עבור לתוכן

יש לי מחשב עם אינטרנט, עכשיו אני צריך שלמחשב נייד יהיה אינטרנט.לקחתHPNA?הומפלאג?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב אחד רגיל בבית שאני איתו 3 שנים. בזמנו התחברתי לאינטרנט והביאו לי מודם רגיל שהתחבר לקיר ומשם למחשב שלי, והכל סבבה, יש לי אינטרנט.

אחי קנה לפני שבוע מחשב נייד ועכשיו הוא רוצה שיהיה לו בדיוק את אותה החוויה שאני מקבל מהמחשב שלי. גם הוא רוצה ללחוץ על כפתור ולהיות מחובר לאינטרנט במהירות 2.5 מגה בדיוק כמוני. לראות יוטוב ולשחק במחשב ברשת.

איך עושים את זה?

בהתחלה הרעיון הראשון והכי פשוט שעלה לראש הוא לקנות נתב אלחוטי ולגלוש בWIFI- אבל אני די מתנגד, גם בגלל קרינה (כן כן, אין שום מחקרים מדעיים שמאששים) וגם בגלל אבטחה (כן כן, יש סיסמא והצפנה. ועדיין לא נוח לי שהביטים שלי יצאו מחוץ לקירות דירתי, מוצפנים או לא).

אחי הסכים להתפשר ואמר לי שאם יש פיתרון שבו הוא יכול ללכת בכל רחבי הבית להכניס כבל לקיר ולגלוש במחשב- הוא יהיה מרוצה.

אז גלשתי קצת באינטרנט (בייחוד באתר של בזק) וראיתי 2 הצעות רלוונטיות:

HOMEPLUG ו

HPNA3.1

על הומפלאג קראתי קצת בפורומים בחו"ל והבנתי שיש לו בעיות של:מהירות (לא מעביר בקצב מספק), יציבות (הרבה פעמים יש נפילות ובכלל הוא מפריע למכשירי חשמל אחרים ויש חשמל "מלוכלך" יותר(לא בטוח שהבנתי מה זה אומר)), קרינה (נראה כי גם הוא מקרין כמעט כמו WIFI), פרטיות (הבנתי שישנם הרבה מקרים שאתה והשכנים שלך חולקים פאזות ולכן המידע בכבלי הבית שלך עובר גם אליהם) ו... נדמה לי שזהו.

על HPNA לא מצאתי הרבה מידע.

האם תוכלו לעזור לי והגיד מה נכון, מה לא, ומה בכלל אני צריך? (לאור הדרישות שלי, שהן חוסר קרינה, חוסר יציאה של מידע מחוץ לכותלי הבית וחויית שימוש כמו במחשב רגיל שמחובר בצורה רגילה).

תודה.

פורסם
  • מחבר

נ.ב קראתי (באיזה מסמך שמצאתי ברשת: http://www.powernet.co.il/Doc/HPNA3%20Q&A%20Heb.pdf ) שWIFI הוא בעצם איטי יותר מאשר HPNA.

אז האם הפתרונות הקוויים הללו עדיפים בעצם על אלחוט גם מהבחינה הזו?

פורסם

במצב שאתה מתאר HOMEPLUG נראה יותר מעשי כי בטח יש בבית יותר שקעי חשמל מאשר טלפון. בכל מקרה חומר על HPNA יש בסקירות באתר שלי - http://www.netcheif.com/Reviews/PAR-720G/PAR-720G.htm

פורסם
  • מחבר

תודה, אחלה אתר ,נתתי לך 17 לחיצות פרסומת.

אבל לא כל כך מצאתי מידע לגבי החששות שלי. למעט נושא הזמינות, שזה נכון באמת יש לי יותר שקעי חשמל, אבל אם מדובר בטכנולוגיה יותר טובה (כמו שרשמתי מקודם- מבחינת קרינה, אבטחה ויציבות) , יש מוכנות להתפשר בעניין הזה. גם שקע חיבור טלפון אחד לכל חדר (כמו שיש לנו) זה סביר.

אז יש במקרה מידע מהסוג הזה?

תודה.

פורסם

אלחוט רגיש הרבה יותר להפרעות חיצוניות ובמיוחד בבתים גדולים יש איתו בעיות. HOMEPLUG אמנם חסין להפרגעות חיצוניות, אבל הוא מוגבל במרחק ועומס של חיבורי חשמל עלול גם פה להוות בעיה. שתי הטכנולוגיות הללו נחותות מהעברת כבל רשת, אבל אם ממש לא נדרש אלחוט (שהוא חיוני ב-SMART PHONES, IPAD וכד') טכנולוגיה קווית עדיפה לטעמי. יש באתר סקירות על שני מתאמי HOMEPLUG - כדאי שתקרא אותן.

פורסם
  • מחבר

כן, קראתי על הומפלאג ובגלל זה אני גם שואל.

אלחוט כבר אמרתי שאני לא רוצה וכיוון שאיני יכול לקדוח בקירות הברירה היא בין הומפלאג לHPNA, ואני מנסה להבין איזו טכנולוגיה תזלוג פחות מחוץ לבית ואיזו תעשה פחות קרינה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים