עבור לתוכן

Crucial m4 64\128?

Featured Replies

פורסם

אחרי הרבה הרהורים הגעתי למסקנה שאני קונה השבוע SSD למחשב הנייד, החלטתי שאני הולך על ה-Crucial M4. ההתלבטות היא האם לקנות את הדגם של ה-128 או ה-64. הנפח לא ממש משנה לי, ברגיל אני לא משתמש 40-45 ג'יגה (מקסימום) במחשב, מכיוון שיש לי קשיח חיצוני.

1. אני יודע שה-128 יותר טוב מבחינת ביצועים, בכתיבה למשל. האם בתור משתמש ממוצע שצריך את המחשב בעיקר ללימודים וצרכים יומיומים אפשר להרגיש בהדבל בין 2 הדגמים? ואם כן מה לדוגמא?

2. חשוב לי שהמחשב יעלה מהר ובעיקר יפתח דברים מהר, האם ה-Boot time לדוגמא שונה בין הדגמים? האם זה תלוי במהירות הקריאה? כי אם כן אז הם אמורים להיות שווים, לא?

3. בנוסף אני לא בטוח אם המחשב שלי תומך ב-SATA 3, רוב הסיכויים שכן אבל לא ב-100%. אז אם למישהו יש אלטרנטיבה שתהיה עדיפה, אם יש כזאת, אני אשמח לעזרה.

אי אפשר לבדוק אם הלוח תומך ב-SATA 3, כל תוכנה נותנת מידע שונה. מצד אחד הלוח אמור לתמוך, מצד שני דיברתי עם HP והם אמרו שלא, המצב לא ברור...

פורסם

ה-128 מהיר יותר. האם תרגיש את זה? אם תעביר קבצים גדולים ותעקוב אחרי המהירות אז כן, ועדיין לא בהרבה.

לצרכים שלך נראה כאילו גם SSD זה מותרות ולכן הייתי ממליץ לחסוך וללכת על ה-64.

אם המחשב שלך לא תומך SATAIII (וזה הזמן לתת את דגם לוח האם) אז ההבדל כבר לא יורגש. גם אז אמליץ לקנות מתאם ל-SATAIII אם יש לך

את חריץ ההרחבה המתאים.

פורסם
  • מחבר

ה-128 מהיר יותר. האם תרגיש את זה? אם תעביר קבצים גדולים ותעקוב אחרי המהירות אז כן, ועדיין לא בהרבה.

לצרכים שלך נראה כאילו גם SSD זה מותרות ולכן הייתי ממליץ לחסוך וללכת על ה-64.

אם המחשב שלך לא תומך SATAIII (וזה הזמן לתת את דגם לוח האם) אז ההבדל כבר לא יורגש. גם אז אמליץ לקנות מתאם ל-SATAIII אם יש לך

את חריץ ההרחבה המתאים.

ערכתי את הנושא, תראה מה כתבתי בסוף.

אפשר לבדוק על ידי פתיחת המחשב והסתכלות איך חריץ ה-SATA נראה? אם כן אני יכול לעשות את זה...

פורסם

אין צורך לצטט הודעה שמעליך.

תאמר לנו את דגם הלוח, יותר פשוט. אם אינך יודע אז תבדוק בחוברת הלוח או שתוריד את התוכנה cpu-z ותראה מה היא אומרת תחת הלשונית motherboard

פורסם
  • מחבר

שים לב לשוני בין הנתונים, הקפתי בעיגול:

SB800 היא סדרה, לא דגם ספציפי, SB850 תומך ב-SATA 3, לעומת זאת SB810 לא.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_chipsets - מקור.

unledrpe.jpg

פורסם
  • מחבר

בנוסף הדגם הכי נחות של Hudson-1, תומך ב-SATA 3.

אבל הבעיה האמיתית היא שב-Live Technical Chat של HP USA, הם אמרו לי בפירוש שאין תמיכה ב-SATA 3 במחשב, זה הקטע המוזר, אולי לא היה לנותן שירות כוח לבדוק את זה, אז הוא אמר שלא.

פורסם

גם אם תשים את הM4 על SATA 2 הוא עדיין ייתן לך אחלה ביצועים

פורסם
  • מחבר

גם אם תשים את הM4 על SATA 2 הוא עדיין ייתן לך אחלה ביצועים

בקיצור אין איזה אלטרנטיבה, נניח איזה דיסק של OCZ או INTEL שעדיפים עליו בהתחשב במחיר, גם אם הם SATA 2 או 3?

פורסם

ה-M4 הכונן המשתלם ביותר נכון להיום.

פורסם
  • מחבר

אם זה הכונן המשתלם ביותר וה-SATA לא משחק פה עניין משמעותי לצרכים שלי ובמיוחד אם זה ה-64 ולא ה-128. נניח ואני הולך לקנות מחר SSD אתם ממליצים ואומרים בלב שלם שה-64 M4 היא הבחירה הטובה ביותר שאני יכול לעשות :) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים