עבור לתוכן

קניית מסך טלויזיה לצורך שימושי מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום

אני יותר נוטה לרכישת מסך טלויזיה גדול בכוון של 42" עם רזולוציה של 1920X1080 וקצב רענון של 100MHZ.

יש דגם זול שנמכר בשופרסל במחיר נמוך והאיכות סבירה למרות שייתכן מאוד שיש מסכים יותר יקרים ויותר טובים.

http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=3179&CategoryID=576&Page=2

בכל מקרה נתקלתי במפרטים שרשום שם שהרזולוציה של המסך לצורך שימושי טלויזיה אומנם היא 1920X1080 אבל לצורך שימושי מחשב היא יותר נמוכה.

האם זה תמיד ככה?

כלומר אם אני ארכוש מסך טלויזיה ברזולוציה FHD אזי לצורך שימוש מחשב (סימולטור טיסה) הרזולוציה תהיה נמוכה יותר? ??? ?

תודה.

פורסם

אל תקנה טלוויזית מדבקה.

אם לאגים חשובים בסימולאטורים (לא שיחקתי בהם אף פעם) אז תמנע ממנגנוני 100 הרץ למיניהם.

בטלוויזיות נורמליות, גם ברמת הכניסה, אין שום בעיה לעבוד ב FHD לשימושי מחשב.

חפש בפורום LG LD460 עם פאנל IPS.

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי קצב רענון של 100MHZ חשוב לתנועה חלקה.

כשהתבוננתי בטלויזיות שונות כולל של טושיבה ו LG ,באלו שלא היה קצב רענון גבוה התנועה במסך גמגמה במיוחד במהירויות איטיות וזה נראה מעצבן להתבונן בכזאת תמונה , לעומת זאת הפיילוט הזולה שהיא מדבקה היתה עם קצב רענון של 100MHZ והיה יותר נוח לצפות בה.

חוץ מזה השיקול שלי הוא בעיקר המחיר.

טלויזיה של 42" אמורה להיות יקרה יחסית במיוחד כשהיא LED לכן הפיתוי לרכוש כזאת טלויזיה במחיר של 3350 ש"ח.(יש גם 46" במחיר 3500 ש"ח).

אבל אני עדיין מתלבט כי אני לא רוצה ליפול.

אולי אני ארכוש טלויזיה איכותית לסלון ואחבר לה את המחשב ואראה איך זה נראה על מסך טלויזיה ואחרי זה אחליט.

פורסם

כשהתבוננתי בטלויזיות שונות כולל של טושיבה ו LG ,באלו שלא היה קצב רענון גבוה התנועה במסך גמגמה במיוחד במהירויות איטיות וזה נראה מעצבן להתבונן בכזאת תמונה , לעומת זאת הפיילוט הזולה שהיא מדבקה היתה עם קצב רענון של 100MHZ והיה יותר נוח לצפות בה.

קשה לי להאמין שיש פה משהו מעבר לשכנוע עצמי. הרי המקור שלך (שידורי טלוויזיה?) כנראה לא היה יותר מ30HZ.

פורסם
  • מחבר

בכלל לא.

הם הקרינו סרטים...היה סרט של ג'ים קארי ואחרי זה סרט של רוברט דה נירו. :-) ובטלויזיית המדבקה התמונה היתה כמעט לגמרי חלקה ללא גמגומים לעומת הטלויזיות היוקרתיות.

בכל מקרה אני רק מתעניין בנושא כי אין לי עניין להיות לכוד במסך של 24" שמיועד למחשב אלא דווקא בגלל העניין של הסימולטור לגדול למשהו יותר רחב.

ואני לא משוכנע עצמית או לא...אלא מנסה ללמוד מה שאפשר ולבדוק את הנושא. ;)

כל טוב.

פורסם

ישנם המון טריקים שיווקיים שהופכים את המסך המשתלם ביותר למכירה לזה עם התמונה הטובה ביותר.

למרות שהכי טוב לראות בעיניים, יש לקרוא ביקורות ואם כבר הולכים לראות, לחבר בעצמך את המקור (לבוא עם לפטופ).

*אל תתייחס למילה 'לד'.

פורסם

מנגנוני 100 הרץ+ יוצרים אפקט של אופרת סבון. רוב האנשים לא סובלים את זה. בטלוויזיות טובות יותר יש כוונון של המנגנון שמאפשר להגיע לתוצאות סבירות. זה נועד לעזור בצפיה בתוכניות מהירות כמו משחקי כדורגל. בסרטים מומלץ לכבות את זה.

לגבי סרטי HD, ברוב הטלוויזיות הטובות (אפילו 50 הרץ) יש מנגנון לזיהוי וצפיה ב 24 הרץ שמבצע הכפלה של פריימים וזה נראה הרבה יותר טוב (למשל REAL CINEMA ב LG). רוב הסיכויים שהמוכרים בחנות לא יודעים אפילו שזה קיים.

אני לא הייתי קונה טלוויזיית מדבקה, גם אם כתוב עליה "פאנל של סמסונג". השוק הזה צפוף ורווי, והמחיר המוזל בא בגלל שמוותרים על משהו (כגון איכות קבלים, מעגלים, פאנלים וכו'...). אין ניסים בתחום הזה. זה לא שלזבי צ'י בסין יש טריק ש LG או סמסונג לא מכירים. הנטיה של מוכרנים לדחוף את הזבל הזה להמונים רק מחזקת את הטענה שהמחיר הוא סופר זול ולכן מאפשר להם רווח גבוה יותר מה שמחריף את נושא הויתור על האיכות.

פורסם

הם הקרינו סרטים...היה סרט של ג'ים קארי ואחרי זה סרט של רוברט דה נירו. :-) ובטלויזיית המדבקה התמונה היתה כמעט לגמרי חלקה ללא גמגומים לעומת הטלויזיות היוקרתיות.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב שקשורה לזה היא אם הסרט במקרה היה בדיוק 25FPS, ואז זה מתחלק בלי שארית ומתאים בול ל100HZ אך לא ל60HZ. לעומת זאת ב30FPS למשל זה יהיה הפוך, וב24FPS יהיה יתרון ל120HZ.
פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.. בכל מקרה לא קניתי.

ואם אני אחשוב על זה אני באמת אלך עם הנייד ואפעיל שם את הסימולטור ונראה איך זה נראה.

לבינתיים אפשר לחכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים