עבור לתוכן

אם אני מסיים בממוצע 72 תואר במדעי המחשב בבר אילן יש לי סיכוי למצוא עבודה ?

Featured Replies

פורסם

דיוני "הועבר" עדיין נוצרים כשמעבירים דיון לפורום אחר (אתה מוזמן לבדוק בעצמך בפורום תכנות כללי).

• תגובות 66
  • צפיות 24k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בדקתי. דיון 'הועבר' האחרון שיש שם זה מ22.8 . הסיבה שעדיין רואים אותם היא בגלל מיעוט הדיונים בפורום תכנות כללי.

אם אכן הם עדיין נוצרים, איפה דיון 'הועבר' של הדיון הזה? אני לא מוצא אותו.

פורסם

למעשה דיוני "הועבר" נראים רק למודרים ובפורום שלהם.

פורסם

אם זה המצב, הרי שמדובר בבאג.

פורסם

אתה מוזמן להעביר הודעה מפורום שבאחריותך. אתה תמשיך לראות את ההודעה בתוספת "הועבר". אם תתנתק מהיוזר שלך, לא תראה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם עלך התגובות, אז אני מבין שהמצב שלי לא נורא כל כך כמו שחשבתי...

אני עכשיו מתחיל שנה ג' - משרת סטודנט כדי לצבור ניסיון לקראת עבודה בפיתוח כוללת משרת QA לסטודנטים ? כי הבנתי שזה פחות נחשב מאשר פיתוח ישר על ההתחלה...

יש זמן לעבודה/פרוייקטים של קוד פתוח בזמן התואר ? הלימודים גם ככה עמוסים וקשים והניסיון היחידי שלי בתכנות כרגע זה התרגילים בתואר...

פורסם

בשנה השלישית אמור להיות לך קצת זמן. גם QA זה טוב אם זה נוגע לתוכנה. אתה גם תוכל לפתח קשרים עם מקום העבודה עצמו, אם תהיה טוב

אולי יעסיקו אותך שם.

פורסם

תקח QA רק אם אתה לא מצליח למצוא פיתוח. או לכל הפחות QA שכולל כתיבת סקריפטים לא פשוט לחזור על פעולות כמו רובוט.

פורסם

לדעתי, אם הלכת למכללה טובה, אז כן אולי ייקח מעט יותר זמן להגיע לרמת המשכורת של בוגר אוני'. מאידך, יש כל מיני סיפורים, אחד שהצליח יותר ואחד שהצליח פחות. בסופו של דבר, בהייטק מתקדמים די מהר, עוברת שנה ואתה כבר בחברה אחרת, יותר טובה וכך הלאה. לפחות ממה שאני רואה אצל חברים שסיימו את התואר (או נמצאים בשלב מתקדם שלו כבר).

בקיצור, אני לא חושב שתואר במדעי המחשב ממכללה עושה אותך לא שווה. במכללה האקדמית ת"א יפו הלימודים ברמה מאד גבוהה, קרוב אם לא זהה לרמה באוני ת"א. יש הרבה מורים\מרצים שעוברים בין מקומות או מלמדים בכמה מקומות.

אנשים צריכים להפסיק להתפס לחרטות כל הזמן... :bash:

פורסם

אף אחד אמר שמי שסיים תואר ממכללה הוא "לא שווה".

אבל כן, מי שסיים במכללה הוא פחות שווה. זו עובדה ולהתכחש לה זה דבר טיפשי.

(ובלי להתחכם. נניח שמדובר ב 2 אנשים זהים לחלוטין עם ממוצע זהה לחלוטין).

אף אחד לא אומר שהוא ימות. אף אחד לא אומר שהוא יהיה מובטל עד שארית חייו. אף אחד אומר שהוא לא יקדם בחיים. אבל יהיה לו מעט יותר קשה. זה הכל.

אני גם אף פעם לא מבין את האמרה של "אחרי העבודה הראשונה שום דבר לא משנה". בתור אדם שסיים תואר, אני מבין משהו אחד:

מי בכלל אמר שזה כזה ברור מאליו למצוא עבודה ראשונה טובה (או למצוא בכלל)? זה בהחלט לא ברור מאליו. :nixweiss:

אנשים אומרים את זה כאילו 100% מהבוגרים ישר מוצאים עבודה נורמלית ואז "הכל אותו דבר". זה לא נכון.

פורסם

לגמרי מסכים עם התגובה שמעלי בעניין הלמצא עבודה ראשונה.

לגבי QA ד"א , מניסיוני והכירותי - רוב החברות לא ממש רצות לקדם אנשים מהQA לפיתוח והניסיון הזה לא נחשב כמעט לפיתוח - ואפילו יכול לסווג מועמד אוטומטית למשרות QA במקום פיתוח.

לרוב לדעתי - זה יהיה כמעט בזבוז של זמן.

(עדיף משרת פיתוח גרועה ממשרת QA מדהימה בקורות חיים - זה מה שבטוח)

ליביו

פורסם
  • מחבר

לעבור לשם כי אני מעוכב בכמה קורסים ככה שנשאר לי קצת פחות מחצי תואר (אני בעיקר מתקשה בתחום האלגוריתמי של התואר ולא התכנות- תכנות זה כיף) כדי אולי לשפר את הממוצע תואר.

השאלה היא האם באמת כדאי לי לבנות על זה- שמה שקשה להוציא בבר אילן יהיה יותר קל באקדמית ת"א יפו ? ואני מדבר על התנאים שנותנים לך על מנת להצליח שלרוב אין בבר אילן (כיתות קטנות, יחס יותר אישי, הסבר יותר טוב של החומר).

בכלל באופן כללי כל הנושא של אלגוריתמים והקטע התיאורטי די קשה לי באופן אישי - יש המלצות איך ללמוד בצורה נכונה ויעילה את הקורסים באלגוריתמים ?

(אני מקווה שאולי יש פה אנשים שמכירים גם את בר אילן וגם את האקדמית כדי לענות)

תודה רבה :)

פורסם

תכנות זה השפה - הכלי הסופי שאתה משתמש בו.

לתכנת סתם - המון אנשים יודעים.

בכמעט כל הראיונות שהייתי למשרות פיתוח - התענינו יותר באיך עשיתי דברים מבחינת הנדסת תוכנה , אלגוריטמים , מבני נתונים , ניהול זיכרון (מערכות הפעלה) , נושאים תיאורטים ברשתות וכו.

היו מעט מאוד ראיונות שהתעסקו בסינטקס דוגרי של שפה , וגם שם - הדגש היה על לעשות את הדברים חכם ויעיל.

אז חשוב שתדע את הקורסים האלו טוב בכ"ז - כי זה מה ששואלים בראיונות עבודה בעיקר במשרות הראשונות , שפה זה כלי שמשלימים תוך שבועיים שלושה למפתח שמבין עניין.

ליביו

פורסם

אהלן חברים,

אני סטודנט שנה רביעית באוניברסיטת בן גוריון.

אני גם עובד במשרת סטודנט - מפתח בשפת cpp בחברה טובה (לא אציין את שמה מסיבות מנהלתיות).

ראש הצוות שלי למד במכללת רופין.

הכל עניין של תזמון,

באת בזמן טוב, התחלת במקום טוב, ומשם הדרך קלה (ואותו כנ"ל על בוגר אוניברסיטה)

בסופו של יום אכן יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות (לפי מה שאני רואה בשוק)

ז"א בוגר אוניברסיטה ממוצע X > בוגר מכללה ממוצע X (ממוצע זהה)

אבל אין לקחת את זה ככלל, לא כל החברות רואות מכללות ואוניברסיטאות בצורה זהה.

שיהיה בהצלחה לכולנו.

פורסם

חוץ מזה, ברגע שהגעת לראיון העבודה, אתה יכול ע"י הרושם שאתה יוצר לבטל את החשיבות של גליון הציונים שלך.

ציונים וראש מבריק זה לא רק מה שחשוב - יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, חברתיות ויוזמה לא פחות חשובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים