עבור לתוכן

ספק כוח מעבדתי או שווה לו

Featured Replies

פורסם

אני כבר המון זמן מחפש ספק כוח מעבדתי.

אחרי שראיתי מחירים הבנתי שהכי משתלם זה לקנות מעגל הגברת/ הנחתת מתח באיביי ודומיו

יש משהו מומלץ?

דגשים כלשהם?

בעיקרון אני מחפש מעגל בלי מארז אבל עם יש משהו במחיר סביר אז אני אשמח

בנוסף אני מחפש קיטים קטנים ונחמדים באלקטרוניקה שכוללים הלחמה ברמה מסוימת.

תודה רבה ואשמח לעזרה!

• תגובות 58
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לא לחפש ספק מעבדה משומש?

לי יש ספק לא רע עם 2 ערוצים של 40V/1A כל ערוץ, אפשר להפעיל אותם במקביל או בנפרד אחד מהשני, שניהם כמובן צפים כך שאתה יכול לחבר אותם היכן שאתה רוצה ללא כל בעיות של אדמה. כל ה"יופי" הזה עלה לי בערך כמה שיעלה לך לשלוח ספק במשקל כזה מאיביי.

אופציה אחרת היא לבנות משהו לבד. במידה ומרתיע אותך העניין של המתחים הגבוה או הבלגאן של לבנות משהו מאפס או ההספק הגבוה שמייצב שכזה צריך לשרוף, אפשר תמיד להשתמש באיזשהו SMPS (ספק ממותג), ולאחריו להוסיף מייצב לינארי סביר. זה ייתן לך נצילות דיי טובה וייצוב טוב יותר מ-SMPS.

פורסם

ואם כבר, שים לב שבהרבה SMPSים (גם כאלה ללא אדמה שיש להם "בידוד כפול"), יש בפנים קבל אחד או יותר בין ה 240V ל "אדמה" בצד של ה DC

הקבל הזה מעביר כל הזמן זרם קטן שיכול לעשות לך בעיות - לחשמל קצת כשאתה נוגע בחוט של ה DC ובאדמה, לשרוף רכיבים, להטעין ל 300V קבל במעגל של ה 5V שחיברת ליציאה בלי שבכלל חשבת שדבר כזה אפשרי, והרבה בלאגן אחר

אם אתה משתמש אם ספקים ממותגים ומנסה לעשות אותם צפים כלומר ללא אדמה, תעיף את הקבלים האלה

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי על משהו בסגנון הזה

http://www.ebay.com/itm/0-12V-1A-AC-DC-Regulator-Supply-SAVE-Price-12-15VDC-/130349029056?pt=LH_DefaultDomain_0

כמובן שככל שהמתחים גדולים יותר כך יותר טוב

או זה

http://www.ebay.com/itm/Regulator-Power-Supply-DC-1-5-3-5-6-9-12V-3A-Module-/140356251123?pt=LH_DefaultDomain_0

אשמח להמלצות ולדגשים

פורסם

כל מה שהמעגלים האלה עושים הוא יישור + ייצוב בסיסי של המתח. הם חלשים מאוד (גוף קירור מינימלי) ומוגבלים במתחים שלהם. כל מה שיש שם אתה יכול להרכיב לבד עם שבב דומה (נגיד LM317 או משהו חזק יותר) באותו מחיר בערך. ואל תשכח שזה לא כולל שנאי או מקור DC לא מיוצב במתח גבוה יותר - אתה תצטרך אחד מהם כדי להפעיל את זה.

מה בדיוק תחומי המתחים שאתה צריך וכמה זרם אתה צריך שהדבר הזה יוכל לתת לך?

פורסם
  • מחבר

כל מה שהמעגלים האלה עושים הוא יישור + ייצוב בסיסי של המתח. הם חלשים מאוד (גוף קירור מינימלי) ומוגבלים במתחים שלהם. כל מה שיש שם אתה יכול להרכיב לבד עם שבב דומה (נגיד LM317 או משהו חזק יותר) באותו מחיר בערך. ואל תשכח שזה לא כולל שנאי או מקור DC לא מיוצב במתח גבוה יותר - אתה תצטרך אחד מהם כדי להפעיל את זה.

מה בדיוק תחומי המתחים שאתה צריך וכמה זרם אתה צריך שהדבר הזה יוכל לתת לך?

שנאי DC אין לי בעיה להשיג

בעיקרון של העיקרון

אני רוצה משהו שיחליף לי סוללות

למשל יש מקרים שאני רוצה לבדוק באיזה מהירות מסתובב מנוע(מינימלית ומקסימלית)

מתחים 0- יותר מ 20

30+- יהיה נחמד

יש לי מולטימטר

זרם- 3A +-

כמובן שככול שיותר יותר טוב

יש מכשירים שצריכים יותר מ 3A?

או שמספיק 1A?

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי מה רשמת. אבל אף אחד מהם לא ייתן לך 20V ובטח שלא 30V. מבחינת זרם הכל תלוי במכשירים שאתה מתכוון להפעיל. יש גם דברים שצורכים 20A ויותר, ויש מכשירים שצורכים אלפיות אמפר, אתה צריך להחליט כמה זרם אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

אז כמה רכיב כזה יכול לתת?

מי שפרסם את המכירה משקר?

השאלה שלי היא כזו- בשימוש ביתי 3A יספיק?

אני בעיקרון רוצה מכשיר שיחליף לי סוללות

פורסם

למה שיקר? הם רשמו שזה נותן עד 15V (והשני אני לא זוכר עד כמה). אני מציע לך לא לסמוך על כל דבר שהם רושמים, קשה לי להאמין שזה ישרוד זרמים גבוהים בלי התחממות יתר של השבבים.

יש לך היכרות עם ספקי מתח בסיסיים (לדוגמא מבוססי LM317)?

פורסם
  • מחבר
פורסם

הם שניהם ממותגים. הביצועים שלהם פחות טובים מאשר של ספקים לינארים (אם כי כתלות בשימוש שלך יכול להיות שזה יספיק לך).

כפי שהוצא לך לפני כן, תוודא שהמוצא שלהם צף. בספק מעבדה זה חשוב מאוד.

אגב, אין שום סיבה למה לא לבנות משהו כזה לבד. אני חושב שבתור התחלה כדאי שתחליט מה בדיוק הדרישות שלך וכמה אתה מוכן להקציב לסיפור. ספק מעבדה אמיתי (גם בסיסי) חייב להיות עם מוצא צף, צריך שיהיה לו מד מתח ועדיפות גם למד זרם, צריך שתהייה יכולת להגביל את זרם המוצא. יש עוד מדדים כמו איכות הסינון, תחום המתחים במוצא, הזרם המקסימלי, וכו'. אתה צריך להחליט מה הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

מוצא צף?

אפשר הסבר על זה?

בוא נתחיל מקטן

אני צריך משהו שיחליף לי סוללות

לבנות אולי יותר כיף אבל יותר נוח לקבל משהו עם PCB שעבר בדיקה.

ספק כוח מעבדתי אני לא יכול לקנות כרגע- אולי בעתיד

פורסם

מוצא צף אומר לך שאין קשר בינו לבין מתח הקיר. השנאי בעצם מבודד אותם אחד מהשני, ואתה יכול לחבר את הספק הזה לכל מכשיר שתרצה בלי לחשוב שאולי קיצרת 2 נקודות בתוך המכשיר דרך השקעים.

זה שיש PCB ממש לא אומר שהוא עבר בדיקה מעמיקה אולי תוכנן היטב. כנראה שהוא תוכנן בצורה דיי גרועה שתגביל אותך באפשרויות קירור פשוט כדי לחסוך בעלויות עקב גודל הלוח. מה גם שמדובר על מעגל דיי בסיסי ולכן אפשר לבנות אותו בקלות בלי מעגל מודפס.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להתייחס למשהו ספציפי?

למשל זה

http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Buck-Stepdown-Module-Power-Supply-LM2596-In-4-5-30V-Out-1-25-26V-/140620534274?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item20bda31202

יהיה קשה לחבר לו קירור?

אתה יכול להציע אחד באותו סגנון שייתן לי לחבר קירור?

פורסם

אי אפשר לחבר לו קירור. אתה יכול לראות מהתמונה שהשבב שמבצע את המיתוג כבר נמצא על הלוח וצמוד אליו. בכדי לחבר קירור צריך שהרכיבים שמתחממים ימוקמו בצורה שתאפשר לך לחבר גוף קירור. בדר"כ אפשרי לעשות זאת על ידי חיבור של הרכיבים האילו בצד התחתון של הלוח והצמדה שלו למארז או לגוף קירור, אך במקרה הזה השבב כבר מולחם והרגליים שלו כבר נחתכו, לכן לא תוכל להוציא אותו ולחבר אותו מלמטה.

יש לך מקור ספק שתוכל לחבר בכניסה שלו? חובה לחבר לו מקור DC כלשהו עם מתח בתחום המתאים וזרם מקסימלי שיספיק לדרישות שלך.

אני לא מבין איך אתה מחפש משהו בלי לדעת מה אתה מחפש. עד שלא תדע מה הדרישות שלך, לא תוכל למצוא את מה שאתה צריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים