עבור לתוכן

למה שוק הקונסוליות יותר ריווחי לחברות המשחקים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה רע ב-GAMEPAD? למה צריך קונסולה לזה?

פורסם

זול יותר לפתח עקב חומרה יעודית, מה שמקל על הפיתוח בעיקר בשלבי ה-QA.

אין צורך בתמיכה לאורך טווח.

ניתן בקלות יחסית לגלגל את העלויות על הלקוח.

אין למפיצות המפתחים תחרות בשוק הקמעוני.

קונסולות מאפשרות למכור הרבה יותר מוצרי לוואי מאשר מחשבים.

יצרנית הקונסולה מספקת את רוב השירותים הנלווים(בעיקר כל מה שקשור ל-Online).

שוק גדול יותר עקב המחיר הנמוך של הקונסולה, הייעוד שלה, והעובדה שרף הכניסה למשחקים דרך הקונסולה הרבה יותר נמוך(מכניסים דיסק ועובד, המפעיל לא צריך לדאוג לשום דבר).

אחוזי פירטיות נמוכים יותר(שיקול שולי ברוב השווקים, אבל עדיין שיקול).

פורסם

1. קונסולות זולות (משמעותית) ממחשב.

כל פעם מחדש בדיונים של "קונסולה VS מחשב" אני רואה את הטענה הזאת, וכל פעם מחדש אני מתפלא איך עדיין אנשים לא קיבלו שכל בשביל להבין שזה פשוט לא נכון.

קונסולה עולה, נניח, 1500 שקל.

"מחשב" - עולה אפס שקל. הוא שם כך או כך.

להפוך "מחשב" ל"מחשב גיימינג", עולה, לכל היותר - 1500 שקל. מחיר של שדרוג כרטיס המסך למי שהתקשה להבין לבד.

כלומר, אותו מחיר כמו קונסולה.

פורסם
  • מחבר

^^

נכון. כל בית יש מחשב. אז בשביל להשקיע על מחשב גיימינג לא עולה יותר מ-2000 שקל.

וסתם שאלה, האם קיים משחק שיצא רק למחשב ולא לקונסולות?

פורסם

לא מדוייק

הכרטיס מסך זה רק הסיפתח לשידרוגים.

בוא נראה, ספק כח צריך בשביל להריץ כרטיס מסך לגיימינג.

אולי צריך גם מעבד יותר חזק שלא מתאים ללוח האם הסטנדרטי

ומה עם זכרונות?

ומה עם משחקים חדשים שהכרטיס מסך שקנית לפני שנה לא סוחב?

אל תשכח שאתה מדבר על 1500 ש"ח אבל יש לא מעט אנשים שקונים קונסולה משומשת ב 500 ש"ח

שתעשה בדיוק את אותה עבודה.

בענין הקונסולות VS פיסי- הקונסולות ניצחו מזמן.

משחק שקנית לאקסבוקס אתה יכול להמשיך ולסחור בו כי שוק היד שניה פורח. בפיסי קנית סידיקי בסופו של דבר.

היחס בין מכירת משחקי מחשב לבין מכירת משחקים לקונסולות הגיע כבר לרמות מביכות לטובת הקונסולה.

פורסם

ילדים

פורסם

לא מדוייק

קישקוש :)

אם היה לי מספיק משעמם הייתי עונה על כל הסעיפים (המגוחכים) האלה, למשל - שבמחשב לפחות יש לך את היכולת לשדרג לכרטיס מסך חדש יותר.. בקונסולה כשיוצא משחק שמתאים רק לדור הבא - אתה תקוע עם קופסה ישנה ומתה.

אבל - לא מספיק משעמם לי :)

אפשר פשוט לעשות חיפוש - הדיונים המשעממים האלה חזרו על עצמם כבר אלפי, ועשרות אלפי פעמים - בכל רחבי האינטרנט.

פורסם

הדיונים המשעממים האלה לא בדיוק ניבאו שה XBOX360 יחזיק עד היום

תראה לי מחשב אחד משנת 2007 שיכול להריץ היום משחק מחשב חדש.

אם תמצא, הוא עלה בזמנו לפחות 6000 ש"ח

פורסם

קישקוש :)

אם היה לי מספיק משעמם הייתי עונה על כל הסעיפים (המגוחכים) האלה, למשל - שבמחשב לפחות יש לך את היכולת לשדרג לכרטיס מסך חדש יותר.. בקונסולה כשיוצא משחק שמתאים רק לדור הבא - אתה תקוע עם קופסה ישנה ומתה.

אבל - לא מספיק משעמם לי :)

אפשר פשוט לעשות חיפוש - הדיונים המשעממים האלה חזרו על עצמם כבר אלפי, ועשרות אלפי פעמים - בכל רחבי האינטרנט.

זה לא קשקוש, רוב המחשבים שנמכרים היום הם ניידים, ומהנייחים רוב המוחץ של המחשבים נמכר כמחשבי מותג, אנשים לא רק שלא משדרגים חומרה, הם לרוב לא יודעים שזה אפשרי בכלל וזה לא מעניין אותם.

ואם אתה רוצה דוגמא יותר קיצונית, גם במקרה ויש לך מחשב שיוצר בשנתיים האחרונות, לא ממותג ועם אפשרות לשדרוג, אז באנגליה למשל XBOX עולה 180 פאונד, בדיוק כמו כרטיס מסך סביר למשחקים.

אחוז האנשים שמסוגל לשדרג חומרה לבד הוא אפסי, לא כי זה קשה, זה פשוט לא מעניין אף אחד ואף אחד לא חושב על זה.

השוק בארץ שונה יחסית, וזה בעיקר כי שוק משחקי המחשב הוא נישה, בחול תראה בנקאים בני 40 עם 3DS ברכבת התחתית, פה לא.

^^

נכון. כל בית יש מחשב. אז בשביל להשקיע על מחשב גיימינג לא עולה יותר מ-2000 שקל.

וסתם שאלה, האם קיים משחק שיצא רק למחשב ולא לקונסולות?

בארץ אולי, בחול לאף אחד אין מחשב בבית, יש מחשב נייד, וגם הם מתחילים לרדת בקצב, הIPAD ושאר הטבלטים הפילו בצורה ניכרת את מכירות המחשבים האישיים השנה, נמכרו השנה סה"כ כ-400 מיליון מחשבים בכל העולם(כולל השוק העסקי), מתוכם 83% ניידים.

פורסם

זה כי בשאר העולם הגיימינג נתפס כתרבות ולא כנבדך ילדותי שעובר עם הבגרות.

ואפרופו אנגליה, בסופי שנה המבצעים על האקסבוקסים מגיעים לרמות מחירים של 79-99 פאונד

אבל מה אני מבין

חבל לא קניתי מחשב מטורף בשנת 2005 שהיה מסוגל להריץ far-cry באולטרא שמוטרא ...

רגע אני מתבלבל, קניתי מאז אולי 5 מחשבים :-X

פורסם

חוץ מאולי ההבדלים במחיר, ההבדל הכי חשוב הוא שכל טמבל יכול ללכת ולקנות XBOX. ללכת ולקנות מחשב שיריץ לך משחקים לא כל אחד יכול - אם הוא לא מבין עניין, אפילו אם הוא בא עם הון לא קטן, רוב הסיכויים שימכרו לו משהו שהוא יכול לקנות ברבע מחיר ולא יעבוד לו יותר מדי טוב.

ילדים - הרבה יותר קל להגיד "אמא תקני לי XBOX" מאשר "אמא תקני לי מחשב עם i5, כרטיס מסך GTX570 של sapphire, שני סטיקים של 4GB זכרון כל אחד, מארז, כונן קשיח, וכו'..." ואחרי זה גם להסביר לה למה זה עולה ככה ולא ככה (שגם אם ילד מספיק מבין בשביל להיות מסוגל לכל זה, בטח לאמא שלו כבר נמאס לשמוע אחרי הדגם של המעבד והיא כבר נכנעה והלכה לקנות לו XBOX וזהו). כמובן שזה לא רק ילדים, גם למבוגרים אין זמן לשבת ללמוד מה זה מחשב טוב, מה משתלם ומה לא, וכו'. הרבה יותר קל פשוט ללכת ולקנות XBOX או PS3, גם אם הוא היה עולה כמו מחשב top-end מודרני.

וכל זה עוד לפני שהגענו להתקנה והגדרות של מערכת הפעלה, תקלות... למרות שאת אלה תכל'ס צריך לדעת גם מי שסתם רוצה להתחפר בפייסבוק, אבל עדיין, הידע שצריך בשביל פייסבוק הוא ללא ספק בסיסי לעומת זה שצריך בשביל לגרום למשחקים לעבוד. להגדיר ג'ויסטיק או גיימפד זה גם משהו שבן אדם נורמאלי כנראה לא יסתדר איתו.

ואז אנשים באים ושואלים למה אין הרבה שחקנים לארמא :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים