עבור לתוכן

אופציות להעברת מידע מכונן קשיח ממחשב שהתקלקל

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כמה שבועות הלך לוח האם של המחשב הקודם שלי, זאת אומרת שאין לי אפשרות יותר לגשת לכל המידע על הכונן קשיח שבמחשב..

הוצאתי את הכונן הקשיח מהמחשב הקודם, וכרגע אני מחכה לקבלת המחשב החדש שלי.

מאחר ואין לי גיבויים משמעותיים של רוב המידע החשוב לי שנמצא על הכונן, רציתי לדעת מה אתם ממליצים לעשות?

האם להתקין את הכונן הקשיח במחשב החדש שלי? (אני לא התקנתי אף פעם כונן קשיח, ומפחד לגרום נזק למחשב החדש)

האם אולי לקנות מארז חיצוני לכונן הקשיח ולהשתמש בו בתור כונן קשיח חיצוני?

מה בנוגע לכל קובצי המערכת, האם הם שיקול שאני צריך להתחשב בו? (שלא יגרמו לנזק או להתנגשויות עם מערכת ההפעלה במחשב החדש)

עריכה:

מדובר על כונן קשיח WD1600JS מסדרת Caviar SE

פורסם

מכיוון שמדובר על חומרה שונה לחלוטין (מחשב חדש) אז גם אם המחשב יצליח לעלות מהמערכת הפעלה הישנה עדיין מומלץ לעשות התקנה נקיה של ווינדוס.

אבל:

אני מנחש שתקבל עם המחשב החדש כונן יותר מתקדם ומהיר ולכן מומלץ להתקין עליו את מערכת ההפעלה.

לגבי אופן התקנת הדיסק הקשיח אתה יכול למצוא המון מדריכים ב- YOUTUBE, תרשום לדוגמה INSTALLING HARD DRIVE בחיפוש.

רק לפני שאתה ניגש להתקין את הקשיח הישן במחשב החדש תראה שאין איזה מדבקת אחריות שאם נקראת אז האחריות לא תקפה.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להעלות את מערכת ההפעלה מהדיסק הישן, אני רק רוצה להעביר קבצים בין הדיסק הישן לחדש ואז לפרמט אותו כך שיהיה לי עוד 160GB מקום, בנוסף לדיסק הקשיח 1TB שקניתי עם המחשב.

את המחשב אני אקבל בלי מערכת ההפעלה, והשאלה שלי אם לא יווצרו התנגשויות בין קבצי המערכת שבכונן הישן לבין אלה שבכונן החדש כשאתקין את מערכת ההפעלה בכונן החדש?

בנוסף, אני הולך להתקין מערכת הפעלה וינדוס 7 64Bit ובכונן הקודם יש לי מערכת הפעלה xp 32bit, ולכן אני שואל לגבי עניין התנגשויות וכדומה.. האם כדאי לי להתקין את הכונן הישן רק אחרי שאני אטפל בהתקנת וינדוס 7 או שזה לא ממש משנה?

פורסם

אני ממליץ קודם להתקין מערכת הפעלה על הכונן החדש ורק לאחר מכן לחבר את הכונן הישן לצורך העתקת המידע שלך.

לכשתגיע למצב שכבר מותקנת מערכת הפעלה על הכונן החדש תחבר את הכונן הישן למחשב כאשר המחשב מנותק מהחשמל ובשלב זה אל תחבר את כבל המתח מהספק לכונן הישן. תדליק את המחשב ותחכה שמערכת ההפעלה תעלה מהכונן החדש ורק אחרי שהמערכת עלתה תחבר את כבל המתח מהספק לכונן הישן.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים