עבור לתוכן

ספק כוח מעבדתי או שווה לו

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הדרישות שלי הם פשוטות,

אני רוצה משהו שיחליף לי סוללות.

סתם דוגמא:

לפני כמה חודשים נדפקה לי מברגה חשמלית קטנה,בדקתי כמה הסוללות נותנות- 6V

עכשיו אני רוצה לחבר לו 6V כדי לבדוק האם הבעיה היא בסוללות

מה שעשיתי זה לחבר עם תא סוללות 4 סוללות,

מה שהיה ממש לא נוח...

אני לא מתכוון לעשות שימושים גדולים בספק כוח הזה

שנאי DC יש לי כמה:

18v- 250ma

15v -250ma

6v - 350ma

בנוסף יש לי ספק של מחשב שיושב בצד,

אם אלו לא מתאימים אני יכול לחפש או לקנות משהו שיתאים

אתה יכול להציע לי אחד שאפשר לחבר לו קירור?

• תגובות 58
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא בדקתי את זה, אבל נראה לי הגיוני שמברגה תצטרך לכל הפחות כמה מאות מילי-אמפרים, בהתאם לעוצמה של המברגה. לכן אתה תצטרך להשתמש בספק שיודע לתת את הזרם המתאים. ספקים של מחשב אינם מספקים בידוד מרשת החשמל, כך שבתור תחליף לסוללה זה לא יתאים (עבור הבדיקה של המברגה זה יהיה בסדר כל עוד לא תקצר אותה לכלום, אבל בשימושים אחרים זה לא בהכרח יתאים). שאר הספקים שלך נראים לי אישית חלשים מדיי (אלא אם תשתמש בממיר DC-DC שבהם ניתן להגיע לזרם מוצא גבוה מזרם הכניסה עבור מתח מוצא נמוך ממתח הכניסה). אגב, המברגה תעבוד בסדר גמור גם עם מתח שונה מ-6V, המתח של הסוללה משתנה בהתאם למטען שיש בה. סוללות NiMH בדר"כ מתחילות מ-1.5V, יורדות מהר מאוד לאיזור ה-1.2 ולקרת סוף החיים יורדות גם ל-1V ואף מתחת לזה. כמובן שזה נכון עבור כל תא, לכן אם יש לך סוללה של מתח גבוה יותר היא בדר"כ חיבור של כמה תאים בטור. לכן אם יש לך סוללה של 4 תאים אין בעיה להשתמש בספק של מחשב עם מוצא ה-5V שלו. אגב, אם אתה משתמש בספק מחשב ללא שום עומס, אז כדאי מאוד להוסיף לו נגדים שיצרכו זרם קבוע, משהו כמו 0.5A מהמסילות של ה-5V וה-12V אמור להספיק. ספקי מחשב בדר"כ חייבים זרם מינימלי בכדי לתפקד בצורה נכונה (לפעמים המידע הזה מופיע במדבקה על גבי הספק).

אני לא יכול להציע לך אחד אחר כיוון שאין לי מושג מה יש באיביי למכירה, אני במקומך הייתי בונה לעצמי ספק מתאים וחוסך את כל הכאב ראש הזה. אני בדר"כ מוציא מציוד שהולך לפח רכיבים שיכולים להיות שימושיים (שנאים, קבלים גדולים, וכו'), מה שחוסך המון בעלויות של דברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

גם אם אני אבנה אחד הוא יהיה בערך באותה רמה של מה שאני יכול לקנות.

זה לא רק מברגה

עוד המון דברים שאני רוצה להפעיל ואין לי את המתח המתאים

פורסם

ספק של מחשב כן מנותק מהמתח של החשמל, הוא רק לא מנותק מהאדמה של החשמל. ברוב המקרים זה לא אמור להפריע לך

פורסם

זו הייתה הכוונה שלי, וזה מתכון לאסון.

עבור מישהו שמודע לזה ויודע מה הוא עושה אין עם זה בעיה, אבל עבור מישהו שלא מתמצא בדברים זו מלכודת שרק מחכה שתיפול בה.

פורסם

אתה תיפול בה ברגע שיש לך יותר ממקור מתח אחד במעגל, ואתה מנסה לחבר אותם + ל - כדיי לקבל מתח שלילי וכו.... אז למתח השלילי תחבר שנאי ללא אדמה, סוף הסיפור

פורסם

בשבילי ובשבילך זו לא בעיה. למי שאין לו מושג מהו ספק צף זו בעיה, ולכן אני ממליץ לו מראש לנסות ולהימנע מספק שכזה.

פורסם
  • מחבר

טוב, השכלתי.

אהבתי את ההסברים והעליתם נקודות שחשוב לדעת.

אני בסופו של דבר רוצה לקנות אחד מן מייצבי המתח הללו.

איזה מהם הוא הכי טוב?

גופי קירור יש לי כאן בשפע.

מה הבעיה בצ'יפ שיש כבר על הכרטיסים?

אפשר אולי להחליף אותו במשהו יותר רציני?

פורסם

אני אישית עדיין מתקשה להבין מה בדיוק הדרישות שלך. רשמת שאתה רוצה להחליף את הסוללה של המברגה לצורך בדיקה, ולאחר מכן רשמת שאתה רוצה אותו לעוד שימושים אחרים. צריך לדעת מהן הדרישות שלך לפני שאפשר להמליץ לך על משהו שיתאים לך. ייתכן שבכלל תצטרך זרמים שבהם ההספק שנשרף על גבי השבב יהיה נמוך ולא תצטרך להתעסק גם עם גוף קירור. הדרישות שלך יקבעו מה אתה צריך, לא אף אחד אחר.

תבחר מה שמתאים לך מבחינת מתחים וזרמים שהוא מסוגל לתת, ותראה שהלוח מתוכנן כך שתוכל להוסיף גוף קירור לפחות בסיסי, גם אם הוא יהיה גוף קירור חיצוני שלא יהיה מחובר ללוח.

פורסם
  • מחבר

אז זה הבעיה

אני עדיין מנסה להבין כמה אמפר צריך לשימושים שאני מבקש לעשות אייתו.

אני מחפש כרטיס שייתן לי לעשות בדיקות שונות

למשל

לבדוק תצוגה של 7 סגמנט שיש לי בכמויות.

לבדוק כמה נורות LED שיש לי

שימושים פשוטים

לבדוק מכשירים שצריכים למשל 12V ואין לי ספק כוח מתאים.

בגלל זה אני שואל אותך, כמה אמפר אני אצטרך לשימושים ביתיים.

לגבי דוגמאות- אני יכול להביא עוד

אולי אני לא ממש ברור, אבל נשאל את זה ככה

מה הגבולות של כרטיסים כדוגמת מה שהראתי לך בעמוד הקודם.

האם הספקים שברשותי יתאימו או שאני אצטרך משהו יותר רציני.

18v- 250ma

15v -250ma

6v - 350ma

האם יש כרטיס שבנוי לדעתך בצורה יותר טוב ממה שהראתי לך לפני כן?

פורסם

7-seg ולדים לא צורכים זרמים גבוהים במיוחד. בדר"כ לכל היתר 20mA ללד, והלדים ב-7seg עובדים בזרמים אפילו נמוכים יותר.

הגבולות של הכרטיס שהראת רשומים בעמוד שקישרת אליו. יש שם את המגבלות של הזרם ושל המתח שלו. הספקים שברשותך יכולים לספק לכל היותר 4.5W, תוריד חלק מזה כי הנצילות אינה 100% ותקבל נגיד 3-4W שאתה יכול להשתמש בהם (עם השנאי של ה-18V).

אם אתה עובד עם מעגל שיש בו רק ספק אחד אתה יכול להשתמש בספק של המחשב, הם יודעים לספק זרמים גבוהים מאוד. אבל חשוב שתעשה זאת רק במידה ויש לך ספק אחד כיוון שבמצב של יותר מספק אחד ללא הבנה של מה שעושים אפשר לקצר את הספק.

בנוגע לשאלה האחרונה שלך, ברור שיש. אתה צריך רק למצוא אחד כזה. יש אין ספור תכנונים שונים ושבבים שונים, השאלה היא מה שיש למכירה באיביי. אגב, יכול להיות שיש דברים שכאלה גם ב-DX. במקרה הכי נורא גם אם תקנה כרטיס והוא לא יהיה טוב (לדוגמא עקב צריכת זרם מוגברת הוא ייהרס בסופו של דבר), לא הפסדת הרבה כסף אז אין סיבה לדאגה.

פורסם
  • מחבר

נראה חי שבסוף אני אקנה את מה שרציתי.

מה זאת אומרת ספק אחד?

אני מחבר את הספק של המחשב לחשמל- ממנו מוציא 12V ומחבר לכניסה של החשמל.

או שעדיף למצוא ממיר מתח פשוט?

כמה וולט ואמפר צריכים להיות לו כדי שהכרטיס יעבוד בנצילות מקסימלית?

פורסם

ספק אחד אומר שיש רק ספק אחד :)

משמע יש רק 2 חוטים שמחברים בין המעגל שלך לספק המתח. במצב כזה אין בעיה להשתמש בספק של מחשב, לדוגמא אם תשתמש רק במסילת ה-12V שלו. אני עדיין ממליץ לחבר נגדי עומס קבועים לספק של המחשב כיוון שספקים כאלה חייבים עומס מינימאלי.

לשאלה האחרונה שלך, אין לי מושג. זה משתנה בהתאם לתכנון של המעגל. הנצילות של ממיר כזה משתנה כפונקציה של מתח וזרם הכניסה והמוצא. בדר"כ נתונים כאלה מופיעים בדף המפרט של הרכיב, אבל תלויים גם בדיודה ובסליל שבחרו להשתמש בהם במעגל שתקנה.

פורסם

אנטולי : כל הספקים שראיתי (כולל גנריים) מכילים כבר את הנגד עומס בפנים ועובדים ללא בעיה בלי נגד חיצוני, בכל עומס נמוך

פורסם

לי היה ספק שלא כולל נגד כזה ששימש אותי לפני שהיה לי ספק מעבדה נורמאלי :P

אני הוספתי אותם באופן חיצוני. יש ספקים שאפילו מציינים באופן ברור על גבי המדבקה מהו הזרם המינימאלי שנדרש מכל אחת מהמסילות בכדי לתפקד בצורה תקינה.

אתה מכיר את התחום של ספקי PC טוב יותר ממני, אז יכול להיות שבשנים האחרונות משהו השתנה. אם אתה אומר שיש אז כנראה שיש ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים