עבור לתוכן

מפרט גיימינג\עבודה 10000K

Featured Replies

פורסם

מהרבה ביקורות אני רואה שה-Crucial SSD M4 Sata3 עדיף על זה שאתה בחרתה ואחרי עדכון קושחה הביצועים יעלו בהרבה. תיראה אני לא יכל להכריח אותך אז תעשה מה שאתה רוצה. אני רק יכול להגיד לך שאם ה-M4 יש לי הכירות טובה(עבדתי אייתו כמה פעמים), למרות שלא יצא לי לעבוד עם ה-OCZ SSD Agility 3 ראיתי הרבה השוואות וה-M4 עדיף מהרבה בחינות.

• תגובות 46
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך אפשרות לבצע רייד בין הכוננים הקשיחים לצורך גיבוי אם תרצה.

אני מזכיר שוב ש-RAID הוא לא גיבוי, באף אחת מהצורות שלו ולא מומלץ ל-99% מהמשתמשים.

אני מסכים עם יאיר שהטראומה שלך מהמחשב הקודם ככל הנראה גורמת לך לציפיות לא ריאליות לגבי רמת השקט ממפרט כזה וחבל לזרוק כסף אם אתה לא סופר רגיש לזה.

אבל בתור חובב שקט מושבע עם מפרטים כבדים, בתקציב שלך אפשר להגיע למשהו חזק מאוד ושקט ברמה של 8.5 ואולי 9 אם אתה לא מאוד רגיש...

אם אתה מוכן לחכות, בקרוב תושק סדרת SANDY BRIDGE E עם מעבדים בעלי 6 ליבות פיזיות ו-12 ת'רדים במחירים הרבה יותר שפויים ממה שיש היום. יש לך תקציב לזה... אם אתה טוען שהישומים שלך מנצלים האופן אופטימלי ריבוי-נימים זה כנראה כדאי.

יתר על כן, ביצועי המעבד בחלק ממשימות הקריפטוגרפיה השתפרו בעשרות אחוזים בהשוואה לדור הנוכחי וזה מתאים לעיסוק שלך ככל הנראה.

http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-3960x-x79-performance,3026-11.html

עדיין, ברוב המקרים I7-2600K נותן פייט רציני ואף חזק לעיתים.

פורסם
  • מחבר

OR2OOO - היה עוזר אם היית מציין חלק מהבחינות שדיברת עליהן אבל חישפתי בכל מקרה ולמרות שהM4 הוא קצת יותר איטי הוא נחשב לאמין יותר ואין לי בעיה עם זה.

tmpusr - אין שום טראומה, מה שיש זה כסף... כך שאין בעיה לזרוק קצת.

הSANDY BRIDGE E שהזכרת יוצאת עם 3 מעבדים שהזול מ3 הינו i7-3820 והוא מעבד עם 4 ליבות בלבד. בקשר לאחרים הם די יקרים מעל 2000 בקלות. אז אני לא רואה סיבה לחכות עוד חודש לפחות בשביל עוד מעבד של 4 ליבות...

וכמו שאמרת הביצועים של הI7-2600K הם יחסית טובים.

מה שממש מעניין אותי זה הקירור, במיוחד הNOCTUA NH-14D וכמובן הכרטיס רשת אם יש יתרון כלשהו לחיצוני.

כמו כן אם יש מארזים שקטים יותר עם USB 3 יהיה טוב לדעת.

פורסם

אם יש לך 10K להוציא על מחשב שעיקר העומס שלו על המעבד - זה מאוד הגיוני להוציא מעל 2K עליו ולא על SSD שלא יתן לך כמעט כלום או על רכיבים אולטרא-שקטים שיתנו אולי קצת יותר שקט אבל 0 לביצועים.

נכון שה-I7-2600 נותן ביצועים מצויינים בהשוואה, אבל דווקא בישומים שאופטימליים מבחינת ריבוי נימים ובמיוחד בקריפטוגרפיה הפרש הביצועים לא זניח ומשמעותי יותר מכל רכיב אחר של המפרט - השאלה אם אתה מוכן לחכות והאם השימושים שלך באמת כאלה.

כ~20% שיפור בישומים מרובי-נימים:

MainConcept.png

תראה את הפרש הביצועים בקריפטוגרפיה שבה לטענתך אתה עוסק:

Sandra%20Cryptography.png

מבחינת מארזים שקטים, איכותיים ומקוררים, אין כיום תחרות ל-P183 מבית ANTEC.

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=8257

פורסם
  • מחבר

אני לא מסכים, 3000-4000 על מעבד זה מוגזם, אותה סיבה שלא רציתי לקחת GTX580 רכיבים טובים עולים עד 2000 מעבר לזה זה כבר לאנשים שרוצים להשקיע בצורה משמעותית, אני לעומת זאת מעדיף לקנות עוד מחשב בעוד שנתיים מאשר לקנות אחד שיחזיק לנצח.

ההפרשים בביצועים של המעבדים לא מצדיקים השקעה כזאת במחיר, זה אומנם נכון שיש דברים שאני מתעסק איתם שמעבד כזה היה משפר את מהירות העבודה פלאים, אבל אני לא מתעסק איתם כל הזמן אבל רוב התכונות והיצרנים לא יודעים לשלוט טוב ב4 ליבות ב6 יקח להם עוד יותר זמן :).

מה שכן הסדרה החדשה הייתה מורידה את המחיר של הישנה, אבל לא אמרתי שיש לי את הזמן לזה. עדיף למצוא משהו כמה שיותר מהר לדעתי.

בקשר למארז זה בדיוק אותו אחד שבחרתי במפרט למעלה.

פורסם
  • מחבר

מפרט חדש שהרכבתי בIQPC:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX - לרוכשי מערכת מחשב! ₪1488

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 ₪1087

זיכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X GENESIS 8192MB (4096MBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪370

כרטיס מסך:

[..] ASUS GTX570 OC EDITION 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1650

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז:

[..] ANTEC P183 V3 FRONT USB 3.0 w/o PSU ₪811

ספק כוח:

[..] ANTEC TRUEPOWER NEW 750W ₪664

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 ₪351

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪600

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM ₪639

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪7858

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם

לדעתי מה שגונן דיבר עליו זה מעבדי ה- sandy bridge e שאמורים לצאת בחודש הבא. ה-3930K אמור להיכנס לך בתקציב ויתן לך כח עיבוד רב יותר.

במפרט האחרון שמת לוח אם יקר מאוד, כנראה שללא סיבה. גם כרטיס המסך, זכרונות, ספק וקירור לא משתלמים וניתן לחסוך כאן כ-700 ש"ח

מה שייתן לך לקחת את המעבד החזק יותר שכמובן יתרום לביצועים הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, יש משהו במה שנאמר על המעבד ואני אשקול את זה.

אבל אתה יכול לפרט בבקשה (מלבד הלוח אם שזה ברור) מה רע בכרטיס המסך, זכרונות, ספק וקירור שהם כל כך לא משתלמים?

פורסם

לדעתי מה שגונן דיבר עליו זה מעבדי ה- sandy bridge e שאמורים לצאת בחודש הבא. ה-3930K אמור להיכנס לך בתקציב ויתן לך כח עיבוד רב יותר.

במפרט האחרון שמת לוח אם יקר מאוד, כנראה שללא סיבה. גם כרטיס המסך, זכרונות, ספק וקירור לא משתלמים וניתן לחסוך כאן כ-700 ש"ח

מה שייתן לך לקחת את המעבד החזק יותר שכמובן יתרום לביצועים הרבה יותר.

ובעוד כמה זמן להערכתך המעבד יהיה ניתן לרכישה בארץ?

פורסם

מפרט שנראה זהה רק עם פי שניים זיכרון (כבר אמרנו 300 טאבים?) וב-1000 ש"ח פחות. בהנחה שמתוכנן OC כמובן.

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1433

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO 3 - זמין במלאי ₪672

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:4

כרטיס מסך:

[..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1579

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז:

[..] ANTEC P183 V3 FRONT USB 3.0 w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪775

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR "A" 760W - RETAIL - זמין במלאי ₪450

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪198

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪600

דיסק קשיח 2:

WD BLUE 1TB SATA3 ₪467

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6862

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, אבל יש לי כמה שאלות:

אם כבר לוח אם של ASROCK אז למה לא הEXTREME 4?

באמת נראה לך שכל ה16GB של הזכרון ינוצל או ישנה?

למה הורדת את הכרטיס מסך ב100 שקל? PNY GTX570 זאת חברה שבחיים לא שמעתי עליה בכלל.

עם הספק אני יכול לחיות

מציק לי שכולם ממליצים על אותו קירור להכל כשיש הרבה יותר טובים בהפרש כספי של 50-100 שקל, למה ככה?

דיסקים קשיחים של WD נחשבים הכי אמינים?

ולשאלה האחרונה אני כן מתכנן OC מתישהו.

נ.ב

גם אותי מעניין כמה זמן צריך לחכות למעבדים החדשים, מישהו יודע?

פורסם

- למה לקחת Extreme4?

- תלוי בשימושים. אפשר לקחת 16GB כי המחירים מאוד נמוכים, אך לדעתי גם 8GB יספיקו מעל ומעבר.

- PNY חברה מוכרת מאוד. שני הכרטיסים זהים כמעט לחלוטין, אין שום סיבה להוסיף אפילו שקל על אסוס.

- מה זה קירורים טובים יותר? המוגן קירור חזק מאוד ושקט. אתה רוצה קירור חזק יותר שיוריד לך איזה חצי מעלה, ועוד עם 2 מאווררים שיעשו יותר רעש? בבקשה.

- כמעט כל חברות הכוננים הקשיחים אמינות. יש פשוט לחלק מהחברות סדרות פחות מוצלחות.

בנוגע למפרט שגיל נתן לך, הייתי שוקל להחליף אפילו את לוח-האם והקירור לבאנדל הזה.

ניתן גם ללכת בתוספת קטנה על הספק הבא שנחשב לאחד הספקים השקטים וכמובן איכותיים שיש+ 5 שנות אחריות.

בכללי, אני עדיין הייתי ממליץ ללכת על מארז ה-H2 של NZXT וספק 620W איכותי במחיר טוב (של האנטקים) וחוסך מאות שקלים.

מתי המעבדים החדשים יגיעו לארץ, מה יהיה מחירם ומה ביצועיהם- עדיין לא ידוע.

פורסם
  • מחבר

למה לקחת EXTREME 4?

Extreme4 has a new digitally-controlled system

Extreme has 4 6.0 GBps ports

Extreme4 has an 8+4 phase power system

וזה לוח שבנוי לOC.

הבאנדל של הלוח אם שהבאת נראה טוב והקירור סביר, אבל זה לא קירור לOC ברגע שעושים OC יש כבר הבדל של 10 מעלות שזה הרבה.

http://www.overclockersclub.com/reviews/arctic_cooling_freezer_13/4.htm

בקשר לספק עדיין עדיף מעל 600 בשביל הOC לדעתי.

אה ואני כל הזמן שוכח להוסיף מסך, אז הנה אחד לדוגמא:

DELL ULTRASHARP 23" U2311H -REV A03

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6829

פורסם

ה-PRO3 יביא אותך ב-OC רחוק כמו ה-EXTREME4.

מסכים איתך לגבי הקירור באם מתוכנן OC גבוה.

לגבי הספק יש תמימות דעים, הוא הציע ספק מעל 600W...

פורסם
  • מחבר

ניתן גם ללכת בתוספת קטנה על הספק הבא שנחשב לאחד הספקים השקטים וכמובן איכותיים שיש+ 5 שנות אחריות.

זה ספק של 625 איך זה מעל 700?

אני לא יודע בקשר למעבדים החדשים שיוצאים בעוד שבוע, כי סדרת ה2700 שיצאה לפני חודש עדיין לא נמכרת פה, כך שיכול להיות שזה יקח עוד חודש פלוס וזה המון זמן בשבילי פלוס ההבדל במחרי יהיה לפחות 800 שקל אז לא נראה לי שווה כרגע.

אגב מה עם המסך זה טוב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים