עבור לתוכן

על סף איבוד עשתונות. ניתוקי אינטרנט בלתי נגמרים

Featured Replies

פורסם

זה מודם/ראוטר, לא שניים בנפרד ככה שיכול להיות הבעיה זה בו, אבל הוא הוחלף לא מזמן. זה רק לא נכון מה שאמרת, כי כאשר יש תקלה עם הספק/תשתית הוא לא נותן להיכנס לממשק שלו (אם אני זוכר נכון ממקרים שהיו לי בעבר עם הראוטרים האלה, 2650U). נראה מה יגידו מחר שיתקשרו אליי שוב.

לא נשמע לי הגיוני, יחד עם זאת אין לי היכרות עם המוצר וכמו שנאמר - אין חכם כבעל הניסיון.

אתה יכול לעשות בדיקה מאוד פשוטה ולהפיל את חיבור האינטרנט באופן יזום - נתק את כבל ה-DSL וע"י ביטול התשתית תנתק את החיבור לאינטרנט -כעת נסה להכנס להגדרות הנתב (בכתובת ה-Default Gateway שלו, לרוב 192.168.1.1./192.268.2.1/10.0.0.130). במידה ויש גישה, התקלה במוצר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אנשים יש עידכון:

1. כאשר ניתקתי את הראוטר מהנייח לחלוטין וחיברתי אותו ישירות למודם, גם אז הבעיה נמשכה.

2. המודם הנ"ל הוחלף ע"י טכנאי והבעיה עדיין נמשכה.

3. חיברתי את הלפטופ שלי אל הראוטר + מודם (לצורך בדיקה אולי הנייח בעצמו הוא הבעיה), וגם אז הבעיה קרתה!!!

זוהי פעם ראשונה בחיים שלי שבאמת אין לי מושג אם ניתן להבין בכלל מה הבעיה.

פורסם

מודם מול מחשב (עם חייגן) - עדין היו ניתוקים? באיזה מודם מדובר? חיווי הנורות שלו נשאר תקין?

לי נשמע שהבעיה מקורה בתשתית, מספיק שיהיו איבודי מידע מצד המודם והחיבור יפול. כנ"ל לגבי בעיה של עוצמות בערוץ ה-Tx/Rx (פי כמה וכמה אם ציינת שיש היסטוריה של בעיות בתחום זה, מה שגרר התקנת מגבר).

דיברת עם תמיכת HOT והסברת להם שגם בחיבור ישירות של המודם למחשב עדין יש ניתוקים?

תוכל לבצע עצמאית בדיקה שכזו:

בחיבור מודם מול מחשב ולפני שאתה מתחבר לאינטרנט דרך החייגן, שלח Ping -t לכתובת ה-IP של המודם וראה שהנתונים תקינים. התחבר וגלוש כאוות נפשך. כאשר החיבור מתנתק חזור אל תנתק את הציוד ובצע את הבדיקה מול המודם/Default Gateway שלו וראה אם עדין המידע ממשיך לעבור ללא בעיה (המתן דקה-שתיים).

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה מאוד פשוטה ולהפיל את חיבור האינטרנט באופן יזום - נתק את כבל ה-DSL וע"י ביטול התשתית תנתק את החיבור לאינטרנט -כעת נסה להכנס להגדרות הנתב (בכתובת ה-Default Gateway שלו, לרוב 192.168.1.1./192.268.2.1/10.0.0.130). במידה ויש גישה, התקלה במוצר.

בדקתי את מה שהצעת אופיר וכאשר ניתקתי את הכבל DSL עדיין הייתה גישה לממשק הנתב. דיברתי עם בזק היום ושולחים אותי שוב להחליף את הראוטר, כדאי לבקש מהם מודם/ראוטר אחר? יש להם משהו כזה באיכות של ה2650U (במקרה שלי חוסר איכות)? פעם שעברה שהייתי רצו להחליף לי לאיזה ראוטר אפור שנראה ישן יותר גם של D LINK אך לא הסכמתי, חבל שאני לא זוכר את שמו.

chongmet המקרה שלי רק מראה לך שגם אם הוחלף הנתב (לפני חודש וגם 4 חודשים) זה לא אומר שהוא הוחלף לאחד תקין ויש מצב לפי מה שאתה מספר שגם אצלך זו הבעיה. :xyxthumbs:

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

מודם מול מחשב (עם חייגן) - עדין היו ניתוקים? באיזה מודם מדובר? חיווי הנורות שלו נשאר תקין?

לי נשמע שהבעיה מקורה בתשתית, מספיק שיהיו איבודי מידע מצד המודם והחיבור יפול. כנ"ל לגבי בעיה של עוצמות בערוץ ה-Tx/Rx (פי כמה וכמה אם ציינת שיש היסטוריה של בעיות בתחום זה, מה שגרר התקנת מגבר).

דיברת עם תמיכת HOT והסברת להם שגם בחיבור ישירות של המודם למחשב עדין יש ניתוקים?

תוכל לבצע עצמאית בדיקה שכזו:

בחיבור מודם מול מחשב ולפני שאתה מתחבר לאינטרנט דרך החייגן, שלח Ping -t לכתובת ה-IP של המודם וראה שהנתונים תקינים. התחבר וגלוש כאוות נפשך. כאשר החיבור מתנתק חזור אל תנתק את הציוד ובצע את הבדיקה מול המודם/Default Gateway שלו וראה אם עדין המידע ממשיך לעבור ללא בעיה (המתן דקה-שתיים).

היי אופיר. דבר ראשון אין לי מושג מה זה החייגן.

ודבר שני מה שהצעת לי לעשות נשמע כמו סינית בשבילי :] אין לי מושג מה זה לשלוח Ping -t לכתובת IP של המודם ואין לי מושג מה זו הבדיקה של מול המודם\Default Gatewat..

בקיצור - אשמח אם תסביר לי את זה במילים יותר פשוטות. אפילו אם תיתן לי לפי סעיפים 1.2.3. מה לעשות ועל מה ללחוץ.

תודה.

פורסם

שוב ארצה לדעת איזה מודם יש ברשותך. והאם בעת ניתוק חיווי הנורות בו משתנה. המידע הזה סופר-חשוב.

כשחיברת את המודם ישירות למחשב הצלחת לגלוש מיידית? במידה ולא היית צריך להפעיל חייגן וללחוץ על Connect/התחבר, אתה מחובר באמצעות חיבור ללא חייגן (חיבור MPLS).

במידה ואתה אכן מחובר ללא חייגן, ובמידה וחיווי הנורות נותר תקין, בדוק את התקשורת באופן הבא:

כאשר החיבור לאינטרנט תקין -

1. במצב Idle (מנוחה) רשום ב'הפעלת'/'run' את הפקודה cmd והקש Enter. מסך שחור יפתח.

2. הקש שם את הפקודה ipconfig - הפלט שינתן יציין בפניך מספר כתובות כולל את בשורת ה-IP Address את כתובת ה-IP שהמודם מקבל מ-HOT (בחיבור ללא חייגן תתחיל ב-82/84/85/87). בנוסף תהינה שורת Default Gateway שתציין את השער ממנו אתה יוצא לחיבור לאינטרנט.

3. הקש את הפקודה ping -t IPADDRESS, כאשר במקום תקיש את הכתובת שהופיעה מקודם. ניתן לבצע גם מול הכתובת שמופיעה בשורת ה-Default Gateway. אתה תראה טור Time שיראה את הזמן שלקח לחבילת המידה להגיע - הסתכל על הנתון המספר שיוצג ב-miliseconds וראה כי הוא רציף ואינו קופץ, צריך להיות גג עד 15ms. לכל מקרה אמת כי כל חבילת מידע הגיעה ואתה לא רואה שורות של Request timed out (שורות בודדות זה עוד בסדר). עצור את הבדיקה לאחר 2 דקות ע"י Ctrl+C וראה את הסטטיסטיקה.

כאשר החיבור לא תקין -

1. כמובן אל תנתק את הציוד (אנחנו מדברים על מצב בו חיווי הנורות במודם תקין).

2. בצע את הפעולות המוזכרות לעיל פעם נוספת - זו הדרך שלך לבדוק את המודם והתשתית.

3. תוכל להרים טלפון לתשתית HOT ולבקש לברר האם העוצמות תקינות בזמן-אמת וגם לציין שבעבר היתה בעיה שגררה התקנת מגבר. בנוסף בקש שישלחו מאצלהם Ping אל המודם ויראו האם התוצאה תקינה.

פורסם
  • מחבר

שוב ארצה לדעת איזה מודם יש ברשותך. והאם בעת ניתוק חיווי הנורות בו משתנה. המידע הזה סופר-חשוב.

כשחיברת את המודם ישירות למחשב הצלחת לגלוש מיידית? במידה ולא היית צריך להפעיל חייגן וללחוץ על Connect/התחבר, אתה מחובר באמצעות חיבור ללא חייגן (חיבור MPLS).

במידה ואתה אכן מחובר ללא חייגן, ובמידה וחיווי הנורות נותר תקין, בדוק את התקשורת באופן הבא:

כאשר החיבור לאינטרנט תקין -

1. במצב Idle (מנוחה) רשום ב'הפעלת'/'run' את הפקודה cmd והקש Enter. מסך שחור יפתח.

2. הקש שם את הפקודה ipconfig - הפלט שינתן יציין בפניך מספר כתובות כולל את בשורת ה-IP Address את כתובת ה-IP שהמודם מקבל מ-HOT (בחיבור ללא חייגן תתחיל ב-82/84/85/87). בנוסף תהינה שורת Default Gateway שתציין את השער ממנו אתה יוצא לחיבור לאינטרנט.

3. הקש את הפקודה ping -t IPADDRESS, כאשר במקום תקיש את הכתובת שהופיעה מקודם. ניתן לבצע גם מול הכתובת שמופיעה בשורת ה-Default Gateway. אתה תראה טור Time שיראה את הזמן שלקח לחבילת המידה להגיע - הסתכל על הנתון המספר שיוצג ב-miliseconds וראה כי הוא רציף ואינו קופץ, צריך להיות גג עד 15ms. לכל מקרה אמת כי כל חבילת מידע הגיעה ואתה לא רואה שורות של Request timed out (שורות בודדות זה עוד בסדר). עצור את הבדיקה לאחר 2 דקות ע"י Ctrl+C וראה את הסטטיסטיקה.

כאשר החיבור לא תקין -

1. כמובן אל תנתק את הציוד (אנחנו מדברים על מצב בו חיווי הנורות במודם תקין).

2. בצע את הפעולות המוזכרות לעיל פעם נוספת - זו הדרך שלך לבדוק את המודם והתשתית.

3. תוכל להרים טלפון לתשתית HOT ולבקש לברר האם העוצמות תקינות בזמן-אמת וגם לציין שבעבר היתה בעיה שגררה התקנת מגבר. בנוסף בקש שישלחו מאצלהם Ping אל המודם ויראו האם התוצאה תקינה.

היי אופיר. קודם כל לגבי שאלתך - אין שום שינוי בחיווי בנורות לא של המודם ולא של הראוטר בזמן ניתוק.

דבר נוסף - בדרך כלל שיש באמת ניתוק שכזה, אז שכמנסים לפתוח דפדפן הוא ישר מעלה דף עם כיתוב ובו השגיאה ודרכים לפיתרון, מה שבניתוקים שלי לא קורה. אצלי הוא פשוט מנסה להעלות את הדף, אך הוא לא עולה, והוא ממשיך כל הזמן "לטעון" אותו.

ולגבי הבדיקה - האם זה משנה לבצע את הבדיקה כשהראוטר מנותק? או שאפשר גם כאשר הוא מחובר?

לפי הבדיקה שאני ביצעתי בזמן שהראוטר היה מחובר והאינטרנט היה תקין אז הכל תקין, לא היו קפיצות ובms זה היה קטן מ1.

פורסם

אני הייתי מחובר ל-012 והייתה לי לפני חודשיים את אותה הבעיה. לדעתי המודם הוא כן הבעיה. רק בדיעבד גיליתי, ששלחו לי מ-012 במשך כמה פעמים, מודמים משומשים (שעברו "תיקון"). התחרפנתי, בסוף החלטתי לחזור לבזק (כי גם טלפון לקחתי מהם), החלפתי את כל הציוד שלהם בציוד בזק חדש, והנה אין ניתוקים. דרוש מהטכנאי שבא אליך, מודם חדש לחלוטין !!! לדעתי זה יפתור את הבעיה.

פורסם

למה ש-012 יביאו לך מודם?

פורסם

א' היה לנו הוט תקופה ממש לא קצרה. שנים על גבי שנים. זה הגיע לאבסורד כזה שאחת לכמה חודשים התחילו ניתוקים הולכים וגוברים.

וכל פעם תהלוכת הטכנאים התחילה מהתחלה. החליפו מגבר, ספליטר, מחברים... הכל. אפילו את כל הכבל שיוצא לחדר מדרגות. זה פתר את הבעיה. רק מה... לאחר כמה חודשים זה חזר.

ושוב ושוב ושוב.

אז עברנו לADSL. זה פתר את הבעיה.

ב' עניין טכני לגבי הנתב - שמתי לב שהרבה נתבים מגיעים עם אופציית DHCP כברירת מחדל. והlease time הוא ל60 דק'. לאחר 60 דק' יש ניתוק. אולי תנסה לקנפג את הנתב ללא DHCP. ותקנפג לכל כרטיס רשת ברשת הביתית כתובת סטטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים