עבור לתוכן

מפרט לגיימינג - תקציב עד 5K, רכישה של חלק מהפריטים באמאזון..

Featured Replies

פורסם

שלום, אני נוסע עוד שבוע לארה"ב ואחי רוצה לקנות לעצמו מחשב נייח חדש לגיימינג. התוכנית שלי היא להזמין דרך אמאזון חלק מהרכיבים ואז בארץ לקנות את שאר הרכיבים ולהרכיב. רכיבים עד כה שנראה לי עשויים להשתלם בקנייה דרך אמאזון - לוח אם, ספק, זיכרונות, כונן SSD 128 Crucial m4, אולי מעבד.. הבעיה היא שלמיטב הבנתי צריך שכל רכיב יעלה פחות מ - 200 דולר.. בכל מקרה אלה הדרישות:

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K עדיף לחסוך

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עדכניים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080, אבל גם סביר שיחובר לטלוויזיית 32 אינץ'.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות +

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח (מעדיף לקנות SSD ולהתאפק עד שהמחירים יחזרו להיות שפויים).

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? בתקציב הזה אשמח לרמת שקט גבוהה. +-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?קל - בינוני..

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).SATA 3 בשביל SSD.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מעוניין במערכת עם כרטיס גרפי יחיד!

המון תודה :)

פורסם

בכללי, לא יודע אם זה רעיון טוב. המחירים בארה"ב נמוכים יותר, אך יש גם היבט מבחינת אחריות וכמובן מכס (איני יודע אם יקחו החל ממחיר מסויים, אני בספק). ראיתי שתקציבך הוא כ-5 אלף זה מעל ומעבר לרכישת מחשב גיימינג חזק בארץ, עם אחריות מלאה.

פורסם

^צודק בהחלט. הייתי שוקל להביא רק מעבד שכן הוא קטן ולא מתקלקל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. קיבלתי. (וקבל התנצלותי על הדיון הנוסף - ראיתי לנכון לעשות הפרדה בין דיון לגבי רכיבים שכדאי להביא מח"ול ברמה הכללית לבין דיון אישי פרטי שלי לגבי מפרט ספציפי).

רציתי לציין רק שיש הבדלים בחלק מהרכיבים בצורה מאד מהותית, לוחות אם שבארץ עולים מעל 700 שקל, אפשר להשיג בסביבות ה - 150 דולר גג. ספקים לדוגמה קורסאיר TX650 עולה בארץ 630, ואפשר להשיג אותו ב - 88 דולר - חצי מחיר!.

בכל מקרה, אשמח למפרט מלא, לא כולל כונן קשיח (אני אשבור תראש בהמשך לגבי זה).

תודה

פורסם

בבקשה - נשאר מספיק תקציב בשביל SSD. כרטיס מסך בודד חזק, לוח מפוצ'ר ומתאים ל-OC די גבוה, קירור איכותי ושקט ומעבד חזק:

מעבד:

[..] INTEL 2500K + SCYTHE MUGEN II- זמין במלאי ₪1150

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 ₪572

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] PNY GTX570 1280MB DDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3500 ש"ח ! ₪1579

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪282

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4021

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

רציתי לשאול האם המפרט הבא הוא מאוזן וראוי לאור דרישות המפרט שציינתי לעיל? (לאור מחירים יותר אטרקטיביים אני שוקל דווקא כן CF של 6870)..

intel core i5 2500k

CM hyper 212 Plus

corsair vengence 8gb 1600

ssd crucial m4 128

his iceQ 6870 X2 - CF

כונן אופטי רגיל

Corsair 650TXV2 - האם הוא מספיק ל - CF? נראה שכן.. אשמח לאישוש.

לוח אם - אין לי שמץ מה לבחור.. האם asrock z68 extreme3 gen3 ב - 120 דולר כדאי?

מארז- גם אין לי שמץ מה לבחור.. ירכש בארץ בוודאות..

סך הכל לכל הפריטים שכן רשומים כולל הלוח אם והערכת עלות למארז: כ - 4400 שקל..

אשמח לריג'קטים ורעיונות לשיפורים/שינויים.. המון תודה :)

פורסם
  • מחבר

bump :hi:

פורסם

המפרט בסדר והלוח טוב.

אבל - הזכרונות יקרים והקירור לא מספיק טוב ל-OC רציני.

הספק מצויין ויספיק. בכמה הוא נמכר?

פורסם
  • מחבר

הזכרונות עולים 50 דולר שזה 180 שקל - בהשוואה לברירת מחדל ב - 264 שקלים בארץ זה נשמע לי כמו עסקה טובה בלי קשר.. :)

הקירור - אני יודע שהוא לא מיוגן 2, אבל ממה שקראתי עליו ביקורות בחו"ל בעיקר הוא מספיק ל - OC בינוני ועולה רק 25 דולר.. שזה פחות או יותר מה שאני מתכנן.

הספק עולה 88 דולר. אני קצת חשדן לגביו כי הבנתי שזה "סדרה" חדשה שהיא לא בעצם ה - TX של פעם.. כלומר הרכיבים הפנימיים מיוצרים במפעל אחר וכו'.. לא סגור על זה.. אבל המפרט על הנייר שלו ביחס למחיר נשמע מעניין...

הלוח אם מפוצ'ר בצורה בלתי נגמרת.. אבל הגיוני שיעלה 120 דולר??? הוא גם תואם אייבי ברידג', גם CF X8X8, גם USB3 SATA3, PCI3

שאין לי שמץ למה צריך בזמן הקרוב PCI3, גם ביוס UEFI.. אני חוזר שוב - 120 דולר??? זה 444 שקלים, כאשר הלוח בארץ עולה 803..

תודה

פורסם
  • מחבר

מצטער על החפירה..

אני מזמין את הפריטים הבאים וארצה השלמת מפרט בארץ של הפריטים החסרים..

1. מעבד I5 2500k

2. 6870 פעמיים.. CF

3. ספק corsair 650txv2

4. כונן SSD crucail m4 128.

5. זיכרונות 8GB corsair vengence 1600.

כל אלה לוקחים מהתקציב 2550 שקל.. מה שאומר שאני יורד בתקציב ל 4000.

מה שצריך להשלים בארץ זה - מארז, לוח אם, מאורר למעבד ומסך.

אשמח להצעות לגביהם..

חשבתי על הלוח אם של Asrock Extreme3 Gen3.. עולה 803.. כדאי?..

המון תודה ומתנצל על הדיון המתארך הזה מצידי

פורסם

תחפש את הלוח בזול יותר. דווקא את הלוח הזה הייתי מביא מחו"ל מאחר והוא מתומחר שם מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים