עבור לתוכן

HP PhotoSmart 850

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה בדבר זמן ההשהייה הארוך בין לחיצה לצילום שדובר פה?

פורסם

יצא לי להשתמש קצת ב 850 וזמן ההשהייה הזה הוא לא ארוך בצורה מטורפת, דווקא די סביר.

מה שכן, אין למצלמה הזו שום פונקציות ידניות, וזה חסרון בגלל שזה מאוד מגביל את הצלם (אלא אם כן הדרישות מהמצלמה הן לצלם את החתונה של השכן או את הפיקניק המשפחתי ואין כל צפי למשהו מעבר לזה) ויש מצלמות טובות יותר במחיר שלה (Canon A70, לדוגמה).

מצד שני, יש לה חיישן של 4 מגה-פיקסל מה שמאפשר לייצר תמונות מאוד גדולות, אבל אם הבחירה היא בין אופציות ידניות ו 3 מגה פיקסל (A70) לבין אוטומטי לחלוטין ו 4 מגה פיקסל (850), אני הייתי הולך על ה A70..

פורסם
  • מחבר

רגע של בלבול - כמות המגה פיקסל (3 או 4) קובעת רק את הגודל הפיזי של התמונה שישנה גם השפעה על האיכות?

פורסם

רק הגודל הפיזי

פורסם
  • מחבר

אם כך, אם אין לי כוונה לפתח תמונות בגודל העולה על 20x30, אין טעם ב-4 מגה פיקסל?

פורסם

לדעתי, לא.

פורסם

אכן,

לתמונות של 10x15 מומלץ מינימום 2MP, פיתוח מעל זה - מומלץ להשתמש ברזולוציה גבוהה יותר.

לכן על ה-A70 בלב שקט.

(אם אתה רוצה להשקיע עוד קצת, אז ה-A80)

פורסם
  • מחבר

האם ניתן לפתח תמונות בגודל 10x15 שצולמו לדוגמא ב 3.2 או שחייבים להקטין רזולוציה?

פורסם

להקטין ? מה פתאום.... הקטנה של התמונה גורמת לאיבוד נתונים בתמונה (למרות שזה לא נראה לעין במחשב, בפיתוח זה כן).

אני אישית שולח לפיתוח תמונות בגודל 1600x1067 (פורמט פיתוח 3x2), מניב תמונות טובות בהחלט.

אם אני מחליט לפתח לגודל גדול מ-10x15 אני שולח ברזולוציה גבוהה יותר.

אם אתה מפתח רק ב-10x15 לא משנה באיזו רזולוציה אתה שולח לפיתוח...

רק תדאג לכך שהתמונה שאתה שולח תהיה בפורמט 3x2, אחרת תחזור לחנות עם "תלונה" מדוע חתכו לי את התמונה לרוחב. :P

פורסם
  • מחבר

אממ מה זה אומר פורמט 3x2 ?

פורסם

אני מציע לך לקרוא לגבי זה בפורום של יוגנד -> כאן

יש שם הסברים מפורטים לגבי שאלתך.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

צ'בי נגיד ואני לוקח את הסטיק זכרון של ה-CanonA70 לחנות צילום הם לא יכולים לפתח לבד?

אני צריך לעבור תמונה תמונה בפוטושופ ולהקטין ל-3X2?

תודה. :)

פורסם

צ'בי נגיד ואני לוקח את הסטיק זכרון של ה-CanonA70 לחנות צילום הם לא יכולים לפתח לבד?

אני צריך לעבור תמונה תמונה בפוטושופ ולהקטין ל-3X2?

תודה. :)

דווקא מספר חנויות צילום מציעות את האפשרות הזו והיא בהחלט מומלצת לעצלנים שביננו. אבל מכיוון שהם חותכים את התמונות באופן "עיוור" מומלץ לעשות את החיתוך בעצמך וכך שתהיה לך בקרה על החיתוך (ואנשים לא יתחילו "לאבד את הראש" ;D)

פורסם

בדיוק :behead:

ותמיד כדאי לעבור כמו כן על הצבעים וה-Color Balance של התמונה ליתר ביטחון, ולחתוך כמו שצריך.

פורסם

ובנוסף, יש לפעמים תמונות עם פאקים קטנים שאפשר פשוט למחוק או להוציא בפוטו שופ...

ליכלוך בשן, שיער קופץ, תינוק עם ממתקים/ליכלוכים על הפנים (אחי הקטן...)...לא חסרים מצבים כאלה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים