עבור לתוכן

קבל ב crossover של רמקול PA

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לסדר רמקול PA (שמכיל מגבר מובנה)

ב crossover יש קבל מנופח שמחובר במקביל לרמקול הגדול, ויש פיוז שרוף בכניסת ה 240V

העפתי את הקבל לגמרי (כך שנשאר הרמקול הגדול מחובר בטור לסליל ללא הקבל, והטויטר נשאר בטור לקבל אחר ללא שינוי), החלפתי פיוז, כרגע הרמקול עובד

מה זה הקבל הזה ? הוא של 400V ו 10uF ונראה כמו קבל אלקטרוליטי, אבל אין לו קוטביות

ניתן להחליף אותו אם קבל פוליאסטר רגיל (של 400V ו 10uF) של מזגן ? כלומר האם הקבל ה "אלקטרוליטי ללא קוטביות" הזה מיוחד במשהוא ?

איך הם הגיעו ל 400V ? המקס' שיש בתוך הרמקול זה 80V AC (אם יציאה באמצע הסליל כלומר נראה לי שהם בכלל מנצלים את זה כ 40 ו 40 במקביל דרך 2 דיודות), למה בכלל צריך קבל של 400V ?

האם הקבל הזה (שאוליי נפרץ ?) יכול לגרום לשריפת פיוז slow blow בכניסת ה AC ?

האם יכולה להיות סיבה למה הקבל נפרץ או סתם (כלומר הבעיה התחילה מהקבל עצמו) ?

פורסם

פעם ניסיתי להתחכם ושמתי קבלים ביפולאריים של 100V בקרוס. אחרי חצי שעה הם התפוצצו כמו קפצונים. כנראה בגלל מתחי הפיק, הזרמים הגבוהים, ההספק המצטבר או שילוב של הכל ביחד - דרוש קבלים עמידים במתח גבוה יחסית.

אתה יכול להחליף עם קבל של מזגן, אם כי נראה לי עדיף קרמי, (שיקולים של גודל?)

הקבל הוא אלקטרוליטי, כך שהוא מתייבש ומתנפח מחום העבודה של הקרוס. למרות זאת, נדיר שאלקטרוליטי נפרץ ומקצר. יותר סביר זה שהוא לא הפעיל את חלוקת התדרים הנכונה, הסאב קיבל גם גבוהים, הזרם הכולל עלה, והפיוז נשרף. במצב הקיים אתה עדיין מקבל גם גבוהים בסאב (או נמוכים בטוויטר?) ובווליום גבוה לאורך זמן אתה שוב תשרוף משהו.

אגב, יש פיוזים אחרי השנאי? כי הם היו אמורים להשרף קודם.

פורסם
  • מחבר

הרמקול הוא PA (כלומר : מארז גדול), לא תהיה בעיה לשים שם קבל של מזגן

הקבל המקורי הוא אלקטרוליטי ? יש דבר כזה אלקטרוליטי בלי קוטביות ?

הקבל של המזגן הוא מסוג "שחזור עצמי" כלומר : הוא בנוי לזה שבאיזה שהוא שלב הוא נפרץ, והוא בנוי כך שכשהפריצה קוראת אז חלק מהקבל (מהלוח) נשרף ומתנדף, והקבל ממשיך לעבוד בלי החלק הזה. אם הזמן הקבל נשרף יותר ויותר מהמקום הזה (כי בקצה של החלק שנשרף יש שאריות של המתכת שיכולות לקצר וכו), באיטיות, ובשלב מסויים הוא כבר לא יכול לנתק יותר את הקצרים של עצמו ואז הוא פשוט נמס ונשרף לגמרי

ה "שחזור עצמי" מיועד כדיי שהקבל לא יפסיק לעבוד במכה אחריי הקפיצת מתח הראשונה (שיכולה להיות יום אחריי ששמת אותו), אלא ש "ימשוך את הזמן" כמה שאפשר כשהוא כבר מתחיל להיהרס, וכך בממוצע יהיה לקבלים אורך חיים ארוך יותר

יכולה להיות בעיה לשים קבל כזה ברמקול ?

פורסם

א. קבלים ביפולאריים אלקטרוליטים הם דבר שקיים (פגשתי אותם לדוגמא בכמה מגברים שתיקנתי), אך עד כמה שזכור לי הם לא נפוצים בקרוס-אובר. לדעתי הרבה יותר נפוץ לראות קבלי Film, זה לפחות מה שאני פגשתי עד כה. הם יכולים להיראות כמו אלקטרוליטים אקסיאלים (axial). מצד שני אני התעסקתי רק עם רמקולים ביתיים וייתכן שברמקול PA שמיועד להספקים גבוהים משתמשים בקבלים מסוג אחר.

ב. הסיבה ששמים קבל עם מתח גדול כל כך היא לא כי המתח של הספק יגיע לזה, אלא מהסיבה הפשוטה שזה מעגל תהודה. המתחים שם יכולים בקלות לעבור את מתח הספק לפרקי זמן קצרים. זה לא מעגל שקל לנתח כי לכל דרייבר יש מעגל תמורה קצת מורכב (עם מספר רכיבים קיבוליים\השראותיים) ובשילוב עם הקבל והסליל בכניסה צריך להשאיר מרווח ביטחון מספק. במיוחד אם מדובר על ציוד PA שמתוכנן לעבוד בתנאים קשים ולאורך הרבה זמן לכן מצופה מהם להשאיר מרווח ביטחון גדול יותר מאשר בציוד ביתי.

פורסם
  • מחבר

שמתי במקום הקבל המקורי 10uF 400V קבלים חדשים 2x 6uF 400V פוליאסטר שחזור-עצמי (של מזגן) במקביל. בבדיקה קצרה הרמקול עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים