עבור לתוכן

בניית NAS ביתי

Featured Replies

פורסם

אני גולש פה בפורום הזה הרבה זמן אמנם אבל רק עכשיו נרשמתי יש לכם פה אחלה של פורום ולמדתי המון ממנו.

לאחרונה התחלתי לחשוב שוב ושוב אם כדאי לי לבנות או לקנות NAS עלמנת לגבות את כל החומר שברשותי שהולך וגודל לו בקצב מפחיד.

קראתי פה הרבה בפורום הזה, בדקתי מחירים והגעתי למסקנה שבשביל מה אני רוצה הכי משתלם יהי לבנות לבד NAS.

אז מה אני מתכנן:

אני רוצה לבנות NAS אשר יכיל בתור התחלה 5 כוננים של 2 טרה כ"א, המחשב ישמש לאגירה של כל הסרטים, סדרות וכל התמונות שלי.

מה שאני רוצה זה שתהיה לי אפשרות להתחבר בממשק WEB לשרת, שרת ביטורנט, אפשרות להזרמה לסטרימר, ה-NAS יחובר למחשב HTPC שיש לי בסלון בעזרת כבל רשת והמחשב יקרא ממנו את כל המידע.

עוד משהו שמאוד חשוב לי זו האפשרות להוסיף למערך כוננים נוספים בעתיד מבלי שאצטרך לפרמט הכל מחדש (ראיתי פה פוסט עכשיו שדיברו על זה ש-FreeNAs לא מאפשרת את האפשרות הזו).

חומרה:

מארז: החלטתי שאני הולך על המארז Lian-Li PC-Q25 כיוון שהמארז מאפשר הכנסה של עד 7 כונני 3.5" - מכיוון שהמארז לא זמין בארץ הוא יקנה בחו"ל בימים הקרובים וישלח לארץ.

מעבד: ברשותי 2 מעבדים של אינטל האחד Q9450 והשני E6400 - האם אחד מהם יכול להיות לי טוב ?

זכרונות: גם יש לי 2X2GB DDR2 800MHZ - האם יכול להתאים ?

לוח: המארז שאני מעוניין בו יכול להכיל Mini-ITX / Mini-DTX ואשמח להמלצה על לוח מתאים, אם אפשר כמובן לחסוך את העניין של המעבד כי ברשותי כבר אני אשמח.

ספק: יש לי כבר ספק אבל ATX2 אבל אני בספק אם הוא יכנס למארז כיוון שרשום Maximum Compatibility PSU length: 140mm

מערכת הפעלה: כמו שהזכרתי כבר שתהיה אפשרות להוסיף בעתיד עוד כוננים, כיום יש לי 2 כוננים ואני מתכנן לקנות עוד 2-3 (המחירים ממש גבוהים עכשיו אז לא משתלם יותר), אני מתכנן לבנות מערך של שרידות של 2 כוננים (כמו RAID-Z2)

ממשק WEB לשליטה מרחוק ואם אפשר אז גם עוד כל מיני אפשרויות מתקדמות למרות שבהתחלה זה פחות חשוב.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים