עבור לתוכן

נדרש מפרט למחשב סלוני חזק מאוד (גם למשחקים) ללא ציוד נלווה בתקציב 4K פלוס מינוס

Featured Replies

פורסם

דרישות (מהחשובות יותר לפחות):

1. מעבד ולוח אם - חזקים מאוד (אין לי כוונות לשדרג כל שני וחמישי) intel core i7 960 3.2ghz האם הוא תורם למהירות המחשב ולביצועים ביחס למחיר?

אני לא גרפיקאי ולא מתעסק עם גרפיקה - אבל מבחינת גיימינג הייתי רוצה שלמחשב תהיה יכולת הרצת משחקים כבדים.

2. מארז סלוני וספק כוח - מארז מעוצב ושוכב עם אווירור וקירור טובים מאוד (כלומר לחשב גם תוספות של מאווררים נוספים ויחידות קירור מעבר לסטנדרט הקיים במארז כמו שהוא - אם צריך כמובן) מיותר לציין שהמארז על כל מאוורריו צריך ליהיות חרישי ככל שאפשר, אותו כנ"ל גם לגבי הספק כוח.

3. זכרון - כמה שיותר חזק 4gb לפחות + הסבר למה זה טוב כי אני לא כ"כ מתמצא בנושא הזה באופן ספציפי ובמחשבים באופן כללי.

4. כרטיס מסך - לא ממש מבין בזה, צריך ליהיות חזק מספיק בשביל משחקים כבדים (אני לא גיימר - אבל יש אופציה שזה יקרה) וגם סרטים כולל hd אם זה משנה בכלל.

5. דיסק קשיח - גם כאן אני לא ממש מתמצא בכל המהירויות וכדומה אז אשמח להסבר ממצה, נפח איחסון הייתי אומר 2000gb.

6. כונן + צורב dvd - עדיפות למשהו אמין וחזק, בנוסף בכוונתי לנטרל את ה dvd ולהשתמש בכונן של המחשב בתור נגן - לכן כדאי שיהיה טוב.

7. אינטרנט - כל המרכיבים הנ"ל חייבים למצות את יכולת המהירות ( 5mb) כלומר האינטרנט חייב לטוס, אשמח גם לדעת אילו מין המרכיבים של המחשב תורם לכך הכי הרבה (וחייב ליהיות קשר כי המחשב הישן שברשותי - זוחל במהירות של 5 מגה בייט בעוד מחשב חדיש יותר מגיב טוב יותר במהירות של 2.5 מגה בייט).

אין לי שום צורך בציוד נלווה המחשב יהיה בסלון, הוא יהיה מחובר לרסיבר (חשוב כניסות מתאימות במארז) ולטלוויזיה (lcd 46).

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

כמה שקט חשוב?

ורק שתדע, שמחשב כזה, גם כשהוא מיועד להיות בסלון, יהיה גדול, יחסית כמובן.

פורסם
  • מחבר

שקט ברמה בינונית ++ (לא רוצה להשקיע אלפי שקלים בנושא) בוא נאמר הכי שקט שאפשר ב300-500 ש"ח.

הייתי שמח גם לקבל קצת מפרטים - וגם האם שווה ללכת על מעבד 4 ליבות שהוא יקר משמעותית ממעבד 2 ליבות (מה בדיוק אני מקבל יותר בתמורה להשקעה במעבד 4 ליבות).

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לשמור כמעט על אותה רמת ביצועים אז למה לא.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 גג.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני hd ומשחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עדיין לא ידוע, הרבה זמן לא הייתי בתחום.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 גודל מסך 46 אינץ'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד היקפי - יחובר לרסיבר ומשם לרמקולים של סרווין ווגה, יש ברשותי מקלדת ועכבר אלחוטיים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8.

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ממש ידעתי מה זה, אבל לאחר קריאה קצרה קיבלתי מושג בסיסי - אז התשובה היא כן וברמה בינונית.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אדום.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). usb 3, ואני מתלבט האם כדאי להוסיף כונן ssd קטן על מנת להתקין עליו את מערכת ההפעלה, רציתי מארז htpc מעוצב אבל כנראה שזה לא יכנס בתקציב, מעבד ככל הנראה i5 2500k 3.3 עם לוח אם gigabyte ga-z268x אבל אני מוכן לשמוע גם הצעות אחרות, כרטיס מסך gigabyte gtx570 o.c או סופר אוברקלוק, כונן קשיח 1tr לפחות (תלוי בssd) עם 64mb, זכרון 4*4gb מסדרת הייפר של קינגסטון (אכן 16gb), מערכת קירור מצויינת, צורב dvd ובנוסף נגן dvd בעלי יכולות לצרוב ולנגן סרטי hd ובלו ריי.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן אמנם לא בטווח הקרוב, אבל בעוד 5-6 שנים אני ארצה לעשות שדרוג קל על מנת להפוך אותו למחשב בינוני.

פורסם
  • מחבר

הלווו אפשר קצת עזרה כאן :yelclap:

פורסם
  • מחבר

אני מתחיל להרגיש מקופח

פורסם

למה אתה צריך 16GB?

תפרט יותר את השימושים שלך ותן לנו לעשות את שיקולי החומרה.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על המפרט הבא:

מעבדCPU INTEL i5-2500K LGA 1155 3.3Ghz

Gigabyte MB GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 B3 לוח אם

KINGSTON 4Gb DDR3 Hyper X KHX1600C9D3/4G PC10666 זכרון (כפול שתיים סה"כ 8 ג'יגה בייט)

Gigabyte GV-N570OC-13I GTX570 320Bit כרטיס מסך

WD HDD 3.5" SATA 1TB דיסק קשיח

מארז THERMALTAKE DH202

צורב DVD Sony SATA X24

Arctic-Cooling AC-FREEZER 13 מאוורר למעבד

THERMALTAKE TR-600PCEU 600W ספק כוח

האם המחשב עונה על הדרישות שציינתי?

יעלה משחקים כבדים בצורה חלקה?

האם שווה להשקיע עוד 500-600 ש"ח ולהוסיף כונן ssd 60gb ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה? (או שזה מיותר לחלוטין).

הפעם בניגוד להודעות הקודמות אני מקווה שתהיה התייחסות לנושא.

פורסם

אתה יכול לחסוך 200 שקל אם תיקח במקום את הכרטיס של GB בגרסאת OC כרטיס של SPARKLE או INNO3D בגרסא רגילה (בכל מקרה כל גרסאות הOC האלה מגיעות עם אותו קירור ורק OC מהמפעל שכל אחד יכול לעשות)

במעבד אפשר לרדת ל2300 ואת ההפרש להשלים בOC קטנטן

SSD בעיקר עוזר בזמני טעינה

ווינדוס עולה מהר יותר ומשחקים נטענים מהר יותר (הכוונה פה לא למהירות של המשחק אחרי שהוא רץ אלה כמה מהר הוא יעלה מהרגע שתלחץ על הקובץ EXE)

פורסם
  • מחבר

מתלבט לגבי הכרטיס מסך - אם אני מחליף ל Gigabyte GeForce GTX560 1024MB

אני יכול לחסוך 600-700 ש"ח האם ההבדל בין 2 הכרטיסים הוא עד כדי כך משמעותי???

פורסם

יש הבדל השאלה היא למה לעשות את זה?

אם אתה מתכנן למשחקים אתה צריך מעבד חזק וכרטיס גרפי חזק

כל עוד אתה בתקציב אין שום סיבה לרדת בכרטיס מסך. למה שלא תקנה אחד ב200 שקל? הנה חסכת אלפייה

פורסם
  • מחבר

אולי כי לרדת מ 1800 ל1200

זה לא כמו לרדת ל200 ש"ח

אני מניח שגם כרטיס מסך ב 1000-1200 ש"ח הוא די חזק, לא?

ואם כתבת כבר שיש הבדל אז תפרט - איפה זה מתבטא במציאות?

(אל תרשום לי מ1280 מ"ב ל1024 מ"ב - את זה גם אני יודע לקרוא)

גם לא ממש הבנת את השאלה שלי - ברור שיש הבדל - אבל האם הוא משמעותי??

מהי התמורה שמקבלים בתמורה להשקעה של עוד 700 ש"ח?

אם אפשר גם לקבל חוות דעת מאנשים שיש להם ניסיון עם כרטיסי המסך הנ"ל ויכולים לתת חוות דעת אובייקטיבית על בסיס של יחס בין תמורה (ביצועים) למחיר.

פורסם

570 חזק מ560TI ב 25%, ה 560TI ייתן יחס עלות תועלת גבוה יותר, 6870 די צמוד ל560TI ועולה קצת פחות מ 900 ש"ח

ועל כן הוא מחזיק ביחס עלות תועלת הגבוה ביותר במיוחד למי שמתכנן לשדרג עוד שנתיים

perfrel_1920.gif

פורסם
  • מחבר

אהבתי את התגובה - מאוד מעניינת

רק אם אפשר הסבר על הטבלה ואופן חישוב היחס בין העלות לתועלת.

דבר נוסף - בטבלה רשום gtx 570 האם gtx 570 o.c נותן את אותו היחס בדיוק?

פורסם

- איזה הסבר על הטבלה?

- יחס עלות תועלת = מחיר הכרטיס חלקי האחוזים

- 570OC מן הסתם יהיה קצת חזק יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים