתה- רק פרונטלית מול נציג. אני מקשה ושואל- האם לצאת מהעבודה שעה מוקדם יותר, לבזבז זמן ודלק, ללכת לכספומט ולהגיע אליכם? יש בשביל מה? כי אם לא אני קונה מכם באשראי בטלפון + משלוח, כלומר אני קונה בכל מקרה! "רק מול נציג מכירות פרונטלי". אותה תשובה. בקיצור, אני יוצא מוקדם, נוסע, כספומט, מגיע.

מחכה קצת (אף אחד לא יצר איתי קשר עין אפילו, והסניף נראה כמו אפסנאות בצאלים), מתישב, מספר שהגעתי במיוחד בשביל שתי ההנחות, ומקבל את ההפתעה. שימו לב: שתי ההנחות יחד מהבאנר עם צבעי הקירקס הגיעו ל- 38 ש"ח. שתי מנות פלאפל בערך. ציפיתי ל- 5% הנחת מזומן (מה שנותנים בד"כ, ואני גם עובד בעסק) + עוד משהו סמלי, כנראה באזור ה- 150 ש"ח הנחה, אחרי כל הקירקס. אז לא. הבעתי בפניהם את דעתי על הדרך העקומה הזו להכניס לקוחות לחנות, והזכרתי להם גם שסטטיסטית לקוח לא מרוצה מדבר עם פי 10 איש על החנות מאשר לקוח מרוצה (אני כרגע מנסה לעבור את הסטטיסטיקה). נתקלתי בתשובות גסות ואדישות מוחלטת, כאילו יושב מולי איזה אפסנאי שממש, אבל ממש לא מעניין אותו העסק בו הוא עובד ורק רוצה להשתחרר ממני (כל הסיפור לקח דקה בערך). בקיצור- מאעכרים ברמה ירודה ביותר, לא מעוניין לפרנס אותם, ואשמח אם גם אף אחד אחר לא.

פורסם

Roy-L, תודה לך על הביקורת לגבי המסך. :)

לגבי הדיון על KSP - אני מזהיר מראש - כאן זה לא המקום. אם אתם רוצים להמשיך - הכתובת היא פורום צרכנות. :police:

פורסם
  • מחבר

סורי- שאלו אז עניתי... :-X

פורסם

חחח בדרך לסינמה סיטי רשום ksp=סרטן.

והעיקר שאתה מרוצה..! אני בינתיים מתלבט אם לקנות אותו כי אני קצת לא סגור שהוא מתאים לי מבחינת משחקים ומבחינת בעיית ה-backlight bleeding וגם הוא רק יצא כך שיכול לרדת לו המחיר..

אבל כמו שאני מכיר את עצמי אני בסוף אקנה אותו כי אין לי עצבים לחכות למסך טוב יותר או לחכות שהמחיר ירד..

פורסם

אני בכלל לא סגור שהוא מסך איכותי חף מבעיות

פורסם

היי רוי,

מאחר וכמעט סיכמתי עם עצמי על רכישת מסך זה

לאחר ש urib המליץ לי עליו בפורום

אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:

ֲ1) האם לדעתך הוא יכול להתאים לעיצוב גרפי לדפוס? כלומר, תאימות בין צבעיו לצבעי התוצר המודפס.

2) האם המסך "רגוע", ללא הברקות ושינוי בתמונה מזוויות שונות.

3) האם המהירות תמונה שלו סבירה, בקבצי פוטושופ כבדים (אם יצא לך לראות)?

4) ה pixel pitch קצת גבוה 0.27 כשהמומלץ לאיכויות גבוהות הוא 0.26 ומטה - יש לזה משמעות לדעתך?

תודה רבה, גלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים